Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

CHP’de sürpriz: Kılıçdaroğlu’na giden Karaca adaylığını konuştu

Görünen o ki… CHP’de ilçe kongrelerinin tamamlanmasına 2 kongre kala, İl kongresi ile ilgili zamanlama açısından pek beklenmeyen, siyaseten çok hızlı adım kabul edilen bir gelişme oldu.

Gelişme şu:

2 yıl önce yapılan kongrede Hüseyin Akkuş’la yarışıp kaybeden, Osmangazi eski İlçe Başkanı İsmet Karaca salı günü Ankara’ya gitti. Yanında da, 2 yıl önceki kongrede il başkanı adayı olduğunda destekleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz vardı.

İkili…

Genel Merkez’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiler. O görüşmede Karaca niyetini dile getirdi:

Partinin de birlik ve beraberliğe, toparlanmaya ihtiyacı var. Ben bunu başarabileceğimi düşünüyorum ve il başkanlığına aday olmak istiyorum.”

Bu sözleri…

Kılıçdaroğlu sessizce dinledi, yorum yapmadı. “Sizin ve partimiz için hayırlı olsun” demekle yetindi. Türkyılmaz da desteğinin tam olduğunu, “Karaca’nın güzel işler yapacağına inandığını” söyledi.

Yanı sıra…

İkili, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’yı da ziyaret ettiler ve ona da Karaca’nın adaylığını ilettiler.

Hatta…

380 delegenin İsmet Karaca ile birlikte hareket ettiğini söylediler. “Bursa’da tek aday ihtimali yok mu?” diye soran Salıcı’ya cevabı Karaca verdi:

Var elbette… İl Başkanı Hüseyin Akkuş adaylıktan çekilir ve beni desteklerse tek adaylı kongre olur.”

Söylenenlere göre, Salıcı da bu cevaba yorum yapmadı.

Ziyaret…

Bursa’da dün duyulunca genel anlamda sürpriz bulundu. Kimileri de hiç şaşırmadığını söyledi. Sürpriz bulanların düşüncesi şu:

Osmangazi kongresi başta olmak üzere; ilçe kongrelerinde İsmet Karaca ile İl Başkanı Hüseyin Akkuş birlikte hareket ettiler. Karaca il başkanlığına aday olmayacağını, Parti Meclisi’ni düşündüğünü söylüyordu.”

Buna karşın…

İsmet Karaca’nın adaylık adımının sürpriz olmadığını söyleyenler de var. Onlar da…

Farklı söylemlerle başlayıp adaylığa dönüşen süreci CHP siyasetinin normali görüyorlar.

Akkuş kongrelerin bitmesini bekliyor

 

2 yıl önce yapılan CHP İl Kongresi’nde İsmet Karaca’ya karşı kazanıp CHP İl Başkanı seçilen Hüseyin Akkuş, muhtemelen yine aday.

Ancak…

Sorulduğunda “İlçe kongreleri bitmeden adaylık açıklamak örgüte ve delegeye saygısızlık olur” diyor. Kararını da ilçe başkanları ve parti örgütüyle yapacağı değerlendirmelerden sonra duyuracağını söylüyor.

Ne var ki…

Pazar akşamı Nilüfer kongresi bittiğinde, oluşan tabloya göre tek adaylığı söz konusuydu, ama şimdi bir kez daha Karaca ile yarışması söz konusu.

Mustafa Bozbey: Herkes hata yapabilir, ama iftirayı içime sindiremem

 

Şu bir gerçek… 31 Mart 2019 yerel seçimi için CHP Büyükşehir Adayı olması için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bile devreye girdi.

Çünkü…

Bursa’da CHP’nin en önemli değeri görülüyordu. 20 yıllık Nilüfer Belediye Başkanlığı döneminde toplumla iletişim başarısı, sempatisiyle Mustafa Bozbey’in il genelindeki etkisi biliniyordu.

Nitekim…

Aldığı yüzde 47.3 oy, CHP’nin Bursa’da ulaştığı en yüksek oran oldu. Bugün de adım attığı her yerde ilgi görmeye devam ediyor.

Nilüfer kongresinden yansıyanları konuşurken, “Seçim sürecinde yaşadıklarımı partimin kongresinde konuşacağım elbette” dedi.

Adaya yönelik değil, arkasındakilere söyledim” mesajına şunu ekledi:

Herkes hata yapabilir, siyasette kalıcı olmak isteyen dürüst olmalı. Onurum her şeyin üstünde, iftirayı sindiremem.”

3 dakikayla kısıtlandığı için konuşmasının tamamını yapamadığını, fakat zamanı gelince her şeyi açıklayacağını da söyledi.

Bozbey: Delege yazsalardı çekilirdim

 

Gerçi… Mahalle delegeliğine aday olmadığı en başından beri biliniyor, ama CHP Nilüfer kongresinde 3 adayın da il delegeliği listesinde Mustafa Bozbey’e yer vermedikleri görüldü.

Bozbey bunu şöyle açıkladı:

Sürecin başından beri delegelik istemediğimi söyledim. Bu, il delegeliği ya da kurultay delegeliği için de geçerli.”

Tavrı şu:

Eğer adaylardan biri ya da üçü birden beni delege yazsalardı, çıkar orada çekildiğimi açıklardım.”

İki komşu kent ekonomisi: Bursa-Balıkesir işbirliği için geç bile kalındı

 

Bursa… Bulunduğumuz Marmara Bölgesi’nin güneyinde yıldızı parlayan kent. Çok hızlı gelişip büyüdü, büyümeye de devam ediyor.

Yine…

Marmara’nın güneyinde Balıkesir de hızlı büyüme gösteriyor. Sanayi ile başlayan o gelişim, denize sahillerindeki iç turizmle hızlandı. Otoyolla birlikte gelişim hızlandı.

Ne var ki…

Güney Marmara’nın iki yıldızı Bursa ve Balıkesir arasında yeterince ilişki ve bağlantı yok. Bunda Bursa’nın İstanbul’a odaklanması, Balıkesir’in de kendini Ege ve İzmir’e daha yakın hissetmesi ne denli etkilidir bilinmez, ama iki kent arasında ilk kez birlikte hareket edebilme fırsatı verecek adım atıldı.

O adım da…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, aralarında Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı’nın da bulunduğu bir grup işadamıyla Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı ziyaret etmesiyle atıldı.

İki kentin ekonomisi artık birlikte büyüyecek.

Türk Akım açılışında Bursalı siyasetçiler

 

Ortadoğu’nun en karışık olduğu dönemde Kafkaslar ve Anadolu üzerinden Balkanlar’la Avrupa’yı ilgilendiren en önemli proje olan Türk Akım doğalgaz boru hattı açıldı.

İstanbul’da, Rusya Devlet başkanı Putin’in de katıldığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajlarıyla öne çıktığı törende Bursalı siyasetçiler de vardı.

Örneğin…

AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik özen, Emine Yavuz Gözgeç ve Zafer Işık törenin yapıldığı salondaydılar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X