Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Çavuşoğlu’nun listeye bakışı: Bursa’da yeniden başlangıç!

Dolu dolu programdı… Kazakistan gezisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  yanında olan, ikili anlaşmalara imza atan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu bugün de üniversite açılışı için Bursa’da olacak.

Bir yandan da…

AK Parti’deki değişim sürecinin yansıması olacak İl Yönetim Kurulu listesi hazırlıkları sürüyor. Süre uzadığı için de spekülasyonlar ortaya çıkmaya başladı.

İşte…

Çavuşoğlu ile, bu süreçte nasıl bir liste beklediğini konuştuk..

Söze…

“Çerçeveyi Cumhurbaşkanımız çok net şekilde ortaya koydu” diye başladı ve şunu söyledi:

“Biz yeni Ömer’ler biriktireceğiz.”

Şu tarifi anımsattı:

“Cumhurbaşkanımız buna işaret ederken ‘adalet’ dedi, ‘dava adamı’ dedi, ‘partinin ilkelerine tam manasıyla sadık insan’ dedi, ‘insana dokunan yönetim anlayışı’ dedi, ‘milletin içinde, millete hizmet edecekler olsun’ dedi.”

Sonra da…

Yönetim hazırlıklarını sürdüren İl Başkanı Ayhan Salman’a yönelik bazı öneriler ortaya koydu.

Dedi ki:

“Yönetimi oluştururken dikkat edilecek ilkeler belli. Demografik yapı, mesleki çeşitlilik, partinin ilkelerinin mutlaka dikkate alınması gerekiyor.”

Devam etti:

“Oluşturulacak yönetimin Bursa’yı kucaklaması gerekiyor. Hem de, en ücra köşedeki köyde kim varsa, ona dokunmak gerekiyor. Hatta, ona anlatıp ikna etmek gerekiyor.”

Şunun da altını çizdi:

“Bunları yaparken, herkesin ulaşabileceği çalışma sergilemek gerekiyor.”

Sonra…

İl Başkanı Salman’a söylediğini aktardı:

“Bizim maçımız insanlarla değil, biz herkesle el ele olmak istiyoruz.”

Ardından…

“Bursa’da yeniden başlangıç yapıyoruz” dedi önemli bir uyarıda bulundu:

“Yeniden başlangıç yaparken eskiyi bir tarafa atarak, geçmişi bir kenara bırakarak değil, süreklilik içinde değişim gerçekleştirmek hedefimiz.”

Temel nokta şu:

“Önümüzde Türkiye’nin önce 2023, sonra 2053 hedefleri var. Bu süreçler çok önemli.”

Şunu vurguladı:

“AK Parti, zaten bünyesinde süreklilik içinde değişimi yaşayan bir parti. Belli oranlarda değişim sürekli oluyor.”

Şu mesajı verdi:

“Onun için, İl Başkanı arkadaşımıza ‘İlkeler ve prensipler doğrultusunda yapacakların belli. Bu çerçevede tercihlerini kullan, takımını kur, sahaya çık ve maçı kazan. Başarılı olman için biz de tüm desteğimizi verelimdedim.”

 

Merak edilen soru: Listeye karışacak mı?

 

Kulislerde… AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın yönetim kurulu listesine son şekli Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun vereceği konuşuluyor.

Bunu anımsattığımızda itiraz etti:

“İl Başkanı kendisi çalışacak, ‘şunu al şunu alma’ nasıl derim? Siyaset bir takım işi. Toplama takımla başarılı olunmaz.”

Şunu çok önemsiyor:

“Ben Hakan Çavuşoğlu olarak çalışamayacağı insanları empoze edersem haksızlık olur.”

Şunu da ekledi:

“Onun için, listeyi getir önüme demem. Şunu al, bunu çıkar demek doğru değil.”

 

Yönetim için Çavuşoğlu önerisi

 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, yönetim kurulu hazırlığını sürdüren AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın çalışmaları için şuna dikkat çekti:

“Hepimiz aynı hedefe kilitlendik, farklı kanallardan gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra partimizin taşıyıcısı İl Başkanımız Ayhan Bey ve ekibi olacak. Onu rahatlatmak ve önünü açmak lazım.”

Önerisi şu:

“Benimle istişare ettiği gibi, milletvekili arkadaşlarımız başta olmak üzere çok kişiyle istişare etmiştir diye düşünüyorum.”

 

AK Parti yönetimi oluştururken denenmemiş bir yol deniyor

 

Siyasette gözler AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın üstünde. Çünkü, göreve gelişinin üstünden 22 gün geçmesine karşın, nasıl bir yönetim listesi ortaya çıkaracağı merak ediliyor.

Bu noktada…

Gelişmeleri içeriden izleyen bir dostumuzla konuşurken “Yönetime girmek için CV verip başvuran sayısı 1.250’yi buldu” dedi.

Aslında…

Yeni yönetim çalışmalarının en dikkat çekici yanı bu. İş başvurusu yapar gibi gidip CV bırakıyorlar. İktidar partisinin yönetimine ilginin fazlalığı anlaşılır olmakla birlikte, bu kadar çok başvurunun içinden çıkmak doğal olarak zorlaşıyor.

Nitekim…

Salman’ın da hazırlayacağı taslak listesi 12 Eylül Salı günü Ankara’ya götürmesi planlanıyordu, ama süre uzadı.

AK Partili bir başka kaynaksa şunu söyledi:

“Yönetim kurulu 50 asıl ve 25 yedekten oluşacak. Yani toplam 75 kişi. Ayhan Bey’in bu rakamın 2 katı, yani 150 kişilik listeyle Ankara’ya gitmesi gerekiyor.”

Nedenini de şöyle söyledi:

“Yönetimin 2 katı liste olacak ki, koordinatörler gelip mülakat yaparak listeyi 50 artı 25 olmak üzere 75 kişiye indirecekler.”

Konuştuğumuz partili, bunun da en erken hafta sonu olabileceğini söyledi.

 

Hem sanayici, hem siyasetçi, hem türküleriyle halay çektiriyor

 

Kendini Kobi Sanayicisi olarak tanımlıyor… Yıllardır tanıdığımız Gürel Yılmaz’ı biz de, “fabrika yapan makinalar ürettiğini” söyleyerek tanıtıyoruz. Ürettiği makinaları hem ihraç ediyor, hem Türkiye’de pazarlıyor.

Yıllar önce DSP döneminde Büyükşehir belediye Meclisi Üyeliği yaptı. Şimdi CHP’nin karşılıksız çalışanık olarak her yerde.

Nitekim…

Referandum kampanyasında konuşmacı olarak üstlendiği görevi yerine getirmek için gitmedik yer bırakmadı, hayır kampanyasının en etkili konuşmacılarından oldu. Partisinin tüm etkinliklerinde de hazır bulunuyor.

Bunların yanında…

Son dönemde hasta çocuklara farkındalık oluşturmak için türküler söylüyor. Önceleri dost sohbetlerinde başlayan türküler, şimdilerde sahne aşamasına geçti.

Üstelik…

Pazar günü CHP Nilüfer Gençlik Kolu tarafından Çalı Futbol Sahası’nda düzenlenen piknikte sahne aldı. Profesyonel sanatçılara taş çıkartan sahne performansıyla alkışlanırken, futbol sahasına dolduranlar Gürel Yılmaz’ın söylediği türkülerle coştular, halaylar çektiler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X