Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

CHP Osmangazi’yi İYİ Parti’ye vermeyi kabul etti, parti ayakta

Haber sabah geldi… Önce, “13 Aralık’ta yazdığın gibi oldu, Osmangazi İYİ Parti’ye bırakıldı” dediler. Sonra da “14 Aralık’ta duyurduğun gibi Akşener Emin Hoca’yı ortada bırakmadı” derken aslında yeni bir kriz haberi verdiler.

Gece çıkan ve ittifakın bitmesi noktasına gelen krizi de paylaştılar:

1.-yazi-icin-chp-osmangazi-ilce-orgutu-chp-bursa-milletvekili-erkan-aydin-ziyareti.jpg“İYİ Parti gece Osmangazi için çok ısrar etti. Hatta, olmazsa ittifaktan çekileceğini söyledi. CHP de sona gelinmişken masanın dağılmaması adına bu resti gördü ve Osmangazi’yi İYİ Parti’ye bıraktı.”

Açıkçası, seçime 78 gün kala kritik bir gelişme.

Aslında…

Ankara’daki görüşmelere karşın, CHP Osmangazi’yi bırakmak istemediğini yüksek sesle söylüyor. Hatta, İl Başkanı Hüseyin Akkuş geçtiğimiz hafta Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde bunu açık açık söyledi.

O nedenle…

CHP’nin Osmangazi’yi İYİ Parti’ye bıraktığı haberi kısa sürede ittifak ortakları olan hem İYİ Parti’yi, hem CHP’yi sardı.

Doğal olarak…

İYİ Parti’de büyük bir mutluluğa yol açarken, CHP’de hayal kırıklığı oldu.

Nitekim…

CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’la haberi ve sesleri konuşurken “Herkes bir şey söylüyor, bu tür haberler geliyor, fakat netleşmesi lazım” dedi.

Aynı saatte…

CHP Osmangazi İlçe örgütü de, 2 hafta önce oybirliğiyle örgütün adayı kararı aldıkları Cevat Asa ile birlikte Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ı ziyaret etti.

Görüşmede…

“Osmangazi CHP’de kalmalı” dediklerini sosyal medyadan öğrendik.

Bu nokta şu nedenle önemli:

Aydın’ın aylardır Kılıçdaroğlu’nun kafasındaki Osmangazi adayı olduğu biliniyor. Ziyaret edilip örgütün isteğinin iletilmesi sürece yönelik olası yeni gelişmelerin de habercisi gibi duruyor.

Ardından da…

Günün ilerleyen saatlerinde Ankara kaynaklı bir başka haber ulaştı. Denilen şu:

“Başta genel başkan yardımcıları Prof. Dr. Lale Karabıyık ve Orhan Sarıbal olmak üzere CHP’nin 5 Bursa milletvekili Kılıçdaroğlu ile görüşüp Osmangazi kararının gözden geçirilmesini isteyecekler, ‘Osmangazi bizde olmazsa Büyükşehir’i kaybederiz’ diyecekler.”

Akşam saati yapılan görüşmede ise Kılıçdaroğlu konunun İYİ Parti ile “bir kez daha ele alınacağını” söyledi.

 

Kılıçdaroğlu’na anket götürdüler

 

Gerçi… Yazıya başladığımızda CHP’nin 5 Bursa milletvekilinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi henüz başlamamıştı, ama dosya hazırdı.

Dosyada, Kılıçdaroğlu’na verilmek üzere bir anket de vardı.

Ankette…

İYİ Parti’nin Osmangazi’deki oyu yüzde 4.5 gözüküyor. İYİ Parti seçmeninin yüzde 18’i Prof. Dr. Emin Balkan’a oy vereceğini söylerken, yüzde 22’si de vermeyeceğini söylüyor.

Erkan Aydın’a oy verebileceğini söyleyen İYİ Parti seçmeninin oranıysa yüzde 48 olarak yer alıyor.

