Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Çavuşoğlu’ndan ‘balkon’ mesajı: Bursa’yı ayrım yapmadan temsil

Seçimde şunu gördük… Yenilenen teşkilatlarıyla seçime giren AK Parti’de 24 Haziran kampanyası süresince Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu adım atmadık yer bırakmadı.

Merkezi, ilçeleri, köyleri dolaştı, herkese dokunan siyaset uyguladı.

İnsanlar karşılarında Başbakan Yardımcısı görüp dokunabildiklerinde ve birlikte selfi çektirebildiklerinde mutlu oluyorlar.

Nitekim…

1.-yazi-icin-basbakan-yardimcisi-hakan-cavusoglu-009.jpgÇavuşoğlu bunu yaptı. Gittiği her yerde insanların ellerini sıkmakla yetinmedi ve kucaklaşma görüntüleri sergiledi.

O bakımdan…

Tarzı ve yüksek enerjili programıyla iz bırakan siyasetçi oldu, AK Parti’nin lokomotifi sorumluluğunu üstlendiği Bursa seçiminden de alnının akıyla çıktı.

Seçim sonrası…

Ankara’ya dönerken görüştüğümüz Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu öncelikle sonuçları değerlendirirken Bursa’ya da “balkon mesajı” verdi.

Söze…

“Bursalı hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum” diye başlayıp devam etti:

“Gerek saha çalışmalarımız sırasında, gerek sandık başında milletin evladı Recep Tayyip Erdoğan’a vermiş oldukları bu güçlü destek nedeniyle teşekkür ediyorum.”

Şunu ekledi:

“Aynı şekilde, parlamentoda da güçlü temsil yetkisi olarak güçlü bir destek veren Bursa’mıza, tüm milletvekili arkadaşlarımla birlikte bütün gücümüzle hizmet edeceğiz.”

Ardından…

Seçime katılım oranının Türkiye’nin demokratikleşme anlamında ulaştığı olgunluğu gösterdiğini belirtip, 24 Haziran seçiminin şölen havasında geçtiğini söyledi ve şuna dikkat çekti:

“Her türlü manipülasyona rağmen milletimiz vakar duruşuyla tuzak peşinde koşanlara gerekli dersi verdi.”

Mesajı şu oldu:

“Bize düşen şu: Oy veren ya da vermeyen ayrım yapmaksızın tüm Bursa’yı birlik halinde temsil edeceğiz.”

Sonra da şöyle seslendi:

“Şu ya da bu partiye oy vermeleri hiç fark etmez, sandık başına gidip oyunu kullanan hiç kimse mağlubiyet duygusu içine girmesin, kendini mahzun hissetmesin.”

Şunun da altını çizdi:

“Çünkü, bu seçimde kazanan Türkiye’miz olmuştur. Bizim yapacağımız hizmetlerden de bütün Türkiye istifade edecek.”

 

İki ilçede sonuç değiştiren özel program

 

Referandumda hayır oyları fazla çıkan Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçeleri bu seçim öncesi İYİ Parti tabanı gibi görüldü.

Buna karşın

Pazar akşamı iki ilçe sandığından da yüzde 40’ın üstünde AK Parti çıktı.

Alınan sonuçta AK Parti 1. Bölge 2. Sıra Adayı Dr. Mustafa Esgin’in bölgedeki çalışmaları çok etkiliydi, yerel yönetim buna büyük katkısı koydu.

Yanı sıra…

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun ziyaretleri ve uyguladığı özel çalışma programlarıyla iki ilçenin sonucu değişti.

 

Mudanya’da gece yarısı mesaisinin etkisi

 

Pazar akşamı sandıklar açıldığında Mudanya’da AK Parti’nin yüzde 33.3, CHP’nin de yüzde 38.5 oy aldığını gördük.

CHP ile farkı düşürdüğü bu oran, AK Parti için adeta seçim kazanmışçasına önemli. Çünkü umutlandı.

Sonuçları izlerken, ramazanın son günleri Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun Mudanya köylerine ziyaretindeki gözlemlerimizi anımsadık.

