Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Çekirge Meydanı projesinde eleştiri ve önerilerle değişim!

Bursa elbette her yönüyle özel bir şehir, ama böylesine özel şehri daha özel kılan ve geçmişi bugüne bağlayan farklı yerleri de var.

Çekirge semt olarak bu çok özel bölgelerden biri.

Hatta…

Bugün yapılaşma ve yaşam alanları olarak yeni cazibe merkezleri ortaya çıksa bile, geçmişten bugüne Bursa’nın statü semti olduğunu da söylemek gerekir.

Ne var ki…

Son yıllarda Çekirge’ye olan ilgide ciddi bir eksilme görülüyor.

İşte…

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar bunu gidermek cve Çekirge’nin eski statüsünü kazandırıp yeniden değerli hale getirmek için kolları sıvadı.

Bu amaçla hazırlattığı Çekirge Meydanı projesi ilk kez 12 Temmuz günü akşam saatlerinde Çekirgelilere tanıtıldı. Hüdavendigâr Camii karşısında, Murat Hüdavendigâr Türbesi önündeki alanda Çekirgelilerle projenin ele alındığı toplantının moderatörlüğünü yapmak da bize kısmet olmuştu.

O gün…

Projede yarışma birincisi olan genç mimar Erdem Tüzün düzenlemede neyi amaçladığını anlatırken, bölge sakinleri de yaşamlarını göz önünde bulundurarak bazı noktalarda eleştirdi, bazı noktalarda öneriler getirmişlerdi.

Sonrasında…

Osmangazi Belediyesi projeyi bir de Akademik Odalar’la tartıştı.

İki toplantı da, Osmangazi’de belediyenin yapacağı bir projeyi vatandaşa sorması adına yaşanan ilk olarak kayıtlara geçti.

İşte…

Tüm bu toplantılarda ortaya konan eleştiriler, dile getirilen görüşler ve ortaya konan önerilerden sonra projenin genç mimardı Erdem Tüzün bölgeyi yeniden gezdi.

Sonra da…

Yapılan eleştiri ve öneriler doğrultusunda gözlemlerini de katıp projede önemli değişiklikler yaptı. Bir anlamda. vatandaş olarak mahalle sakinlerinin ve akademik oda yöneticilerinin önerilerini değerlendirip projede revizyona gitti.

Bu da…

Çekirge Meydanı projesinin ilkleri arasındaki bir başka ilk oldu.

 

Fehim Ferik’e ek görev: Kültür A.Ş.

 

2.-yazi-icin-fehim-ferik.jpgRahmetli Hikmet Şahin döneminden bu yana, gazeteci kimliğiyle Büyükşehir Belediyesi Basın Koordinatörü olarak görev yapan Fehim Ferik kendi sıcak ilişkilerinin de katkısıyla işinde başarı bir isim.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaşanan değişim sonrası Fehim Ferik’e dünden itibaren ek bir görev daha verdi. Artık Basın Koordinatörlüğü yanında Kültür A.Ş. Genel Müdürü olarak da hizmet edecek.

Bu arada…

Daha önce Kültür A.Ş. Genel Müdürü olan, ancak Burfaş Genel Müdürlüğü’ne vekaleten atanan Furkan Banaz’ın da asaleti onaylandı.

 

Krizdeki turizmi PKK’dan korudu, Antalya’ya huzur getirdi

 

3.-yazi-icin-antalya-emniyet-muduru-celal-uzunkaya.jpgAslında… “Antalya’ya huzuru getiren dost” tanımlamasını, ziyareti sırasında Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar yaptı.

Haksız da değil…

Türkiye’nin en önemli turizm bölgesi Antalya’da Geçen yıl, birbiri ardına patlayan bombalar yabancı turistleri tedirgin etmişti.

O süreçte…

İzmir Emniyet Müdürü olarak Celal Uzunkaya ortaya çıkan PKK terörünü temizlemek üzere Antalya’ya görevlendirildi. 2 Kasım 2016’da göreve başladıktan 12 gün sonra bir Uzman Çavuş şehit edilirken, 2 gün içinde teröristlerin 1’i ölü, 5’i yaralı ele geçirildi.

Bir daha da Antalya’da terör yaşanmadı.

Olay Medya ekibi olarak meslektaşlarımız Mustafa Özdal, Seyit Gündoğan ve Olcay Dalkılıç’la birlikte makamında sohbet ederken, Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya şunu söyledi:

“Akdeniz açılımı hedefiyle Antalya PKK’nın ilgisini eksik etmediği bir il. Fakat üslenme bölgesi olarak her teşebbüslerinde imha edildiler.”

Geçen13 aylık görev sürecine Uzunkaya’nın bakışı şu:

“Belek, Kundu, Lara, Kemer, Manavgat, Side, Alanya gibi turizm bölgelerinde 400’ün üzerinde 5 yıldızlı otel var. Güvenlikle ilgili doğabilecek en küçük görüntü turizmin kırılgan noktası.”

Şunu ekledi:

“Havaalanına inişinden uçağa binip gidişine kadar turiste güvenliği hissettiriyoruz.”

Alınan önlemleri de özetledi:

Bir…

“16 kilometrelik sahile sahip Belek bölgesinde, turiste hissettirmeyen ve rahatsız etmeyen şekilde girişi çıkışı kontrol altına aldık.”

İki…

“Mobese kameralarını attırıp mobil kameralar koyduk. Her otelin çevresinde kameralar devrede. Özel güvenliklerin de bazılarını silahlandırıp devriye gezmelerini sağladık.”

Üç…

“Özel konseptli deniz devriyesi gibi, ATV’li devriyeler gibi güven veren uygulamalara yöneldik.”

 

Antalya Kaleiçi’ne özel ‘huzur’ sistemi

 

Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, güvenlik önlemleri yanında huzur için yapılanları da anlattı:

“Kaleiçi Antalya’nın simgesel yeri. Tarihi bir bölge ama berduşların mekanı olmuştu. Turistler ve aileler giremiyordu.”

Devam etti:

“Algı operasyonlarıyla herkesi inandırdık. Girişi çıkışı kontrol altına aldık, izinsiz araç girişini engelledik, kameralar koyduk. Hanutçuları ve midyecileri temizledik.”

Şunu da ekledi:

“Bu sistemi Emniyet Genel Müdürlüğü inceledi, şimdi sorunlu yerler için tüm illere önerecek.”

 

Uzunkaya Bursa’ya dönüyor!

 

Celal Uzunkaya 3 ayrı dönemde Bursa’da toplam 10 yıl görev yaptı. Evi Bursa’da, 6 torunundan 4’ü de Bursa’da yaşıyor.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olduğu dönemde FETÖ kumpasıyla açığa alındı, 4 yılı heba oldu. Sonrasında önce İzmir’e, ardından Antalya’ya Emniyet Müdürü atandı ve çok da başarılı oldu.

Önümüzdeki süreci ise şöyle dile getirdi:

“Mart ayı sonunda yaş itibarıyla emekli olunca evimin ve torunlarımın olduğu Bursa’yla döneceğim.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X