Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

CHP’de en kritik karar gecesi: Adaya direnen ilçe yönetimi görevden alındı!

Köşe Yazısını Dinle

Gördüğümüz şu… CHP açısından Mustafakemalpaşa’da 2019 yerel seçimi öncesine benzer gergin bir süreç yaşandı.

Bu süreçte…

CHP İl ve Genel Merkez, yapılan anketlerin yanı sıra, ilçede genel seçmen eğilimi doğrultusunda eski Bakan Şükrü Erdem’in adaylığını gündeme aldı.

2019’da…

İYİ Parti Adayı olarak girdiği Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı yarışını az farkla kaybeden Erdem de, 31 Mart için kazanacak aday arayışında olan CHP’nin ilgisine uzak durmadı.

Nitekim…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel kendisini aradığında, daveti kabul etti.

Buna karşılık…

Kendi adaylığını planlayan CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Serda Tandoğan Kuru’dan itiraz geldi. İlerleyen süreçte Kuru itirazlarını sosyal medya paylaşımlarıyla tepkiye dönüştürdü.

Hatta…

Yönetim olarak, “Şükrü Erdem’in aday olması halinde uyumlu çalışılmayacağı” bile beyan edildi.

Bunlar olurken…

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ortamı yumuşatmak ve ilçede birliği sağlamak için devreye girip görüşmeler yaptı. İlçe bazında da Şükrü Erdem’in devreye girip uyum ortamı sağlamaya yönelik girişimlerde bulunduğu kulağımıza geldi.

En son…

Yeşiltaş’ın görüştüğü CHP Mustafakemalpaşa yöneticilerine “İsterseniz istifa edin, hep birlikte adayla uyumu çalışacak yeni bir yönetim oluşturalım” önerisi götürdüğü de kulislere yansıdı.

İşte…

Bu süreç, CHP İl Yönetim Kurulu’nun cuma akşamı yaptığı toplantıda, 8’e karşı 17 oyla CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Serda Tandoğan Kuru ve yönetimini görevden almasıyla sonuçlandı.

Aynı saatlerde…

Ankara’da toplanan CHP Parti Meclisi de; Mustafakemalpaşa’da Şükrü Erdem’in, Kestel’de Cevat Asa’nın, Yenişehir’de Sadi Aktaş’ın, Büyükorhan’da Mustafa Oktay’ın adaylıklarını açıkladı.

Şimdi gözler Bursa’da.

Edindiğimiz bilgilere göre Mustafakemalpaşa’ya önümüzdeki hafta yeni bir yönetim atanacak. Yerel seçim sonrası da kongre olacak.

 

Sıra CHP’li belediyelerde: Karar önümüzdeki hafta

CHP… 31 Mart yerel seçimine yönelik olarak Bursa’da ilk Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’i açıkladı.

Ardından…

Aralarında en büyük iki ilçe Osmangazi ve Yıldırım’ın da olduğu toplam 12 ilçenin belediye başkan adayları açıklandı.

Geriye…

CHP’li belediye başkanlarının yönettikleri Nilüfer, Mudanya, Gemlik’in yanı sıra İnegöl ve Orhaneli kaldı.

İşte…

Bu 5 ilçenin adayları da önümüzdeki hafta belli olacak.

 

Adayların belli olmasını bekleyen AK Parti’de Recep Altepe sahada

4 ilçede… Son kez anket kararıyla ertelenmeseydi AK Parti hafta sonuna ilçe belediye başkan adaylarını açıklamış girecekti.

Görünen o ki, bekleyiş 1 hafta daha sürecek.

Televizyonlarda…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı illere gidip ilçe adaylarını açıkladığı programları izleyen AK Partili dostlar, “Bursa’ya da gelir mi?” diye soruyorlar, ama Cumhurbaşkanı programında Bursa yok.

Onun yerine…

Bursa Milletvekili olan AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala açıklayacak.

Süreçte…

AK Parti adına, Büyükşehir ve belediyelerin etkinlikleri ilgiyi canlı tutuyor. Milletvekilleri de programlara katılıyorlar.

Buna karşın…

AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe sahada. Mustafakemalpaşa’da Cumhur İttifakı’nı bir araya getirdikten sonra cuma günü Anadolu Mahallesi’ndeydi.

Ofisi de hiç boş kalmıyor.

 

Ümit Özdağ gövde gösterisiyle adaylarını tanıtacak

Kasımdaki… Bursa programında olay.com.tr için yaptığımız söyleşide Bursa’da 5 ilçe beklediğini söyleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, adaylarını aralıklarla duyuruyor.

Şimdi de…

Bursa adaylarının kamuoyuna tanıtımı için 3 Şubat Cumartesi günü Bursa’ya gelecek.

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da başlayacak tanıtım toplantısı gövde gösterisi olarak planlanıyor.

 

Kaymakam, ama mahallede seçmen: Muhtar adayının ziyareti destek için

Ayhan Terzi… 2.5 yıl önce Mudanya Kaymakamı olarak atandı. Makamında oturmayıp sahada gezen Kaymakam olarak dikkat çekiyor. Özellikle kırsal bölgelere ilgisi fazla ve tarımsal üretimi çeşitlendirip arttıracak her çalışmaya destek veriyor.

Vatandaş ve sivil toplum örgütleriyle de kısa sürede güçlü bir bağ oluşturup kendini sevdirdi.

Şimdi önümüzde yerel seçim var.

Kaymakam olarak Mudanya’yı yöneten Ayhan Terzi, oturduğu mahallenin de seçmeni.

Yerel seçimde…

Yalnızca siyasi partiler belediye başkanlığı ve meclis üyelikleri için yarışmıyorlar, demokrasinin uç beyleri olan muhtarlar da seçilebilmek için sandık yarışına giriyorlar.

Nitekim…

Kaymakam Terzi’nin ikametgahının bulunduğu Yenimahalle Muhtar Adayı Koray Bakır ziyaretine geldi ve muhtarlık seçiminde destek istedi.

Bu da demokrasinin güzel yanı.

 

Gököz’den dünyaya: 6 ülkeden fenomenler geldi

Gököz’de… Uludağ’ın muhteşem zirvesi altında harika bir gölet var. Arif Doğru’nun 2016’da kazandırdığı, dağ yöresine kırsal turizmi öğreten Gököz Natural Park, 7 yılda 60 ülkeden konuk ağırladı.

Son olarak da…

Bursa Kültür Turizm ve Tanıma Birliği ile Türk Hava Yolları Katar Ofisi işbirliğiyle, Bursa tanıtım organizasyonu kapsamında Katar’dan 6 farklı ülke sosyal medya fenomenleri geldi.

Hayran kaldılar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X