Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Çavuşoğlu’ndan güzel haberler var: Bursa için çalışıyor ve bastırıyoruz!

Çok yoğun bir temposu var… Bir bakıyorsunuz Asya’da, ata topraklarındaki Türk izlerini ayağa kaldıracak çalışmaları yürütüyor. Bir bakıyorsunuz Afrika ve Akdeniz çevresindeki Türk izlerini yaşatacak çalışmaları koordine ediyor.

Bir bakıyorsunuz…

Balkanlar’da, Batı Trakya’da yaşayan soydaşlarımızı yalnız bırakmıyor. Bir bakıyorsunuz kamu hizmetleri ve siyasi organizasyonlar  için ülkenin değişik kentlerinde toplantı ve törenlere katılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’la yurt dışı gezilerinde Türkiye Cumhuriyeti adına anlaşmalara imza atıyor.

Bir yandan da…

Hemen her hafta sonunu seçim çevresi olan yaşadığı kent Bursa’da geçirmeye özen gösteriyor, hiç boş saati olmaksızın her yere gidip çalışıyor.

Dün de…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Özbekistan’a gitti. Oradan Güney Kore’ye geçip perşembe günü Türkiye’ye dönecekler.

İşte…

Böylesine yoğun tempoda çalışan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile cumartesi akşamı, İstanbul’a gitmeden önce sohbet ederken her zamankinden daha heyecanlı gördük.

Heyecanı da…

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın da katıldığı ve Bursa’da ilk kez yapıldığına tanık olduğumuz Bursa Ulaştırma Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan kararlardan kaynaklanıyordu.

Söze…

“Hızlı trenle ilgili kafalardaki tüm olumsuzlukları silecek kararlılığımız var” diye başladı ve şunu söyledi:

“Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da hızlı trenin bitiş tarihi olarak 2019’u açıkladı. Biz de 2019’da hızlı treni bitirip test sürüşlerine başlamak için çalışmalarımızı hızlandırıyoruz.”

Bu noktada…

“Hızlı tren çalışmaları hızlanacak” deyip ekledi:

“3 Nisan’da yaptığımız ihalenin inceleme süreci devam ediyor. Sanıyorum önümüzdeki hafta tamamlanacak ve çok hızlı bir çalışma başlayacak.”

Sonra da…

1.-yazi-icin-hakan-cavusoglu.jpgHızlı trenin ikinci adımının programa alındığını açıkladı:

“Bilecik-Bursa hattını devam ettirecek Bursa-Bandırma hattı için düğmeye bastık. Böylece Bandırma üzerinden İzmir’e de tren bağlantımız olacak.”

Bir müjde de dağ yöresine verdi:

“Dağ ilçelerimizin beklediği, Doğancı Barajı’nı tünelle geçecek yola da 1 ay içinde başlıyoruz.”

Heyecanı şu:

“Bursa için gece-gündüz demeden çalışıyoruz ve Bursa için bastırıyoruz. Her şey çok güzel olacak.”
 

Çavuşoğlu adaylık başvurusunu yaptı
 

Sohbetimiz sırasında… Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na 24 Haziran seçimiyle ilgili adaylığını da sorduk.

Şu cevabı verdi:

“Hükümet olarak karar aldık. Başbakanımız Binali Yıldırım Bey dahil tüm Bakan arkadaşlarımız milletvekili adayı oluyorlar. Ben de başvurumu yaptım.”

Şunu da ekledi:

“Biz milletvekili adaylığı başvurumuzu yaptık ve Cumhurbaşkanımızın takdirine bıraktık. Adaylık takdirimizi Cumhurbaşkanımız yapacak.”
 

Hasanağa ve Kayapa sanayi bölgeleri de otoyola bağlanmak istiyor
 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu başkanlığında, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın da katılmasıyla cumartesi günü yapılan ve Bursa’da ilk olan Ulaşım Koordinasyon Kurulu toplantısında Bursa’nın ulaşım sorunları ele alındı.

Toplantıda…

Başta Yıldırım ve Osmangazi metroları olmak üzere Bursa’nın ulaşım yatırımlarına hükümet desteği olmak üzere hızlı tren çalışmaları üzerinde durulurken otoyol konuları da ele alındı.

Özellikle de…

İstanbul’dan başlayıp Bursa’dan geçerek İzmir’e ulaşacak olan otoyolun sanayi bölgeleriyle bağlantısı toplantıda öne çıkan görüşme konularından biri oldu.

