Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

CHP ilçe kongreleri başlıyor, ilk kongre haftaya Osmangazi’de!

Açıkça söylemek gerekirse… Geçmişte ANAP ve DYP dönemlerinde tanık olduğumuz, adeta kongre gibi geçen zorlu delege seçimlerini özlemişiz. Benzer bir süreci CHP tamamladı.

8 Kasım’da başlayan mahalle delegeliği seçimi bazı mahallelerde özlenen siyasi rekabete dönüştü. Birden fazla listeli her seçimde olduğu gibi katılım oranı yükseldi, büyük çekişme nedeniyle heyecan yaşandı.

Bu gibi ortamlarda…

1.-yazi-icin-chp-il-yonetim-kurulu-kongre-takvimini-onayladi.jpg.jpgKazanan-kaybeden hesabı hep yapılır. Gelin görün ki delege seçiminde oluşan ilk tablonun bazen aldatıcı sonuçlar verdiği de görüldü.

Daha açık söylemek gerekirse, bilinen bir adaya karşı çetin sandık mücadelesi verip kazananların kongrede yarıştıkları kişiyle aynı doğrultuda hareket ettikleri sık rastlanan bir siyaset gerçeği.

O nedenle…

Delege seçimi sonuçları fikir verse bile sonuç göstermiyor. Bir bakıma, kazanan ya da kaybeden daha mahalle aşamasında pek anlaşılamıyor.

İşte…

Böyle bir çekişmeli mahalle delegeliği seçimini tamamlayan CHP’de, ilçe örgütlerinin önerdikleri tarihler doğrultusunda İl Yönetim Kurulu da hafta sonu kongre takvimini belirledi.

Buna göre…

14 Aralık Cumartesi günü Osmangazi’de yapılacak kongreyle maraton başlayacak. Ertesi gün, yani 15 Aralık Pazar günü ise Gemlik ilçe kongresi var.

17 Aralık Salı günü Karacabey kongresinin ardından, 19 Aralık Perşembe günü Mustafakemalpaşa kongresi olacak.

Ardından…

21 Aralık Cumartesi günü Mudanya’nın, 22 Aralık Pazar günü de Yıldırım’ın ilçe kongreleri var. 24 Aralık Salı günü ise Orhaneli ve Yenişehir kongreleri gerçekleştirilecek.

Kongreler…

25 Aralık Çarşamba günü Harmancık’ta, 27 Aralık Cuma günü Keles’te devam edecek. 28 Aralık Cumartesi günü Orhangazi, 29 Aralık Pazar günü de İnegöl kongresiyle 2019 tamamlanacak.

Yeni yılda…

İlk kongreleri 4 Ocak Cumartesi günü Büyükorhan ve Kestel yapacak. 5 Ocak Pazar günü yapılacak Nilüfer kongresinin ardından, ilçe kongreleri 19 Ocak Pazar günü Gürsu ile sona erecek.

Sonra da sora il kongresine gelecek.

 

Kılıçdaroğlu kravatını beğenen Aydın’a jest yaptı

 

2.-yazi-icin-chp-genel-baskani-kemayl-kilicdaroiglu-kravatini-cok-begenen-bursa-milletvekili-erkan-aydina-armagan-etti.jpg.jpgCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’la farklı bir diyaloğu olduğunu, sık sık görüştüklerini biliyoruz.

Nitekim…

Aydın, 31 Mart yerel seçiminde Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi ile CHP Osmangazi Adayı oldu. Meclis çalışmalarıyla ilgili benzer görevlendirmeler olduğunu da biliyoruz.

Geçenlerde…

Kılıçdaroğlu’nun taktığı kırmızı-beyaz kravatı görünce “Kravatınız ne kadar güzel” diyen Aydın’a, genel başkanı jest yaptı ve o kravatı Meclis’te armağan etti.

 

İyi yapılmayan ‘termikte filtresiz baca’ hesabı Beştepe’den döndü

 

3.-yazi-icin-orhaneli-termik-santrali.jpg.jpgAralarında… Orhaneli Termik Santrali de var. 2015 yılında özelleştirilirken verilen baca filtresini 4 yıl çalıştırmama izni bu yılın sonunda bitecek olan 15 santral için TBMM’de geçen hafta özel yasa çıkarıldı.

