Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Çavuşoğlu’nun 24 Haziran uyarısı: Güçlü Türkiye fırsatı ıskalanamaz

Seçime artık bugün dahil 19 gün kaldı. Adayların belli olması, bildirgelerinin açıklanmasından sonra siyasi partiler sahaya çıktılar ve sokağa hareket geldi. Hissedilemeyen seçim havası da saha çalışmalarıyla yaşanmaya başladı.

Bu süreçte…

AK Parti’nin 24 Haziran seçiminde Bursa’daki lokomotif gücü olarak Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu dikkat çekiyor.

Adeta…

1.-yazi-icin-basbakan-yardimcisi-hakan-cavusoglu-007.jpgHer gün sahurdan sahura çok yoğun programlarla Bursa’da adım atmadık yer bırakmıyor. Her ilçede sokak sokak yüksek performanslı çalışma yürütüyor. Hem topluluklarla bir araya geliyor, hem sokağa çıkıp herkesin elini sıkıyor.

Peki…

Bu çalışmalarda, Çavuşoğlu ne anlatıyor, 24 Haziran ne gibi seçmene ne gibi uyarılar yapıyor? Bu soruya farklı bir perspektiften bakarak cevap verdi:

“Soğuk savaş bittiğinde Türkiye’nin önünde büyük bir fırsat vardı. Edilgen değil, etken politikalarla bölgesinde güçlü bir Türkiye tesis etme fırsatıydı bu. Ama Türkiye 90’lı yıllardan itibaren içe dönük sorunlarla uğraştı.”

Şunun altını çizdi:

“Bir yandan terör, diğer yandan koalisyonlar dönemine 28 Şubat darbesi eklenince enerjisini içe harcayan bir Türkiye ortaya çıktı.”

Uyarısı şu:

“Dünyada kartlar yeniden karılıyor ve herkes yerini bulmaya çalışıyor. Türkiye önündeki bu 10 yılı çok iyi değerlendirmek zorunda.”

Üzerinde durduğu şu:

“90’ların başında kaçırdığımız fırsatı yeniden yakalayabilmek için 24 Haziran seçimi bir şans.”

Söylediği de şu:

“2023’e giderken 24 Haziran fırsatını ıskalayamazsınız. Güçlü lider ve güçlü yasama organıyla güçlü bölgesel değerler ve güçlü Türkiye fırsatı önümüzde.”

Şuna da dikkat çekti:

“Yarım asrı aşkın süredir devam eden sistem tartışmaları artık bitti ve ucube olan parlamenter sistem tarihin sayfalarına bırakıldı. 24 Haziran yeni sistemle güçlü Türkiye’nin doğuşu olacak.”

Şunu da ekledi:

“Dış güçler ve onların yerli işbirlikçilerinden oluşan vesayet odaklarının dönemi kapanacak. İşte gittiğim her yerde hemşerilerime bunları anlatıyorum.”

 

Çavuşoğlu sordu: Diğerleri ne vaat ediyor?

 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu saha çalışmalarında 24 Haziran seçimi için yaptığı uyarıları aktardıktan sonra şunu sordu:

“Biz bunları anlatıyoruz ve yapacaklarımızı söylüyoruz. Peki diğerleri ne vaat ediyor?”

Cevabı da verdi:

“Diğer adayları ve partileri dinliyorum, yalnızca bizim başladığımız projeleri durduracaklarını vaat ediyorlar.”

Çağrısı şu:

“Yatırımları ve projeleri durdurmakla Türkiye’yi nereye götüreceksiniz? Bu yanlış anlayıştır. Daha iyi ne yapacaklarsa onu anlatmalılar.”

 

“Türkiye ne zaman önemli eşik arifesinde olsa tuzaklar geliyor”

 

Seçim süreci başladığında ortaya çıkan ekonomik dalgalanma kuşku yok ki en çok tartışılan konu oldu. Özellikle döviz kurlarındaki artış sanayiden ticarete kadar geniş alanda günlük yaşamı etkiledi.

Bu sorunu…

“Dolardaki dalgalanma hiçbir şekilde Türkiye’nin mali durumunu yansıtmıyor” sözleriyle değerlendiren Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu şöyle bakıyor:

“Bu dalgalanmalar Türkiye’nin geçmiş dönemlerde yaşadığı şokları akla getiriyor. Türkiye ne zaman önemli eşiğin arifesinde olsa dışarıdan tezgahlar ve tuzaklarla karşı karşıya kalıyor.”

Önemsediği şu:

“Bölgemizde güçlü ülkeyiz. Güçlü bir toplum yapımız var. Nerede mağdur ve mazlum varsa insani diplomasi faaliyeti gösteriyor, elimizi uzatıyoruz.”

Şunu da ekledi:

“Terörle teslim alınmak isteyen, fakat içeride ve dışarıda terörü sınırlarından uzaklaştıran bir Türkiye var.”

Mesajı şu:

“24 Haziran seçimi siyasi istikrarı ve güveni tahkim etmiş, siyasi kırılmaları aşmış bir Türkiye’nin önünü açacak. Cumhurbaşkanı ile güçlü yürütmesi, güçlü yasama organıyla güçlü bir Türkiye’nin yolu açılacak.”

 

Muharrem İnce’nin çimler üstündeki iftarı

 

4.-yazi-icin-muharrem-ince-ataturk-stadyumu-meydani-iftar.jpgCHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce doğallığı ve içinden geldiği gibi davranışlarıyla ilgi topluyor.

Bu kapsamda…

Cuma akşamı Bursa’da Atatürk Stadyumu Meydanı’nda yaptığı mitingden sonra iftar sofrasında gösteren fotoğraf da bu doğallığı aynen yansıtıyor.

Çimler üzerine oturuveren İnce, çevresindekilerle sohbet ederek iftar yaparken, dinlemek için gelenler de aralarında bir cumhurbaşkanı adayına dokunabilecek kadar yakın olmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

 

Gündüz Bursa’da seçim çalışmasında, gece Ankara’da: Efkan Ala

 

5.-yazi-icin-efkan-ala-mudanya-secim-calismasi.jpgEfkan Ala’nın geçmişinde hep önemli görevler var. En kritik dönemde üstlendiği Diyarbakır Valiliği gibi, Başbakanlık Müsteşarlığı gibi, İçişleri Bakanlığı gibi özel görevlerle hep toplumun karşısında oldu.

Şimdi de…

İkinci dönemdir AK Parti Bursa Milletvekili Adayı olarak seçmenin karşısına çıkıyor.

Üstelik…

24 Haziran’la başlayacak çok özel bir dönem için Ankara’da çok özel çalışmalar yürütürken, bir yandan da Bursa’da seçim çalışmaları için sahaya çıkıyor.

Daha açık söylemek gerekirse…

Günlerdir gündüzleri Bursa’da seçim çalışması yapıyor, sonra geceleri de Ankara’ya dönüyor ve sabahlara kadar süren kamu reformu hazırlıklarını yürütüyor.

Bu da…

Üstlendiği görev ve sorumlulukları yerine getirmek için çabası yanında Ala’nın neden vazgeçilmez olduğunu da gösteriyor.

Nitekim…

Pazar akşamı Mudanya’da yaptığı seçim çalışmalarında da vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X