 

CHP 4 ilçede meclis üyelikleri için eğilim yoklaması yapacak

 

3.-yazi-icin-chp-il-baskani-huseyin-akkus-ve-nilufer-belediye-baskani-mustafa-bozbey-002.jpg31 Mart yerel seçimi hızla yaklaşırken, ilçe belediye başkan adaylarını büyük ölçüde belirleyen CHP, ittifak görüşmeleri kapsamında İYİ Parti’ye bırakılan Osmangazi için de Genel Merkez’den umutla haber bekliyor.

Böyle bir süreçte…

4 ilçede belediye meclisi adaylarını eğilim yoklaması ile belirleme kararı aldı.

Kararı…

CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş şu sözlerle dile getirdi:

“Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve Mudanya’da belediye meclisi aday listelerimizi belirlemek üzere 20 Aralık’ta eğilim yoklaması yapacağız.”

Eğilim yoklaması için Ankara’dan gözlemci gelmeyeceğini, Bursa örgütü içinde yapılacağını kaydeden Akkuş, gribal enfeksiyona karşın çalışmalarını sürdürüyor.

Görüştüğümüzde, İl Yönetim Kurulu toplantısı için hazırlık yapıyordu. Bugün de ilçe başkanları ile bir araya gelip seçim sürecini konuşacak.

Özellikle de…

CHP Büyükşehir Adayı olarak seçim çalışmalarına başlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey için yapılacaklar ve koordinasyon bu toplantılarda öncelikli olarak ele alınacak.

 

Bursa için iğneyle kuyu kazılır!

 

20 yıl Nilüfer Belediye Başkanlığı yaparak rekor kıran Mustafa Bozbey, 31 Mart’ta bu kez CHP Büyükşehir Adayı olarak sandık yarışına girecek.

Bir yandan ekibiyle projeler üzerinde çalışıp kampanya stratejisini belirlemeye çalışan Bozbey, sosyal medya paylaşımlarını da değiştirdi.

Örneğin…

Hafta başında takipçilerini Niyazi Akıncıoğlu’nun Bursa şiiriyle selamladı:

Mesele şu ki / Bursa eyi, Bursa güzel. / Bursa için destan yazılır, Bursa için iğneyle kuyu kazılır.

 

Faruk Çelik, babası Yaşar Çelik’in 100. yaş gününü kutladı!

 

5.-yazi-icin-faruk-celik-ve-abisi-osman-celik,-baba-yasar-celik-ve-anne-hediye-celik.pngSiyaset kolay iş değil… Siyasetçiler partileri, ideolojileri, hedefleri yönünde koşarken, ülkeye ve kente ellerinden geldiğince hizmet etmeye çalışıyorlar, ama evlerine ve ailelerine gerektiği gibi zaman ayıramıyorlar.

Faruk Çelik de bu kentin yetiştirdiği bir siyasetçi olarak Bursa’dan Ankara’ya, Ankara’dan Şanlıurfa’ya, oradan da değişik bakanlıklardaki görevleriyle yurdun dört bir yanına hizmet etmeye, siyaset yapmaya çalıştı.

Artık bakan değil, siyaseten unvanı da yok. Fakat adım attığı her yerde ilgi görmeye devam ediyor, durduğu her yer bir anda kalabalıklaşıyor.

Bir yandan da…

Ailesiyle daha fazla zaman geçiriyor. Torunlarını seviyor, yaşları ilerleyen babası Yaşar Çelik ve annesi Hediye Çelik’e daha fazla zaman ayırıyor.

Öyle ki…

Geçtiğimiz günlerde, 100 yaşını dolduran ve asırlık çınar gibi olan babası Yaşar Çelik için düzenlediği yemeğe tüm aileyi davet etti ve bir araya getirdi.

Ağabeyi Osman Çelik’le birlikte anne ve babasının arkasındaki fotoğrafı duygularını belli etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X