O yasayla da 2.5 yıl daha baca filtresini çalıştırmama izni uzatıldı.

Ne var ki…

Kamuoyundan yüksek itiraz geldi. “İşletmecinin kârdan zararın önlemek için termik santrallerin çevrelerini zehirlemesine izni” tartışmaları çok büyüdü.

Sonuçta…

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik medyanın karşısına geçtiğinde, santral filtresi zorunluluğunu erteleme olarak da bilinen baca filtresi olmadan çalıştırma iznini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın veto ettiğini açıkladı.

Böylece…

Halkı zehirleyecek bir yanlış hesap Beştepe’den dönmüş oldu.

Üstelik…

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak veto ettiği ilk yasa bu. Bir daha Meclis’e döner mi bilinmez, ama bu veto başka bir gelişmenin habercisi olabilir.

 

15 yıl önce söyledikleri çıktı!

 

4.-yazi-icin-kemal-demirel.jpg.jpgAslında… 1995 yılında Bursa 1. İdare Mahkemesi’nin aldığı “Baca filtresi takılıncaya kadar Orhaneli Termik Santrali’nin çalıştırılmaması” kararı var. O davayı açan çevrecilerin avukatı Ertuğrul Yalçınbayır’dı.

Sonra…

Termik takibini CHP Bursa Milletvekili olarak 2004 yılında Kemal Demirel üstlendi. Önergelerle baca filtresinin çalıştırılıp çalıştırılmadığını sordu. Hatta, onun önerisiyle TBMM CHP Grubu tarafından Araştırma Önergesi verildi.

Geldiğimiz noktada, ne kadar haklı olduğu görüldü.

 

TÜRSAB yönetiminde Bursa değişimi: Hasan Eker yeni yönetimde

 

5.-yazi-icin-tursab-baskani-firuz-baglikaya-ve-yonetim-kurulu-uyesi-hasan-eker.jpg.jpgGördüğümüz şu… Sonuçları itibariyle Bursa için daha önem taşıyan bir kongre oldu.

2 yıl önce TÜRSAB’ı kongreye zorlayan hareketi Bursa’dan Hasan Erdem başlatmıştı. Fakat kongreye Firuz Bağlıkaya’nın listesine girip, yönetiminde yer aldı.

Hafta sonu yapılan kongre öncesi Hasan Erdem bu defa Bağlıkaya’ya karşı aday oldu. Sonra diğer adaylar Davut Günaydın, Tansu Demir ile birleşme kararı aldı ve Günaydın’ın listesinden aday oldu.

Yapılan seçimi ise…

1.464 oya karşı 2.510 oyla Firuz Bağlıkaya kazandı.

Üstelik…

Bağlıkaya’nın listesinde bu defa Bursa’dan Hasan Eker yer aldı. Yıllardır Bursa’da başarılı fuarlara ve turizm organizasyonlarına imza atan, İYİ Parti İl Yönetim Kurulu’nda görev alan Hasan Eker böylece sektörün tepe noktası olan TÜRSAB yönetiminde yer aldı.

Son 2 kongreye başkan dayı olarak hazırlanan Hasan Erdem ise kaybeden listede olduğu için yıllar sonra yönetim dışında kaldı.

 

Sağlık turizmi için Özbekistan’a gidiyor

 

6.-yazi-icin-bursa-sehir-hastanesi-bashekimi-doc.-dr.-dursun-topal.jpg.jpgŞehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Dursun Topal göreve başladığında, Bursa’nın en büyük hastanesi için büyük bir hedef koymuş ve “Sağlık turizminin merkezi olacağız” demişti.

İşte…

O hedefe yönelik ilk adım atılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık turizmiyle ilgili görüşmeler ve anlaşmalar yapmak üzere Özbekistan’a gidiyor.

Heyetinde yer alan 5 başhekim arasında Bursa Şehir Hastanesi başhekimi Doç. Dr. Dursun Topal da var.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X