Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Çavuşoğlu’nun Bursa’ya mesajı var: Dişimizi sıkalım bu derdi atlatacağız

Aradığımızda…Benjamin Fortna’nın kaleme aldığı, Teşkilat-ı Mahsusa’nın efsane subayı Kuşçubaşı Eşref’in hayatını okuyordu.

Ziyaretçilere kapanan TBMM’de, Genel Kurul’dan fırsat buldukça her gün bir kitap bitiren AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile hem evde kal çağrıları, hem de 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı gözlemlerini konuştuk.

Söz…

Sosyal medyadan dün sabah yayılan ve panik havası estiren paylaşıma geldiğinde şu tepkiyi gösterdi:

 “Hangi maksatla hareket ettiklerini bilmediğimiz sosyal medya felaket tellallarının Bursa için de bir organizasyon içinde olduklarını gördük.”

Şunu vurguladı:

“İl Sağlık Müdürlüğümüz panik amaçlı bu sosyal medya paylaşımıyla ilgili açıklamayı yaptı. Paylaşanlar hakkında da gerekli işlemler başlatıldı.”

Ardından…

“Bursalılar her bakımdan müsterih olsunlar” dedi ve şunu söyledi:

“Devletimiz, hükümetimiz, Sağlık Bakanlığımız tüm tedbirleri alıyor. Bursa’da da tedbirler son derece dikkatli ve titiz şekilde uygulanıyor.”

Şunun altını çizdi:

“Canla başla çalışan sağlık kadrolarımız takdiri fazlasıyla hak ediyorlar. Bursa’nın son yıllardaki sağlık yatırımları ve oluşturduğumuz sağlık sistemi altyapısı çok güçlü. Bu da küresel salgına karşı büyük avantajımız.”

Sonra da…

“Hemşerilerimiz rahat olsunlar ve resmi mercilerden yapılan açıklamalara güvensinler. Bursa’da her şey rutin ve stabil halde” deyip şunu ekledi:

“Bu tablonun sürdürülebilmesi için alınan tüm tedbirlere mutlaka riayet etmeliyiz. Özellikle sosyal medyadan yayılan ve gerçek olmayan söylentileri değil, resmi kurumların açıklamalarının dikkate alınması gerekiyor.”

Değerlendirmesi şu:

“Bursalı hemşerilerimiz alınan tedbirleri uygulamada gerekli dikkat ve özeni göstermeye devam ederlerse hem Bursa, hem Türkiye olarak bu durumdan en az etkiyle çıkacağız.”

Çağrısı şu:

“Bursa’da bu salgınla mücadelede iyi durumdayız. Biraz dişimizi sıkalım, bu derdi atlatacağız. Onun için, hemşerilerimden evde kalmalarını ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını istiyorum.”

Gözlemlerimize göre, büyük oranda evde kalan Bursalılar o sabrı gösterirler.

 

İyi niyeti istismar etmemek gerek

 

Her şeyin kontrol altında olduğunu AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu söyledi.

Pazar günü de…

Vali Yakup Canbolat başkanlığındaki toplantıda, sokağa çıkma yasağı gelen 65 yaş üstü için sosyal destek planlamaları yapıldı ve uygulanmasına da başlandı.

Ne var ki…

Bunu istismar edenler olduğunu duyuyoruz. İlgili telefonları arayın kimilerinin “roka-balık-rakı” istedikleri kulağımıza geldi. Oysa şakanın bile zamanı değil, istismar etmemek gerek.

 

Koronavirüs mücadelesinde belediyeler de taşın altına el uzattılar

 

Başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere, tüm sağlık kadrosu ilk günden itibaren inanılmaz tempoyla çalışıyorlar. Salgının Türkiye’ye geç gelmesi erken önlemler sayesinde oldu. Alkışı da hak ediyorlar.

Bir alkışı da belediyeler hak ediyor.

Çünkü, ilk andan itibaren yaptıklarını takdir etmek gerekiyor.

Nitekim…

Başta Büyükşehir olmak üzere tüm ilçe belediyeleri aynı duyarlılıkla hareket ettiler. Kentler baştan başa ilaçlanıp dezenfekte edildi.  O ilaçlamayı yapan kadroların ne halde olduklarını yakından görenler anlıyorlar.

Bu süreçte…

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz kendi sesiyle Mudanyalılara seslenip moral veren bir paylaşım yaptı:

“İnanın, Mudanya’mızda her şey yine çok güzel olacak. Daha zor günlerimiz de olmuştu. Hep birlikte atlattık. Yine atlatırız…”

Mesajını…

“Siz rahat olun, biz sizler için, Mudanya’mız için, ülkemiz için görevimizin başındayız.” diyerek tamamlıyor.

 

Çin’de karantina kalktı, ilk evliliği bir Türk yaptı

 

Haberi… 2.5 yıl önce Çin’e birlikte seyahat ettiğimiz Milliyet gazetesinin deneyimli muhabiri Gökhan Karakaş gönderdi.

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle 19 Aralık’ta tam karantina kararı alan Çin, önlemlerin ve mücadelenin olumlu sonuçlanmasıyla karantinayı kaldırdı.

Sonrasında…

İlk evliliği de Çin’de yaşayan bir Türk olan Serdar Yurtçiçek yaptı. Çinli eşi Zhang Han ile ülkenin güneydoğusundaki Shenzhen’de evlenen Yurtçiçek karantina günleri sonrası mutluluğa ilk ulaşan oldu.

 

Demirel’in sevdiği börekleri Müzeyyen abla pişirir, Rasim abi götürürdü

 

Keles’te… Hangi partiden olursa olsun, Rasim Keskin denildiği zaman akan sular bile durur. Adalet Partisi’nde yıllarca Keles İlçe Başkanlığı ve İl Genel Meclisi Üyeliği yaptı, İl Daimi Encümeni Üyesi olarak Bursa’nın tüm köleri ve kırsalına hizmet dağıttı. Doğru Yol Partisi’nin kurucularındandı.

Ne var ki…

Keles’in siyaset çınarı Rasim Keskin 12 yıl önce vefat etti.

Pişirdiği o lezzetli börekleri Süleyman Demirel’e götürdüğü eşi, hayat arkadaşı Müzeyyen Keskin arkasında kaldı. Rasim abinin boşluğunu ise oğlu Hurşit Keskin doldurdu.

Siyasette, ticarette, ziyarette, sohbette Keles’e gidenler Hurşit’le görüşmeden, onun işaretini almadan dönmüyorlar.

Fakat…

Bu kadar çok sevilen Hurşit Keskin şu günlerde büyük bir acı yaşıyor. Çünkü, 12 yıl önce toprağa verdiği babası Rasim Keskin’den sonra hafta sonu da annesi Müzeyyen Keskin’i kaybetti.

Allah’tan rahmet, Keskin ailesine başsağlığı diliyoruz.

 

İYİ Parti’de korona uygulaması

 

Koronavirüs sınırlarımızı aştığında, İYİ Parti ilçe kongrelerini yapıyordu. İlçe kongreleri tamamlanıp, sıra il kongresine geldiğinde yaşamın her alanı gibi siyasetin de akışı değişti.

Şu günlerde, evde kal çağrılarının tutizlikle tekrarlanırken, İYİ Parti de tüm toplantıları iptal etti. Acil durumlar için il ve ilçe merkezlerinde personelle birlikte nöbetçi yönetici bulunduruluyor.

İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır da, sürecin bir an önce sonuçlanması için evde kalın çağrısı yaptı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X