Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

CHP Gençlik Kolları kongresine katılanlarda korona pozitif şoku

Aslında… İçinde bulunduğumuz şu pandemi sürecinde günün koşullarına göre her önlem alınmıştı. Örneğin, koronavirüs önlemleri doğrultusunda CHP il Gençlik Kolları kongresi için salon yerine, Acemler’de, Oulu Caddesi üzerinde bulunan ve düğün de yapılan kır bahçesi kiralandı.

29 Ağustos Cumartesi günü kongre için bahçeye gelenlerin maske takmalarına ve hijyen kurallarına uyup sosyal mesafeli oturmalarına çok önem verildi.

Gerçi…

Kutlama fotoğrafında çoğunluk kazanma coşkusu nedeniyle maskelerini indirmişti, ama kongre süresince maskeye ve oturma düzenine çok dikkat edildi.

Bahçede…

200 civarı delege olmak üzere, yaklaşık 250 kişi vardı.

CHP Bursa milletvekillerinden Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık’ın yanı sıra Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal ile Erkan Aydın ve Prof. Dr. Yüksel Özkan kongredeydiler.

Kent dışında olan Parti Meclisi Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile İl Başkanı İsmet Karaca kongrede bulunamadılar.

Bahçedeki kongrede…

Güzel ve seviyeli geçen demokratik yarışın sonunda Cavit Kınalı’yı az farkla geride bırakan Avukat Fatih Yalçın Yazıcı kongreden galip ayrıldı ve CHP İl Gençlik Kolları Başkanı oldu.

Pazartesi günü de…

Kongrede aday olmayan Mehmet Can Yılmaz gençler arasında yapılan törenle görevini yeni seçilen Fatih Yalçın Yazıcı’ya devretti.

O akşama kadar her şey çok güzeldi.

Ta ki…

Salı akşamı gelen habere kadar.

Kongreye katılan Yıldırım İlçe Gençlik Kolu üyelerinden B.Ş. adlı gencin yapılan Covid-19 testinin pozitif çıktığı duyulunca, CHP’de adeta şok yaşandı.

Kulağımıza…

B.Ş.’nin geçtiğimiz hafta bazı belirtiler hissettiği için test yaptırdığı ve sonucun negatif çıktığı, ancak kongre sonrası yine aynı belirtileri hissetmesi üzerine testin tekrarlandığı, fakat bu kez pozitif çıktığı bilgisi geldi.

Ne var ki…

Pozitif sonuç nedeniyle, 29 Ağustos Cumartesi günü yapılan CHP İl Gençlik Kolları kongresine katılan yaklaşık 250 kişiyi ilgilendiren bir soruna dönüştü.

Belki de…

250 kişi için evde karantinaya gidecek bir süreç başladı.


Karaca: Dikkatli olmakta yarar var

 

Cumartesi günü yapılan CHP İl Gençlik Kolları kongresine katılan Yıldırım İlçe Gençlik Kolu Üyesi B.Ş. adlı gencin koronavirüs testinin pozitif çıkmasını CHP İl Başkanı İsmet Karaca ile konuştuk.

CHP Genel Merkezi’ni bilgilendiren Karaca gereken tüm önlemlerin alındığını belirtip şu uyarıyı söyledi:

“Her şeye karşın dikkatli olmak gerekiyor. İl Gençlik Kolları kongremize katılanlar kendilerini kontrol etmeliler. Bir süre başkalarıyla temastan kaçınıp gerekirse evden çıkmamalılar.”

Çavuşoğlu, pandemiden etkilenen Bursa turizmi için Bakan’a gitti

 

Geçen hafta… AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu turizm sektörüyle önemli bir toplantı yaptı.

O toplantıda…

TÜRSAB bünyesindeki turizmcilerle Bursa’nın turizmini konuşurken, doğal olarak turizmin pandemiden çok etkilendiği üzerinde duruldu.

Ardından…

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret eden Çavuşoğlu, kendisine iletilen beklentileri aktarırken şunu söyledi:

“Pandemi nedeniyle turizm sektöründeki ivme maalesef istenen düzeyde değil. Bursa da bundan çok etkileniyor.”

Şunu vurguladı:

“Ulucami önünde görmeye alıştığımız sıra sıra turist otobüsleri artık yok.”

Aslında…

İş yaşamını sektörün içinde geçirmiş bir turizmci olarak Bakan Ersoy da Bursa’nın bu sorununu iyi biliyor.

O bakımdan…

Çavuşoğlu da sorun ve beklentileri daha kolay anlattı. Sezon bitmeden Arap turistlerle Bursa turizmine hareket getirmenin yolları konuşuldu.


Bu konu Bursa için önemli: Uludağ Alan Başkanlığı

 

Yaz ve kış turizmine uygun Uludağ için Çanakakale ve Ürgüp’teki gibi Alan Başkanlığı modeli çalışmaları sürüyor. Hatta, Bursa Valisi Yakup Canbolat işleyişi bile hazırladı.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la görüşmesinde de konu gündeme geldi.

Çavuşoğlu’nun çağrısı şu:

“Uludağ Alan Başkanlığı Bursa’nın meselesi. Siyasetçiden sanayiciye, sivil toplum örgütünden vatandaşa tüm dinamikler sahip çıkmalı.”

AK Parti’de Büyükorhan sürprizi: İlçe Başkanı’na karşı rakip oldu

 

Gerçi… Geçmişte iki adaylı kongre oldu, elbette ama bir elin parmakları sayısı kadar bile değil. Çünkü, AK Parti yarışmalı kongreye pek sıcak bakmıyor. üzerinde uzlaşılmış isimlerle tek adaylı kongre yapıyor.

Ne var ki…

12 Eylül Cumartesi günü yapılacak Büyükorhan kongresi iki adaylı geçecek.

Nedeni şu:

2001’de AK Parti’nin Büyükorhan kurucu yönetiminde yer alan, 3 dönem ilçe yönetimine giren, 1 dönem mahalle başkanlığı yapan Mehmet Alpay kongrede ilçe Başkanı Kamil Turhan’a karşı aday olmaya karar verdi.

Sohbet ederken…

İl Başkanlığı’ndan kendisine aday olmaması tavsiyesi geldiğini söyledi, ama düşüncesi şu:

“Kararlıyım, geri dönmek yok. Partinin kurucuları, eski delegeler, parti üyeleri ve vatandaş aday olmam için ısrar etti.”

Biz de…

“Peki yeni delegeler de istiyor mu?” diye sorunca şu cevabı verdi:

“Listeyi alamadığım için kimlerin delege olduğunu bilmiyorum, ama onlarla da sorunum olmaz.”

AK Partili gençlerde birincilik Yıldırım’ın

 

Şu sıralar… AK Parti’de yoğun bir yeni üye kampanyası var. AK Parti Genel Merkezi’nin başlattığı kampanya İl Başkanlıkları tarafından ilçelerde sürdürülüyor.

Üstelik…

Ana kademedeki kampanyanın aynısı Gençlik Kolları’nda da var. Nitekim, İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse en çok genç üye yapan 5 İlçe Gençlik Kolu’nu açıklayıp büyük rekabeti başlattı.

Buna göre…

Listede ilk sırada Yıldırım var. Osmangazi ikinci, Mustafakemalpaşa üçüncü, İnegöl dördüncü, Gürsu da beşinci sırada bulunuyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X