Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

CHP ‘tek adaylı’ İl kongresinde uzlaşmacı güçlü yönetim arıyor

Tarih belli… CHP İl kongresi 7 Ocak 2018 günü Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılacak. Yani, kongreye yalnızca 16 gün kaldı.

Bu nedenle de…

Kulislerde “Nasıl bir il başkanı?” ve “İl yönetim kurulu kimlerden oluşmalı?” arayışları başladı.

İlk adım da…

17 ilçe başkanından 15’inin katılımıyla önceki akşam Bademli’deki Anadolu Et Lokantası’nda atıldı. Yenişehir ve İznik ilçe başkanlarının mazeretleri nedeniyle katılamadıkları gecede önce il başkanı konusu açıldı.

Bu noktada…

Kulislerde konuşulan Turgut Özkan, Zafer Yıldız, Aydın Keleşoğlu, Hüseyin Akkuş adları gündeme geldi.

Gerçi… 1.-yazi-icin-chp-ilce-baskanlari-toplantisi-kim-il-baskani-olsun,-nasil-bir-il-yonetimi-olussun.jpg

Bazı ilçe başkanları Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca ile Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal’ın gönüllerinden Turgut Özkan’ın geçtiği izlenimi edindiler, ama açıkça söylemek gerekirse isim bazında aday konuşulmadı.

Yalnızca…

Kulislerde konuşulanlar olarak 4 kişi anıldı. Onların da ilçeleri ziyaret ederek proje ve programlarını örgüte anlatmaları yolunda karar alındı.

Yanı sıra…

Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca söz aldı ve çerçeveyi çizen iki görüş paylaştı:

Bir…

“Örgütün güçlü olabilmesi, yönetimin yıpranmaması için tek adaylı bir kongre olmasını sağlayalım.”

İki…

“2019’da iki kritik seçim olacağını göz önünde bulundurarak uzlaşmacı yapıda güçlü bir yönetim oluşturalım. Yönetimde partide siyaset yapan her kesim kendini bulabilsin.”

Şunu da ekledi:

“Çatışmacı olmayan, uzlaşmacı yaklaşan güçlü bir yönetim oluşması için kendi muhaliflerim dahil, kimseye itiraz etmeyeceğim.”

Toplantı…

Adayların ilçeleri ziyaretinden sonra çarşamba akşamı yeniden buluşulması kararıyla sona erdi.

Bu arada…

CHP İl Başkanı Şadi Özdemir de harekete geçti.

25 Aralık Pazartesi günü saat 15.00’te 17 ilçe başkanı, 5 milletvekili ve 2 belediye başkanını toplantıya davet eden Özdemir, toplantının konusunu da açıkladı:

“Nasıl bir yönetim oluşması gerektiğini örgütün önderliğinde konuşup belirleyelim, herkes de ortaya çıkan ortak karara uysun.”

Düşüncesi şu:

“Bursa’yla ilgili güçlü ve uzlaşmacı bir yönetime ihtiyaç var. Çünkü Türkiye’nin içinde bulunduğu bunca problem ortadayken, bizim sorunlarla başa çıkabilmek için güçlü bir yönetime sahip olmamız gerekiyor.”

Bu hamleyle…

Kongreye günler kala Özdemir siyasi inisiyatifi eline almış oldu.
 

Şadi Özdemir doktorlarıyla görüşüyor

 

CHP’nin il kongresine 16 gün kaldı, ama İl Başkanı Şadi Özdemir’in 1.5 yıl önce yaşadığı ciddi sağlık sorunundan sonra siyasete dönmüş olsa bile il başkanlığına devam edip etmeyeceği belli olmadı.

Nitekim…

Bursa’daki doktorlarıyla önceki gün görüşen Özdemir dün İstanbul’da tedavisini üstlenen doktorlarla bir araya geldi. Bugün de radyoloji tedavisini yapan doktorla buluşacak.

Kararını ise milletvekilleri, ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla pazartesi günü yapılacak toplantıda açıklayacak.
 

Moldova’yla ekonomi protokolünü Hakan Çavuşoğlu imzaladı 3.-yazi-icin-hakan-cavusoglu-moldova-ve-makedonya-temaslari.jpg

 

Dikkatimizi çeken şu: Son dönemde Türkiye’nin imza attığı ikili ilişkiler anlaşmaları ve protokollarda Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun imzası var.

Üstelik…

Rusya’dan başlamak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı ziyaretler ve törenlerdeki anlaşma imzalarını Çavuşoğlu atıyor.

Aynı görüntü Moldova’da da ortaya çıktı.

Türkiye-Moldova Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu’nun yapılan 9. dönem toplantısının ardından Karma Ekonomik İlişkiler Toplantısı Protokolu’na Türkiye adına yine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu imza koydu.

Çavuşoğlu, imza töreninin ardından, Moldova Ekonomi Bakanı Octavian Calmic ve Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı İrina Vlah’la bir araya geldi.

Ayrıca…

Yurt dışındaki Türkler için proje üretip gerçekleştirmek üzere kurulan ve kısa adıyla TİKA olarak bilinen Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın Moldova’daki Kişinev Program Koordinasyon Ofisi’ni de ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çavuşoğlu ardından, yine TİKA faaliyetlerini ziyaret etmek üzere Makedonya’ya geçti. Bir dönem AK Parti Bursa Milletvekili olarak görev yapan Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara’nın karşıladığı Çavuşoğlu gittiği her yerde sevgi gösterileriyle karşılaştı.
 

Siber saldırı ve virüs korkusu sosyal medyayı paranoyak yaptı

 

Eskiden de sosyal medya araçlarından uyarı paylaşımları gelirdi, ama son zamanlarda hissedilir derecede ciddi bir artış var.

Mesajların kiminde “falanca telefon numarası ararsa cevap vermeyin, dolandırıcı” diyor, kiminde “bilmem ne yazan videoyu sakın açmayın virüs var” deniyor. Kimi banka hesaplarının, kimi sosyal medya sayfalarının korunmasına yönelik uyarılar yapıyor.

Elbette hepsi iyi niyetli ve uyarıcı amaçlı. Fakat görünen şu ki, sosyal medya kullanıcıları son dönemde resmen paranoyak oldular, kafaları karıştı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X