Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

CHP hedefi şimdiden koydu: 8 belediye başarısızlık sayılır!

Milletvekilliği genel seçimiyle ilgili beklenmedik gelişmeler olabiliyor, ama yerel seçimler bugüne kadar zamanı dışında yapılmadı.

O bakımdan…

Yeni yerel seçime yaklaşık 2.5 var. Fakat bu da uzun süre değil elbette. Hatta, görevde olanlar için göz açıp kapayıncaya kadar geçecek kısalıkta olduğu bile söylenebilir.

Nitekim…

Siyasi partilerde, özellikle de muhalefet konumundaki partilerde belediye hazırlıkları başladı. Hedefini şimdiden koyan ve açık açık söyleyenlerin başında da CHP İl Başkanı Şadi Özdemir geliyor.

Dün dedi ki:

Sizinle daha önce yaptığımız bir söyleşide, CHP olarak hedefimizin 9 ilçe belediyesi ve Büyükşehir’i kazanmak olduğunu söylemiştim. Bu düşüncem değişmedi.”

Bir de iddia ortaya koydu:

İddialı bir seçim yaşayacağız. Şimdiden şunu da söylüyorum, 8 belediye kazanırsak CHP olarak kendimizi başarısız sayarım.”

Açıkça söylemek gerekirse…

Halen Nilüfer ve Mudanya dışında belediye başkanlığı olmayan CHP için Mart 2019’daki yerel seçimlere şimdiden hedef koymak güzel, ama 8 belediye başkanlığını başarısızlık saymak da çok büyük bir iddia.

Bunu anımsattığımızda, Özdemir şunu söyledi:

Partide oluşturduğumuz çalışma masaları var. Bu masalara yoğun bir ilgi oluştu. Partililerimizin çalışma arzusu bile büyük bir değişimin habercisi.”

Şu bilgiyi de verdi:

29 ana çalışma masası oluşturmuştuk, bunların 20’si tamamlandı ve çalışmalara bile başladı.”

Örnek verdi:

Bursa’da köyden mahalleye dönüşen 659 muhtarlık var. Masalarımızdan biri bu muhtarlara yönelik rapor hazırladı. Sorunları, yaşananları ve neler yapılması gerektiğini anlatan raporu muhtarlara göndermeye başlıyoruz.”

Ardından…

Bir yandan toplumsal konulara yönelirken, diğer yandan Bursa’nın değerleri üzerine projeler hazırlıyoruz” dedi ve ekledi:

Özellikle tarımsal değerlerimizin değerini bulması için bir çalışmamız var. Örneğin Bursa’ya özgü olan kara incir, kara üzüm gibi ürünler için çalıştaylar yapacağız.”

Sıradaki çalışmaları da söyledi:

Eğitim masamız da eğitimin sorunları ve çözüm önerileri üzerine çalışıyor. Kısacası, hedefimizi belirledik ve topyekûn seçime hazırlanıyoruz.”

 

Eskilere özel çalışma görevi

 

CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, önümüzdeki süreci çok iyi planladıklarını söyledi. Hatta, “Hiç kimseyi ayırmıyoruz, herkese bu süreçte görev veriyoruz” dedi ve örnek verdi:

Eski milletvekilimiz Sayın İlhan Demiröz tarım masası Başkanı olarak görev üstlendi, şimdi rapor hazırlıyoruz. Eski Parti Meclisi Üyemiz Sayın Ali Nihat Irkörücü esnaf masasının başkanı oldu, esnaflarla ilgili program yapıyor.”

Şunu da ekledi:

İl Başkanı Adayı olarak kongrede yarıştığımız Sayın Prof. Dr. Hasan Ertürk ilçe ilçe çalıştaylar programlıyor. İnegöl’den başlatacağımız bu programı Büyükşehir’le bitireceğiz.”

 

İznik’teki iftara katılım umut verdi

 

Geçmişte İznik’te Erdoğan Savaş’la belediyeyi kazanan parti olan CHP bugün Belediye Meclisi’nde temsil ediliyor, ama eski gücünün uzağında.

İznik bizim yeniden kazanabileceğimiz bir ilçe, orada potansiyelimiz var” diyen CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, umutlandığı tabloyu anlattı:

İznik İlçe örgütümüz iftar yemeği düzenlerdi. Bu iftara bin kişinin katılması beni umutlandırdı. Hatta katılım fazla olduğu için sorun bile yaşandı. Üstelik yemekleri arkadaşlarımız kendileri hazırlayıp kendileri servis ettiler.”

 

Siyasi mesaj gibi fotoğraf: Yer sofrasında iftar konuğu

 

Krizleri bir kişiye bağlamak elbette doğru değil. Fakat uluslararası alanda yaşanan büyük krizler Dışişleri Bakanı ve Başbakan olduğu dönemlerde Ahmet Davutoğlu’na denk geldi. İsrail ve Rusya ilişkilerinde atılan sıcak adımlar üzerine gözler de doğal olarak Davutoğlu’na çevrildi.

Nitekim…

AK Parti ile özdeşleşen kimi sosyal medya hesaplarından “Ahmet Hoca dış politikası enkazının temizlendiği” paylaşımları yapılıyor.

Başbakanlığı devrettikten sonra sessiz kalan Davutoğlu adına sosyal medya hesabında zaman zaman paylaşımlar yapılıyor. Hatta, Başbakan Binali Yıldırım’a destek çağrıları tekrarlanıyor.

Son günlerdeyse, yazdığı Medeniyetler ve Şehirler adlı kitabının imza etkinliklerine katılıyor.

Bununla birlikte…

Hafta sonunda bir fotoğraf dikkatimizi çekti. Fotoğrafta, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve eşi Dr. Sare Davutoğlu tıpkı başbakanlık günlerinde olduğu gibi, iftarda vatandaşın yer sofrasına konuk olmuşlardı.

Bundan da Davutoğlu’nun siyasete devam edeceği anlamı çıkardık.

Hele…

Ankara’da Davutoğlu kontenjanı bilinen kimi milletvekillerinin sohbetlerde bir araya geldiklerinin konuşulduğu bir ortamda, mesaj kaygısı taşıdığı izlenimi veren görüntüler daha dikkat çekici hale geliyor.

Gelecek günlerin ne getireceği hiç belli olmaz.

 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’dan sürpriz ziyaret!

 

Geride bıraktığımız hafta sonu TBMM Başkanı İsmail Kahraman bazı davetlere katılmak üzere Bursa’daydı. Kahraman programına Tophane’yi de aldı.

Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret eden Meclis Başkanı, daha sonra liderliğini yaptığı Milli Türk Talebe Birliği ve İlim Yayma Cemiyeti’ni ziyaret etti. Yan binada olan ve faaliyetlerini daha önceden bildiği Osmangazi Yörük ve Türkmen Dernekleri Birliği’ni görünce buraya da sürpriz bir ziyaret yaptı.

Kahraman’ın ziyaretine Bursa Valisi İzzettin küçük ile AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun da katıldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X