Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

CHP’de aday mesaisi: İlçelerin röntgeni, Ankara’nın görüşü!

Aslında… 24 Haziran’da seçim kararı alınmasaydı, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş belediye başkan adaylarını mayıs ayında belirlemiş olacaktı, Hatta, Gemlik ve Gürsu adaylarını ilçe örgütleri isteği doğrultusunda belirleyip Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile de tanıştırmıştı.

Araya seçim girince süreç kesildi.

Şimdi…

1.-yazi-icin-chp-genel-baskani-kemal-kilicdaroglu-ve-il-baskani-huseyin-akkus.jpgAkkuş çalışmalarına kaldığı yerden başlıyor. Neler yaptığını da şöyle açıkladı:

“2 ilçede adaylarımızı belirlemiştik. Kalan 15 ilçe başkanımızla da görüş alışverişi yapıyorum. Adaylıklarla ilgili ne düşündüklerini öğreniyorum.”

Şunu vurguladı:

“Yalnızca belediye başkan adaylığı konusunda değil, meclis üyelikleri için de parti örgütünün nasıl baktığını ve beklentilerini belirliyorum.”

Ardından…

“Bu ay içinde tüm ilçelerde geniş kapsamlı bir kamuoyu araştırmasına başlıyoruz” dedi ve araştırmadan beklentilerini şöyle açıkladı:

“Her ilçenin özellikleri farklı. O nedenle her ilçe ayrı ayrı ele alınacak. Halk neleri sorun görüyor, nelerin çözümünü istiyor, her ilçede beklentiler neler hepsini tek tek belirleyeceğiz.”

Amacı şu:

“İlçelerin ayrı ayrı röntgenlerini çıkaracağız. Sonra da ortak bir dil oluşturmayı çok önemsiyorum.”

Şunu da vurguladı:

“Kamuoyu araştırması yanında, ilçeler de kendi yöresel sorunlarıyla ilgili bir çalışma yapıyorlar, beklentileri saptıyorlar.”

Bu noktada…

Yeni bir gelişmenin bilgisini verdi:

“CHP’nin kuruluş yıldönümü 30 Eylül, ama Genel Merkezimiz yıldönümü etkinliklerini öne aldı. O nedenle pazar günü Ankara’da hem kuruluş yıldönümünü kutlayacağız, hem örgüt toplantısı yapacağız.”

Toplantıya…

İlçe başkanları, ilçe belediye başkanlarıyla İl Kadın ve İl Gençlik kolları başkanlarının da katılacağını ifade eden CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş şunun da altını çizdi:

“Kuruluş yıldönümü etkinliği içinde olacak örgüt toplantısında, hem yerel seçim hazırlıklarıyla ilgili görüşleri değerlendireceğiz, hem de Ankara’nın görüşünü alıp belirlenen kriterleri öğreneceğiz.”

 

Kılıçdaroğlu ile Büyükşehir’i konuşacak

 

Pazar günü CHP kuruluş yıldönümü etkinliği içinde yapılacak örgüt toplantısına katılacak olan CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş pazartesi günü de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek.

Görüşmenin gündemini merak edince şunu söyledi:

“Genel Başkanımızın ilçe belediye başkan adaylıklarıyla ilgili görüşünü daha önce almıştık. Bir kez daha bakışını alacağım. Büyükşehir adayıyla ilgili düşüncesini de öğreneceğim.”

Amacı şu:

“Çerçeveyi Genel Merkez belirliyor z. O nedenle ortak dil çok önemli.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterini asan eve konuk oldular

 

3.-yazi-icin-hakan-cavusoglu,-ayhan-salman,-alinur-aktas-kayhanda-sabahat-ogan-ziyariti.jpgKayhan’da esnaf ziyareti yapıyorlardı… Bir yandan işyerlerini ziyaret ederken, diğer yandan da ellerini sıktıkları ya da karşılaştıkları vatandaşların dertlerini dinliyorlardı.

Başbakan eski Yardımcısı ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş vatandaşlarla sohbet edip ilerlerken bir evin penceresine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posteriyle AK Parti bayrağının asıldığını gördüler.

Bunun üzerine…

Çavuşoğlu hiç tereddüt etmeden kapıya yöneldi ve zili çaldı. Karşılarında Erdoğan posteri ve AK Parti bayrağını asan Sabahat Ogan vardı.

İçeri gğirip koyu bir sohbete daldılar. Ortaya da çok özel bir görüntü çıktı.

 

60 müzenin öncüsü Ahmet Erdönmez Antalya’ya transfer oldu

 

4.-yazi-icin-ahmet-erdonmez.jpgAhmet Erdönmez gençlik yıllarından beri kendini tarihi eserlere, antikalara ve müzeciliğe vermiş bir isim.

Yıllar önce Müzeleri Koruma Derneği’nin kuruluşunda görev aldı, başkanlık yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nde Recep Altepe döneminde başkan danışmanlığı ile birlikte Kent Müzesi yönetimini üstlendi. Aynı süreçte Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Genel Sekreteri olarak görev yaptı.

Hatta…

Şahsına ait ve koleksiyonunda bulunan çok antika eşyayı getirip müzeye koydu.

Yalnızca Bursa’da değil, Türkiye’nin değişik yerlerinde 60’ın üstünde müzenin kuruluşuna öncülük edip bu alanda bir rekor kırdı.

Geçtiğimiz yılın sonunda da Büyükşehir’deki yönetim değişikliğiyle birlikte başkan danışmanlığı ve müzedeki görevi sona erdi.

Duyduk ki…

Ahmet Erdönmez’in müzecilik kariyerini değerlendirmek isteyen Antalya Büyükşehir Belediyesi danışman olarak transfer teklifi yapmış, o da kabul etmiş.

Birikiminden şimdi Antalya yararlanacak.

 

Sözler yerine geldi, bisikletçiler 30 yıl sonra Bursa’dan geçiyor

 

5.-yazi-icin-cumhurbaskanligi-bisiklet-turu.jpgAnımsıyoruz da… Çocukluk ve öğrencilik yıllarımızın en büyük heyecanlardan biri Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ydu.

Daha ilkokul öğrencisiyken, yarışan bisikletçilerin konakladığı Çekirge’de Murat Hüdavendigar Camii alt karşısında olan ve yıllar önce yıkılan Park Otel’e giderdik.

Ali Hüryılmaz’ı izledik, Rıfat Çalışkan gibi bir değerle tanıştık. Yıkılan stadyum önünde, park kapısında, Heykel’de bisikletçilerle halk yıllarca iç içe oldu. Biz de gazeteci olarak haberlerini yaptık.

Ne var ki…

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun etaplarından Bursa 30 yıl önce çıkarıldı, ama yarışları izleyenler hiç unutmadı. Her fırsatta da turun yine Bursa’dan geçmesi isteği dile getirildi.

Gördük ki…

Bu isteklere olumlu cevap verenler sözlerini tutmuşlar ve Bursa yeniden tura alınmış.

Programa göre…

9 Ekim’de Alanya-Antalya etabıyla başlayacak olan 54. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda bisikletçiler 6. etapta 14 Ekim günü Bursa-İstanbul etabını koşacaklar.

Kısacası, efsane geri döndü.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X