Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

CHP’de eve dönüş zamanı: 15 milletvekili bu hafta dönüyor

Gidişleri önce sürpriz, sonra da siyasi olay oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in anlaşmaları gereği; İYİ Parti’nin seçime girebilmesini sağlamak üzere TBMM’de Grup kurabilmesi için 15 milletvekili CHP’den ayrılıp İYİ Parti’ye geçtiler.

O günden beri…

Parti değiştirmeyi “demokrasi dayanışması” kabul edip “Hepsi birer demokrasi kahramanı” diyenler olduğu gibi, iktidar cephesinden gelen sert tepki, hatta suçlamalarla de karşı karşıya kaldılar.

Aralarında…

Bursa milletvekilleri Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun da bulunduğu 15 milletvekiliyse parti görevi gereği İYİ Parti’ye geçtiklerini, yani kendi iradeleri olmadığını söylemekle yetindiler.

Milletvekillerinin…

24 Haziran için hangi partiden aday olacakları da öne çıkan tartışma konuları arasındaydı. Kimi “liste başı olma karşılığı İYİ Parti’ye geçtiklerini” iddia ediyordu, kimi “CHP’ye döneceklerini” söylüyordu.

Bu noktada…

Kılıçdaroğlu’nun hafta sonu Kayseri’deki il başkanları toplantısında yaptığı “Arkadaşlarımız görevleri bittiğinde geri dönecekler” açıklaması, bir anlamda beklenen “eve dönüş çağrısının başlangıcı” oldu.

İşte…

Bu gelişmeyi, CHP görevlendirmesiyle İYİ Parti’ye geçen Bursa Milletvekili Erkan Aydın’la konuştuk.

Öncelikle…

“CHP’den mi, İYİ Parti’den mi aday olacaksınız?” diye sorduk. O da net bir cevap verdi:

“Elbette CHP’den aday olacağız. İYİ Parti’den adaylığı hiç düşünmedik.”

Bu bile…

1.-yazi-icin-bursa-milletvekili-erkan-aydin-001.jpg15 milletvekilinin eve dönüş isteğini gösteriyor. Zaten Aydın da özellikle sosyal medyada kendilerine karşı yürütülen kampanyalara seslendi:

“Seferberlik görev emri geldi, biz de 15 arkadaş hiç düşünmeden milli bir görev kabul ettik. Ülkemizin ve demokrasinin önünü açmak, demokrasinin üzerindeki zırhı kaldırmak için vatan görevi bildik.”

Bu noktada…

Kılıçdaroğlu’nun sözlerini anımsatıp dönüş tarihini sorduk. Şunu söyledi:

“Görevi bize Sayın Genel Başkanımız vermişti, ne zaman döneceğimizi yine kendisi açıklar.”

Şunu da ekledi:

“CHP’de aday adaylığı başvuruları 7 Mayıs Pazartesi günü sona eriyor. Başvuruyu CHP’ye yapacağımıza göre, dönüşümüz bu hafta olur.”

 

Lale Hoca hangi ilden aday olacak?

 

CHP’de aday adaylığı başvuruları yapılırken, milletvekillerinin karar ve tercihleri de önem taşıyor. En çok da, CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan ve her yerde sevilen Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık merak ediliyor.

Çünkü…

2.-yazi-icin-chp-genel-baskan-yardimcisi-prof.-dr.-lale-karabiyik-001.jpgGenel Başkan Yardımcılığı görevinde çok başarılı olan Lale Hoca’nın düşüncelerine ve ürettiği projelere Kılıçdaroğlu’nun önem verdiği biliniyor.

O nedenle…

Gönlünün Bursa olduğu bilinse de, CHP liderinin İstanbul ya da Ankara’ya destek isteyebileceği konuşuluyor.

 

CHP’de başvurular başladı, Akkuş umutlu: 2015’ten fazla aday olur

 

3.-yazi-icin-chp-il-baskani-huseyin-akkus.jpg7 Haziran 2015’te yapılacak seçimler için CHP Bursa aday adayı olarak 73 kişi başvurmuş ve liste önseçimle belli olmuştu. Bu kez, süre kısa olduğu için CHP önseçim yerine örgütle istişare yapacak.

Aday adayları da dünden itibaren Ankara’ya gidip Genel Merkez’de masalarda teslim ediyorlar.

CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’u akşam saatlerinde arayıp başlangıcı sorduk. Sesi neşeli, morali yüksekti:

“Başvurular Ankara’ya yapıldığı için farklı bir işleyiş var. İlk gün 4 kişinin başvurduğunu duydum. Fakat bildiğim kadarıyla arkadaşlar perşembe ve cuma günleri yoğun şekilde Ankara’ya gidecekler.”

Umudu şu:

“Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Bu seçim aday adaylığı başvuruları geçen seçimlerin üstünde olacak.”

Programa göre…

Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimliği görevinden istifa eden Prof. Dr. Yüksel Özkan çarşamba günü basın toplantısıyla CHP’den aday adaylığını açıklayacak.

Perşembe günüyse Prof. Dr. Kayıhan Pala’nın basın açıklaması var.

Özkan’ın adaylık sürprizi kadar, Pala’nın kararı da sürpriz. Çünkü, kentin sağlığı için Tabip Odası Başkanı olarak ve sonrasında sağlıklı çevre araştırmalarıyla Bursa’nın tanıdığı isim olan Pala siyasetten hep uzak durdu.

Daha çok kent ve sağlık çalışmasına yöneldi, daha çok insanı bilinçlendirmeye önem verdi. Orhaneli ve DOSAB termik santrallerine karşı kent savunmasının öncüleri arasında yer aldı.

Kararı o nedenle ilgi topladı.

 

AK Parti temayülü cumartesi yapacak

 

AK Parti’nin kendi seçim takviminde aday adaylığı başvurularının 29 Nisan Pazar akyamı sona ermesi, 2-3-4 Mayıs tarihlerinde de illerde temayül yoklamaları yapılması kararlaştırıldı.

Bursa da temayülü 2 Mayıs Çarşamba yapma kararı almıştı.

Ancak…

Pazar günü öğle saatlerinde, başvuruların 2 Mayıs’a kadar uzatıldı. Akşam da, temayül yoklamasının 5 Mayıs Cumartesi gününe alındığı duyuruldu.

AK Parti’ye yapılan aday adaylığı başvurularının 250’ye yaklaştığı kulağımıza geldi.

 

Kahire’de biri iktidar, biri muhalefet 2 Bursa Milletvekili yan yana!

 

5.-yazi-icin-huseyin-sahin-ve-ceyhun-irgil-akdeniz-icin-birlik-parlamenterler-asamblesi-kahire.jpgHafta sonunda Akdeniz İçin Birlik Parlamenterler Asamblesi’nin Mısır’ın başkenti Kahire’de toplantısı vardı. Bölgesel gelişmeler nedeniyle önemi artan toplantıda 2 de Bursa Milletvekili yer aldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil omuz omuza Türkiye’nin haklarını savunmak ve korumak için çalıştılar.

28 Avrupa Birliği ülkesiyle Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin üye oldukları Akdeniz İçin Birlik Parlamenterler Asamblesi’nin Mısır Milli Meclis Salonu’nda yapılan toplantısında Şahin biri genel kurulda, diğeri Kültür Komisyonu’nda olmak üzere terör konulu iki konuşma yaptı.

Özellikle de…

AB üyesi ülkelerin temsilcilerine FETÖ terör örgütünün gerçek yüzünü anlattı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X