Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Çavuşoğlu’nun saha izlenimi: Millet zorlukların nasıl aşılacağını söylüyor

Köşe Yazısını Dinle

Tempoyu öyle yükseltti ki… Sabah başka, öğle başka, akşam başka yerde. Hakan Çavuşoğlu merkezden ilçelere ve köylere kadar sahanın her yerinde ziyaretler yapıyor, vatandaşla buluşuyor, sorun dinliyor, beklenti öğreniyor.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı olarak, çalışmalar için gittiği 3 günlük Ankara molası ardından akşam saatlerinde Bursa’ya döndü.

Dönüş yolunda…

“Meclis’in kapandığı günden beri Bursa siyasetinin temposunu arttıran yoğun programlarını” anımsattık ve saha izlenimlerini öğrenmek istedik.

Soruya, geniş açıdan yaklaştı:

“Milletimizin bağrından çıkmış bir partiyiz. Bu partiyi 2001’de milletimiz kurdu. Biz de hiçbir zaman hizmetlerimizde, siyasetimizde milletimizin kodlarından ayrılmadık. Sürekli milletimizle temas halinde olduk.”

Şunun altını çizdi:

“Yol haritamızı da, ajandamızı da millet iradesini esas alarak, milletimizin talep ve beklentileri doğrultusunda planladık. Bunu yaparken de daima milletimizin ayağına giderek yanında olmaya gayret gösterdik.”

Şunu da özellikle vurguladı:

“Bunları yaparken hep Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilham aldık. Milletin gönlündeki yeri, iletişim tarzı, milletin gösterdiği yaklaşım hep örnek oldu.”

Ardından…

Pandemi etkisinin azalıp aşılamanın arttığını anımsattı, “Cumhurbaşkanımızın biz milletvekillerine sahaya inerek milletin dertleriyle dertlenmemiz, talep ve beklentileri öğrenmemiz talimatı oldu” dedi.

Gözlemi şu:

“Milletimizin Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakı’na teveccühü güçlü şekilde devam ediyor.”

Devam etti:

“Sahada görüp yaşadıklarımız bizim için en önemli test. Milletimiz ne yapılacaksa Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılacağını biliyor, görüyor, söylüyor.”

Sahadan aldığı mesajı da açıkladı:

“Milletimiz; Türkiye’mizin çıkarları için yurt içi ve uluslararası arenada zorlukların Cumhur İttifakı güçbirliğiyle aşılacağını söylüyor.”


“Herkesin ayağına gidip dinledik”

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu programını açıkladı:

“İlçelerimizi ziyaret edip teşkilatlarımızla buluştuk. Sivil toplum örgütleriyle bir araya geldik. Çarşıda, pazarda, tarımda, sanayide herkesin ayağına gidip dinledik. Acil konulara müdahale edip sorunların çözümünü sağladık.”

Şunu söyledi:

“Gördük ki, millet de partimizin mensuplarını özlemiş.”


“Bizim görevimiz, yalanlar karşısında milletimize gerçekleri anlatmak”

Yol sohbetimizde… AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu saha çalışmalarına ilişkin şu noktaya özel vurgu yaptı:

“Milletimizde, beklentilerin yine Sayın Cumhurbaşkanımız güçlü liderliğiyle ve Cumhur İttifakı’nın işbirliğiyle karşılanacağına inanç var.”

Misyon şu:

“Milletimiz yalanlardan, haksız isnatlardan, bel altına çekilmek istenen siyasi üsluptan bıkmış. Bizim görevimiz de yalanlar karşısında hakikati anlatmak.”

İnancı şu:

“Hakikat güneşi karşısında kar yığını erimeden kalamaz. Yalanların en büyük panzehiri hakikatlerdir. İşte bunları aktarıyoruz.”

Mesajı şu:

“İnşallah 2022; Türkiye’nin tüm etkileriyle pandemiyi ortadan kaldırdığı, toplum kesimlerinin beklentilerinin karşılandığı, ekonomimizin hızla yükselmeye devam ettiği yıl olacak.”


Gemlik Körfezi’nde müsilaj gözlem turu

Aralarında… AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın da bulunduğu TBMM Müsilaj Araştırma Komisyonu çarşamba günü Gemlik Körfezi’ndeki incelemeler sonrası önce Bandırma, sonra avşa Adası’na geçti.

Bu kapsamda…

Gemlik’te biyolojik arıtma tesisiyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan bilgi alan komisyon üyeleri Sahil Güvenlik teknesiyle Gemlik Körfezi’nde tur atıp deniz yüzeyi gözlemi yaptılar.


Çocukların objektifinden Bursa’nın en güzel 100 mekanının fotoğrafları

Proje çok farklı… Çünkü, 2022’deki Bursa’nın kurtuluşunun 100 yılı etkinliklerini, Bursa’nın geleceği çocukların çekecekleri fotoğraflarla başlatacak.

O bakımdan…

Bu projeyi üretip yaşama geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’yi açıkça kutlamak gerekiyor.

Projede…

Bursa’nın en güzel 100 mekanı yaşları 10-15 arasında çocuklar tarafından Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100 yılı için fotoğraflanacak.

Projeye katılan çocukların Bursa’nın en güzel 100 mekanı için nereleri çekecekleri, 11 Eylül Cumartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katılacağı tanıtım toplantısında kurayla belirlenecek.

En önemlisi…

Çocukların çekecekleri en güzel 100 mekan fotoğrafları, kurtuluşun 100. yılı etkinlikleri kapsamında 1 yıl boyunca Bursa’nın çeşitli noktalarında sergilenecek.


Bu başlangıç ciddi bir trafik uyarısı!

Sabah… Mudanya yönünden Bursa’ya gelenler, Geçit’teki trafik lambalarını geçtikten sonra trafiğin durmasıyla kaldılar.

Çünkü…

Şehir Hastanesi Metrosu inşaatı kazıları öncesi, Endülüs Park önündeki otopark alanlarının yola katılması için iş makineleri çalışıyordu.

Gece yapılan ağaç taşıma trafiği etkilemezken, sabah yolda trafiğin 15 dakika durmasına neden olan çalışma büyük kazı için şimdiden korkuttu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X