Bu noktada…

Kentin batısında yer alan ve İzmir Yolu’na bağlantısı olan Hasanağa ve Kayapa’daki sanayi bölgelerinin de otoyola bağlantıları gündeme geldi.

Kulağımıza gelenlere göre…

Daha çok Hasanağa ve Kayapa’daki OSB yönetimlerinin beklentisi olarak yansıyan otoyol bağlantısı isteği üzerine “sanayicilerin kamulaştırma sorununu çözmeleri” karşılığında otoyol projesinde değişiklik yapılması görüşü ortaya çıktı.

Yani…

Sanayiciler kamulaştırma giderlerini karşılarsa Hasanağa ve Kayapa sanayi bölgeleri otoyola bağlanabilecek.

Son yıllarda sık sık gündeme gelen Güney Çevre Yolu ise görüşülmedi.
 

Temayüle hazırlanan AK Parti’de pazar sürprizi: Mustafa Esgin
 

4.-yazi-icin-dr.-mustafa-esgin.jpgSeçim yakın, süre kısa, takvim hızlı. Fakat AK Parti her seçimde uyguladığı temayül geleneğini sürdürüyor. Bursa’daki temayülü de 2 Mayıs Çarşamba günü saat 13.00’te Merinos’ta yapacak.

Gerçi…

Son dakikada başvuruların çarşambaya kadar uzatıldığı haberi yayıldı, ama son gün olarak 29 Nisan Pazar duyurulduğu için  AK Parti İl Başkanlığı cumartesi ve pazarı çok yoğun geçirdi.

Kimi tek başına başvuru yaparken, kimi destek gruplarıyla İl Başkanlığı’na geldiler. Kimi de başvuru sonrası basın açıklamaları yaptılar.

Pazar günü başvurularında bize göre sürpriz bir aday adayı vardı: Dr. Mustafa Esgin.

Yıllardır tanırız, severiz, saygı duyarız. Hekimliğinin de dostluğunun da üst düzey olduğunu bilenlerdeniz.

En önemlisi…

Kurucuları arasında yer aldığı AK Parti ihtiyaç duyduğu her defasında kendini ortaya koydu. İl yönetimlerinde bulundu, İl Başkan Yardımcılığı yaptı. Sonuç farklı bitse de 2014’te Nilüfer Belediye Başkan Adayı olarak çok başarılı kampanya yürüttü.

1 Kasım 2015 genel seçiminde adaylık başvurusu olmadığı halde AK Parti onu milletvekili aday listesine koydu. Şimdi de memleketi Karacabey ve Mustafakemalpaşa bölgesinin TBMM’de temsil etmek için aday oldu.
 

Eşleri milletvekiliydi, şimdi onlar da parlamento yoluna çıktılar
 

5.-yazi-icin-sermin-ozensoy-ve-betul-bayraktar-orhan.jpg2007 seçimlerinde MHP’nin Bursa’daki önseçiminden, o dönem MHP İnegöl İlçe Başkanı olan Burhan Orhan birinci çıkmış ve Bursa Milletvekili olarak Ankara’ya gitmişti.

O seçimde…

MHP Bursa İl Başkanı olan Necati Özensoy ise 2011’deki önseçimin birincisi olarak MHP Bursa Milletvekili seçildi.

İkisinin de milletvekillikleri bir dönem sürdü, ikisi de Meral Akşener hareketiyle MHP’den ayrıldı.

Akşener’in partileşme aşamasında, Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun oğlunun düğünü için geldiği Bursa’da, düğünün yapıldığı salonda yanına oturttuğu Necati Özensoy’un eşi Sermin Özensoy’a kuruculuk önerdiğine tanıklık ettik.

Ardından…

İYİ Parti’nin kurucular kurulunda Sermin Özensoy’la birlikte Burhan Orhan’ın eşi Betül Bayraktar Orhan da yer aldı. İnegöl’ün efsane ismi Fikri Bayraktar’ın kızı olan Betül Bayraktar Orhan da siyasete adım attı.

Bugünse…

Bursa milletvekilliği yapan Necati Özensoy’un eşi Sermin Özensoy’la Burhan Orhan’ın eşi Betül Bayraktar Orhan 24 Haziran seçimi için Akşener’in isteğiyle İYİ Parti’den milletvekili aday adayı oldular ve eşlerinden sonra Meclis yoluna çıktılar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X