Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Çavuşoğlu öğrencilerin yurt sorununu Bakan’a anlattı, umut haberleri verdi!

Köşe Yazısını Dinle

Cuma günü… Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu’nun konuğu AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’ydu.

Görüşmede…

Son Başbakan Yardımcısı olan Çavuşoğlu, yaptığı ziyaretlerde kendisine iletilen spor tesisi isteklerini Bakan Kasapoğlu’na anlattı.

Sonra da…

Kamuoyu gündemindeki üniversite öğrencilerinin yurt sorununa değindi:

“Bursa’da en büyük sıkıntı Bursa Teknik Üniversitesi’nde. 550 kız ve 500 erkek öğrenci kapasiteli yurdu yer sorunu için belediyelerimiz çalışıyorlar, ama bir an önce tamamlamamız gerekiyor.”

Aradığımızda…

Kasapoğlu ile görüşmede gündeme gelen yurt konusuyla ilgili Çavuşoğlu şunu anımsattı:

“2018 yılından beri yurt kapasitesi 180 binken 750 bini aştı. 30 kişiye varan koğuşların yerinde artık tuvalet, banyo, çalışma masası, televizyon, internet olan 2-4 kişilik odalar var. Nereden nereye geldiğimiz de unutulmamalı.”

Ardından…

“Hep olduğu gibi birileri bıkmıyor, biz de söylemekten bıkmayacağız. Çünkü yine algı oyunu var” dedi ve şuna işaret etti:

“Yurtlarda 2 kişilik odalara ranza koysak kapasite 2 kat artar, ama gerek yok. Çünkü Bakanlığın sistemi işliyor.”

Şuna dikkat çekti:

“Geçmiş yıllarda ortalama 350 bin yurt başvurusu olurken bu yıl 600 bin civarı başvuru olmuş. Pandemi etkisinden kaynaklanan sıkıntı var.”

Bu noktada…

Yurtların sosyal mesafe düzenlemesinin de bir gerekçe olduğunu vurgulayıp “Sanki büyük problem varmış gibi gündeme getiriliyor, ama yanlış” dedi.

“Yine de çabalarımız var. Büyükşehir, AK Partili belediyelerimiz geçici barınma için seferber oldu” deyip şu mesajı verdi:

“10 yıldır milletvekiliyim. Her yıl üniversite yerleştirme sonuçları açıklanınca yurt konusu gündeme gelir. Fakat birinci, ikinci, üçüncü yerleştirmelerle çözülür. 1-1.5 ay içinde yine çözülür.”

Şunu da ekledi:

“Başvuran 600 bin kişiden 45 bini yurt için kayıt yaptırmamış.”


Bursa’nın fahri hemşerisi gibi: Yatırımlarla geliyor

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu son dönem en çok gelen ve yatırım yapan oldu, Bursa’nın fahri hemşerisi gibi çalıştı.

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu şu bilgiyi verdi:

“Sayın Bakan yakında yine gelecek. Bursa Teknik Üniversitesi yurdu ve kırsala spor yatırımları gündeminde.”

Onlar arasında…

Demirtaş spor kompleksi ile köylere halı sahalar var.


Burak Dalgın yurt sorununu öğrencilik yıllarından örneklerle anlattı

Bir kez daha yazalım… DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, 1984-1989 döneminde Bursa Belediye Meclisi ANAP Sözcüsü olan ve Hamzabey İlkokulu’ndan müdürümüz rahmetli İsmet Dalgın’ın torunu.

Siyasetin kazandığı gençlerden Burak Dalgın, gündemdeki yurt sorununu kendinden örneklerle ele alıyor:

“Bursa’nın kadim semti Muradiye’de büyüdüm. İngilizce’yi kamu okulu Bursa Anadolu Lisesi’nde öğrendim. Kamu üniversitesi Boğaziçi yurdunda kalıp okudum. Çeşitli ülkelere uzanan kariyerim böyle başladı.”

Bakışı şu:

“Fırsat eşitliğini sakatlayanlar ve barınmayı lüks yapanlarla şahsi meselem var. Siyaset maceramın temeli, eriştiğim fırsatlara genç arkadaşlarımızın erişebilmesi.”

Mesajı şu:

“Kamu okullarında okuyup düzgün İngilizce eğitim alamayan, ailesinin imkanlarıyla, kişisel özverileriyle, alın teriyle üniversite kazanan ama yurt bulamayan gençlerin önünü açacağız.”


Cumhurbaşkanı ile New York hatırası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta başında BM Genel Kurulu’na katılıp, Türkevi açılışını yapmak için Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentine gitti.

Heyette…

Siyasetten bürokrasiye, iş ve emek dünyasından sivil topluma çok sayıda kişi vardı.

BTSO Meclis Üyesi olarak gezide yer alan AK Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Alpaslan da açılış sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yan yana geldi.


Günece Cennet Kanyonu’yla turizme, barajıyla tarıma yaşam verecek

Tarihte… Osmanlı’nın Bilecik’ten Bursa’ya yolculuğunda ilk fethettiği topraklar olarak geçiyor.

Yenişehir’in Günece Köyü 7 yıl önce keşfedilen Cennet Kanyonu ile gündeme geldi. Günece-Yarhisar arasında dağcıların ortaya çıkardığı Cennet Kanyonu’nu turizme kazandırma çalışmaları başladı.

Şimdi de…

Günece yeni planlanan barajıyla gündemde.

Üstelik…

DSİ’nin proje ihalesini yaptığı Günece Barajı hem Yenişehir Ovası’ndaki taşkınları önleyip tarımsal üretime can verecek, hem de içme suyuyla çevrenin yaşam kaynağı olacak.

Bu amaçla…

DSİ Genel Müdürlüğü’nin proje ve planlama ihalesi geçen hafta yapıldı ve DSİ 1. Bölge Müdürü Yüksel Tazegül’le ihaleyi kazanan yüklenici firma Saltek Mühendislik arasında sözleşme imzalandı.

İhale gereği 540 gün süresi olan çalışmalar önümüzdeki günlerde başlayacak.


Hekimler Harbiye’de sahneden söylediler

Mudanya Devlet Hastanesi Biyokimya Uzmanı Dr. Özlem Kaya bir projeyle iki başarıya imza attı.

Önce…

Çeşitli kentlerden 55 doktoru Hekimler Söylüyor-Volume 2 albümünde buluşturdu. Albümün tüm gelirini de kız öğrencilerin tıp okuması için Türk Eğitim Vakfı’na bağışladı.

Hafta içi…

Albümde yer alan doktor arkadaşlarıyla İstanbul Harbiye’de Zeynep Bastık konseri sırasında sahneye çıkıp şarkılar söylediler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X