Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

CHP’de ikinci Kılıçdaroğlu seferberliği: 3 ilçeye geliyor

Aradığımızda… Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın ağabeyinin cenazesine katılmış, seçim çalışması için köy yollarına yönelmişti.

Sesi her zamanki gibi coşkuluydu.

Üstelik…

Her zamankinden daha iddialı olduğu da sözlerinden anlaşılıyordu.

“Hatırlıyor musun?” diye başladı ve şunu anımsattı:

“Geçen yıl ocak ayında CHP İl kongresi öncesinden itibaren her seferinde amacımın seçim kazanmak olduğunu söyledim.”

1.-yazi-icin-chp-il-baskani-huseyin-akkus-008.jpgDevam etti:

“Kasım ayında adaylıklarla ilgili spekülasyonlar yapılırken de görevimin gemiyi limana yanaştırmak olduğunu tekrarladım.”

Sonra da…

“Bursa’da 1977 seçiminde Yılmaz Akkılıç’la CHP belediyeyi kazanmıştı” dedi ve iddiasını ortaya koydu:

“Ben de, belediyeyi kazanan ikinci CHP İl Başkanı olmak istiyorum ve bu hedefe çok yaklaştığımızı düşünüyorum.”

Gözlemi şu:

“İddialıyız ve büyük bir coşkuyla çalışıyoruz. Millet İttifakı olarak Büyükşehir ile birlikte 13 ilçede belediye başkanlığını kazanmaya kendimizi çok yakın görüyoruz.”

Ardından…

Seçime 22 gün kala önündeki programa işaret etti:

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 28 Şubat günü Kestel, Gürsu, Osmangazi, Nilüfer ilçelerimizde ağırladık. Muhtarlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve iş dünyasıyla bir araya geldi. Benzer bir programla 12 Mart Salı günü yine Bursa’da olacak.”

Program şu:

“Salı günü geldiğinde Mudanya, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerimizi ziyaret edecek, buralardaki salon toplantılarında adaylarımıza destek verecek.”

Şunu da aktardı:

“28 Mart’ta ise miting için yeniden Bursa’da olacak. Yüksek olasılıkla Gökdere Meydanı’nda mitingimizi yapacağız, ama henüz kesin değil.”

Şunu da ekledi:

“Görüldüğü gibi Genel Başkanımız Bursa’yı önemsiyor ve seçimin kazanılması için gereken tüm desteği veriyor. Biz de bu hedef doğrultusunda büyük bir iddiayla çalışıyoruz.”

 

28 Mart’ta ortak miting olur mu?

 

Millet İttifakı partilerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 28 Şubat’ta geldi ve 3 ilçeyi ziyaret etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 3 Mart Pazar günü Mustafakemalpaşa’daydı.

Kılıçdaroğlu 12 Mart’ta, Akşener 17 Mart’ta yeniden gelecekler. 28 Mart’ta da miting için hazırlıklara başlandı.

CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’la konuşurken “Ortak miting olabilir mi?” diye sorduk, şu cevabı verdi:

“Programda ortak miting gözükmüyor, fakat bu olasılık da var.”

 

Bozbey proje sunumunu yine erteledi

 

3.-yazi-icin-chp-genel-baskani-kemal-kilicdaroglu-001.pngİlk programa göre… Millet İttifakı adına CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey proje sunumunu 4 Mart Pazartesi günü yapacaktı. Fakat Cumhur İttifakı adına AK Parti Büyükşehir Adayı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş sunumunu 3 Mart Pazar günü yapınca 10 Mart Pazar’a erteledi.

Ne var ki…

Bozbey ekibi yeni bir planlamayla sunumu 13 Mart Çarşamba günü saat 13.00’e ertelediler. Yeri de Merinos’tan BAOB’a alındı.

 

Bu kadar gelen Başbakan-Cumhurbaşkanı olmadı: 23 ziyaret

 

Fehim Ferik çok başarılı bir gazeteci. Birlikte çalışmadık, ama yıllarca gazeteci olarak aynı ortamlarda bulunduk, haber kovaladık.

2004 yerel seçiminde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hikmet Şahin’le birlikte Büyükşehir Belediyesi Basın Koordinatörü olarak göreve başladı. Recep Altepe döneminde devam etti. Alinur Aktaş dönemindeyse Kültür A.Ş. Genel Müdürü oldu.

Diyeceğimiz şu:

2004’ten beri Büyükşehir Belediyesi’nin en kritik pozisyonunda. O nedenle her konuyu yaşıyor ve yakından biliyor.

Sohbet ederken…

AK Parti 2002’de ilk seçiminde iktidar olurken, 2003’te Başbakanlığı devralan Recep Tayyip Erdoğan’ın kaç kez Bursa’ya geldiği kafamıza takıldı.

Şöyle bir hesap yaptık…

Önce Başbakan, sonra Cumhurbaşkanı olarak Erdoğan 2003’ten bu yana tam 23 kez Bursa’ya gelmiş.

Bursa’ya bu kadar çok gelen Başbakan-Cumhurbaşkanı gerçekten olmadı. Bu rekor Erdoğan’da.

 

Işık Kansu ile “Bursa’da seçim” sohbeti

 

5.-yazi-icin-isik-kansu,-ahmet-emin-yilmaz,-yuksel-baysalm,-adnan-bastopcu,-namik-goz.jpgCumhuriyet gazetesi köşe yazarı ve Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri Işık Kansu 31 Mart seçimine giderken seçim gözlemleri için Bursa’daydı.

Meslektaşlarımız Yüksel Baysal, Adnan Baştopçu, Namık Göz’le birlikte Misi’deki Sanatevi’nde buluşup öğle yemeğinde sohbet ettik.

Gerçi…

Kansu röportajlarla seçmen eğilimi için izlenim edinmiş, bizler de gazeteci gözüyle geçmiş seçimlerle bu seçimi karşılaştırdık, anılar dillendirdik

Bizimkisi keyifli bir gazeteci sohbeti oldu.

 

Dündar’dan Osmangazi’nin eski belediye başkanlarına vefa!

 

6.-yazi-icin-hakan-cavusoglu,-mustafa-dundar,-erhan-kelesoglu,-recep-altepe,-osmangazi-belediyesi-vefa-gecesi.pngFotoğraf sosyal medyada ilgimizi çekti… Bir yanda, geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı olan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşğlu var. Diğer yanda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar yer alıyor.

Ortadaysa…

Osmangazi Belediyesi’nin kurucu başkanı Erhan Keleşoğlu ile Dündar’dan önceki Osmangazi Belediye Başkanı olan Recep Altepe ellerinde plaketleriyle yer alıyorlar.

Gerçi…

Belediye meclisi üyeleri ve belediye bürokratlarına da anı şiltleri verilen organizasyon gala gecesi olarak tanımlanmış, ama gerçek ve vefa gecesi olmuş.

Nitekim…

23 Ekim 2018’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettikten sonra belediye ve parti organizasyonlarında görülmeyen Altepe’nin katılması da vefa gecesini amacına ulaştırmış.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X