Kamu kurumları bölge müdürleri köylerdeki sorunları çözmek için gece mesaisindeydi. Anlaşılan, devletin gece yarısı mesaisi seçimde etkili olmuş.

 

Hakan Çavuşoğlu açıkladı: Türkiye kazandı, FETÖ ve PKK kaybetti

 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu seçim sonuçlarını değerlendirirken, “Sayın Cumhurbaşkanımız net bir şekilde seçimi kazanmıştır” dedi ve şu tanımı yaptı:

“Türk milleti 16 yıllık süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın icraatlarına, uluslararası arenada gösterdiği dik duruşuna, proaktif siyaset tarzına, bekle gör değil etken, empoze edilen değil aktif, bağımsız Türkiye’nin menfaatine olacak yerli ve milli eksenli dış politikasına, terör örgütleriyle kararlı mücadelesine büyük destek verdi.”

Ardından…

“Türkiye kazandı, Türk milleti kazandı” dedi ve kaybedenleri sıraladı:

“Kaybeden FETÖ oldu, PKK oldu, YPG oldu, PYD oldu, Türkiye düşmanları oldu. Erdoğan düşmanlığı nedeniyle gözlerine perde inen Türkiye içindeki işbirlikçiler oldu.”

Yeni döneme ve yeni sisteme bakışı şu:

“Yeni sistemin Türkiye’nin kalkınmasına, büyümesine, hızlı bir şekilde hedeflerine ulaşmasına katkısı büyük olacak.”

Mesajı da şu oldu:

“Bundan sonra Türkiye siyasi istikrarsızlıklar ve güvensizlikten arınacak; yürütme organının işine, yasamanın kendi fonksiyonuna ve denetimine odaklandığı bir süreçte kazanan Türkiye olacak.”

 

Kandil ve Afrin MHP’ye yaradı

 

Seçim öncesi kamuoyu araştırmalarında MHP’nin oyunun genelde ve Bursa’da düşük olacağı Bursa’dan milletvekili çıkaramayacağı öngörülüyordu.

Ne var ki…

Tahminler gerçekleşmedi ve Bursa’da yüzde 10.6’ya ulaşan MHP 2 bölgeden de birer milletvekili çıkarıp seçimin 5.-yazi-icin-24-haziran-secimi-gecesi-mhp-secim-koordinasyon-merkezi-002.jpgsürprizini yaptı.

Pazar akşamından bu yana yaptığımız görüşmelerde hep aynı görüş öne çıkıyor:

“Tabanından büyük bir parçayı İYİ Parti’ye veren MHP’ye AK Parti seçmeni hayat verdi. Kandil ve Afrin de MHP’ye yaradı.”

 

Muharrem İnce: Seçimi kaybetmedi, siyaset yeni bir lider kazandı!

 

6.-yazi-icin-muharrem-ince.jpg24 Haziran’da seçimi yapılması kararı alındığında adaysız olduğu için hazırlıksız yakalanan partilerden biri CHP’ydi. Partiyle ilgisi olmayan isimlerle yapılan adaylık görüşmelerinden sonuç alınamayıp Muharrem İnce’nin adaylığı açıklandığında hep birlikte şu yorumu yaptık:

“CHP, cumhurbaşkanlığı seçimini bıraktığını gösterdi.”

Sonrasında…

İnce doğal hali ve esprili üslubuyla meydanlara yeni bir hava getirdi, kitleleri etkiledi, CHP örgütünün de motivasyonunu arttırıp kazanacağına inandırdı.

24 Haziran gecesi de yüzde 31 oy aldı. Bu rakam CHP’nin aldığı en yüksek oy oldu.

Meydanlardaki doğallığıyla yaptığı “Kaybettim” açıklamasını televizyondan dikkatle dinledik.

Gerçi…

kaybettim dedi, ama Türk siyasetinin yeni bir lider kazandığı izlenimi edindik. Zaten kendisi de 41 yıllık siyasi yaşamının devam edeceğini söyledi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X