Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

CHP’de adaylar bekliyor, ama Ankara önseçim düşünmüyor!

Seçim için son 6 aylık sürece giriyoruz. Bu sürecin başında, ilk ciddi adımı CHP atıyor. Çükü, il ve ilçe yönetimlerinde görev yapıp da milletvekili adayı olmayı düşüneler için son istifa tarihi 26 Aralık Cuma olarak açıklandı.

O bakımdan…
Herkesin gözü yönetim kurullarında görev yapanların üstünde.
Örneğin…
CHP İl Başkanı Metin Çelik’in adaylık düşündüğü uzun süredir biliniyor. İl Yönetim Kurulu’ndan da 7 kişinin aday olma planları yaptığı konuşuluyor.
Yanı sıra…
Kendisi dillendirmese de Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca adaylık düşüncesi taşıyanlar arasında kabul ediliyor. Benzer şekilde Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan ileNilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin’in de milletvekili aday adayı olmak üzere görevlerinden ayrılabilecekleri beklentisini dillendirenler var.
Hepsi bu kadar değil elbette…
İlçelerden kimi tahmin olarak, kimi beklenti olarak pek çok aday olacak ilçe başkanı spekülasyonu geliyor.
Ancak…
Adı geçen örgüt yöneticisi konumundaki isimlerin hemen hepsinin ortak bir eğilimi söz konusu:
Önseçim yapılması halinde adaylıklarını gündeme getirecekler.
Özellikle…
Son kurultaydan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamalarda verdiği önseçim mesajlarıda umutlarını arttırdı.
Ne var ki…
Ankara’dan gelen son haberler, aday olmak için önseçim bekleyenlerin morallerini bozacağa benziyor.
Çünkü…
CHP Genel Merkezi, aralarında Bursa’nın da bulunduğu bazı illerde önseçim yapmaya pek sıcak bakmıyor.
Bunun nedeni ise şu:
Ankara’nın parti örgütlerinde yaptığı incelemelere göre bazı ilçelerde üye kayıtları sağlıklı bulunmamış ve mevcut kayıtlarla önseçim yapılması halinde randımanlı sonuç alınamayacağı izlenimi doğmuş.
Öyle olduğu için…
Parti Meclisi’nin son toplantılarında, Bursa’nın da aralarında yer aldığı bazı illerde önseçim düşünülmediğikonuşulmaya başlanmış.
Gerçi…
Seçime daha 6 ay var ve siyasette 6 ay çok uzun süre. Onun için, önce 26 Aralık’ı görmek gerekiyor. Niyeti olanlar önce bir ortaya çıksınlar ki sonrasında yeni bir süreç işlemeye başlasın.

 

***

 

CHP’den Yıldırımlı kadınlara kanser taraması

 

 

Siyasette kadının yeri artık tartışılmıyor bile. Çünkü kadınlar siyasete etki etmeye başladılar. Toplumla buluşmanın yolu kadınlardan geçiyor.
Bunun bilincinde olan CHP Yıldırım İlçe Kadın Kolu Başkanı Aysel Polat ve yönetimi de Yıldırım’daki kadınlara yardımcı olmak üzere harekete geçti.
CHP Yıldırım Kadın Kolu, bu kapsamda Yıldırım’daki 275 kadına kanser taraması yapılmasını sağladı, 2 kadında kanser tespit edildi.

 

***

 

Demiröz’e şok: Hacklenen sosyal medya hesaplarında
Kılıçdaroğlu’na tepki, Pamukoğlu’na övgü mesajları!

 

 

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz’ün sosyal medyada takipçisi olanlar, dün akşam saatlerinde Twitter, Facebookve G-Mail hesaplarından gelen mesajlarla resmen şok yaşadılar.
Çünkü…
Demiröz’ün sosyal medya sayfalarında siyasi çizgisiyle hiç ilgisi olmayan mesajlar yayınlandı.
Sayfadaki hareket…
Saat 16.30 sıralarında İlhan Demiröz’ün HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu ve Kara Kalpaklı rumuzlu sayfaları beğenmesiyle başladı.
Sonrasında…
“Yeni CHP denen bu partide kendimi hain olarak hissetmekteyim. Bütün Türk milletinden özür dilemekteyim. İstifamı resmi olarak verdim” mesajı yayınlandı.
Bu mesaj sosyal medya hesaplarından paylaşıldığı sırada Ankara’daki Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşarile görüşmekte olan Demiröz, büyük bir şaşkınlık yaşadı.
Ancak…
Mesajlar da sosyal medya hesaplarından yayılmaya devam etti.
Demiröz’ün sayfasını hackleyip ele geçirenler kimi ırkçı söylemlerin yanında “Değerli arkadaşlar an itibardı ile değerli @OPAMUKOGLU partisine geçiş yapma kararı aldım. Bakalım şerefim oraya yetecek mi?” yazdılar.
Ardından…
CHP lideri Kılıçdaroğlu’na hakaret içeren mesajlarla Pamukoğlu’na övgü mesajları yayınlandı.
Sosyal medya hesapları ele geçirilen CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ise akşam saatlerinde CHP Genel Merkezi Bilgi İşlem Birimi ile birlikte hesapları geri almak üzere harekete geçtiğini açıkladı.
Demiröz’ün Twitter’da 10 bin 506 takipçisi var.

 

***

 

CHP Erkan Aydın’ı sevdi, her yerden davetler alıyor!

 

Bursa kamuoyu Erkan Aydın’ı yıllarca sürdürdüğü Dağ-Der başkanlığıyla tanıdı. Başkanlığı döneminde Dağ-Der’in toplumla ilişkilerini geliştirdi, en çok tanınan dernek olmasını sağladı.
Görevi sonrası…
30 Mart yerel seçimlerinde CHP Osmangazi Belediye Başkanı Adayı olmayı kabul etmesi herkes için sürprizdi. Ancak, yüksek performansıyla Osmangazi’de CHP oylarını arttıran aday oldu.
Siyasete devam eder mi, etmez mi bilinmez, ama gördüğümüz şu:
CHP Erkan Aydın, Erkan Aydın da CHP’yi sevdi.
Nitekim…
Seçimin üstünden aylar geçmesine karşın ilçelerden ve mahallelerden sürekli davet alıyor, bu davetlere gitmeye özen gösteriyor.

 

***

 

CHP’de ilk milletvekili adayı Güngör Şahin yola çıktı

 

 

CHP’de şu an, milletvekili adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarıyla yöneticilerinin en son 26 Aralık’ta istifa etmeleri dışında her şey belirsiz.
Böyle bir ortamda…
CHP’den milletvekili aday adaylığını ilk açıklayan Güngör Şahin oldu.
2009’dan beri Artvin Vakfı Başkanı olarak sosyal amaçlı sivil toplum hizmeti veren Şahin, adaylığını erken açıklamasını avantajı kabul ediyor.
Beraberinde…
CHP Yıldırım İlçe yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Tepe, eski yönetim kurulu üyesi Sevim Makinacı ile yaptığı Olay Medya ziyaretine Yıldırım Belediye Meclisi Üyesi Canan Turan da katıldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X