Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

CHP’de uzlaşma masası kuruldu, Osmangazi’de istifalar geri alındı

Köşe Yazısını Dinle

Krizi… 7 Ocak günü duyurduk. CHP Genel Merkezi’nin Osmangazi Adayı olarak eski milletvekili Erkan Aydın’da karar kılması, farklı yankılara yol açtı.

Örneğin…

Kongrede Aydın’ın destek verdiği CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, kararın “örgüte danışılmadan alındığı” gerekçesiyle itiraz etti.

Tartışma büyüyünce, 18 kişilik CHP Osmangazi İlçe Yönetim Kurulu’ndan 10 kişi istifa etti ve yönetim düştü.

İşte…

Bu sürpriz krizden sonra CHP Genel Merkezi devreye girdi.

İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Osmangazi Adayı Erkan Aydın, Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’i arayan genel merkez yöneticileri, “seçime girilirken kriz istemediklerini” söylediler.

Bunun üzerine…

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş başkanlığında uzlaşma masası kuruldu.

Masaya…

İlçe Başkanı Çelikten, Osmangazi Adayı Aydın ve Büyükşehir Adayı Bozbey’in yanı sıra CHP Bursa milletvekilleri Prof. Dr. Kayıhan Pala, Hasan Öztürk, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal da oturdular.

Görüşmelerde…

Uzlaşma sağlanınca kriz çözüldü. İlçe yönetiminden istifa eden 10 kişi istifalarını geri alınca da yönetim düşmekten kurtuldu.

Bu arada…

Geçen hafta Parti Meclisi toplantısında, 5 ilçede adayların açıklanması bekleniyordu, ancak son anda toplantı gündeminden son anda çıkarıldı.

Bugünkü PM toplantısında ise, 4 Ocak’ta duyurduğumuz 5 ilçeye 2 ilçenin daha eklenmesi bekleniyor.

Buna göre…

Osmangazi’de Erkan Aydın’ın, Gürsu’da Haşim Öztürk’ün, Harmancık’ta Ali Arıkan’ın, Keles’te Orhan Aslan’ın, Orhangazi’de Çetin Çoklar’ın adaylıklarına ek olarak Yıldırım’da Mehmet Önder Mutlu ve İznik’te Ali Sarı’nın adaylıklarının açıklanması bekleniyor.

Ayrıca…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Ulucami’nin karşısına taşınan CHP Osmangazi’nin yeni binasıyla Nilüfer Sağlık Müzesi açılışlarına katılmak için ay sonu Bursa’ya gelecek.

İsmail Tatlıoğlu’na ‘mütevelli’ görevi

Geçen dönem… İYİ Parti Bursa Milletvekili olması yanında, TBMM’de İYİ Parti Grup Başkanı olarak ağır bir sorumluluk üstlendi.

14 Mayıs’ta aday listelerinde yer almayan Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu yeniden Bursa’ya ve Bursa Uludağ Üniversitesi’ne döndü.

Siyasetten akademik kariyerine dönen İsmail Hoca, şimdilerde yeni bir görev daha üstlendi ve Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nde yer aldı.

DEVA’dan Nilüfer’e , ilçenin adını taşıyan Çevre Mühendisi kadın aday

Yılbaşından önce… DEVA Partisi’nin Bursa Büyükşehir Adayı ile birlikte Mudanya, Osmangazi, İnegöl adaylarını Ankara’da Genel Başkan Ali Babacan açıklamıştı.

Böylece…

Karacabey’de Yasemin Tuna’nın ardından Mudanya’da Mine Norşon’la iki kadın adayı olan DEVA Partisi üçüncü kadın adayını Nilüfer’de açıkladı.

Üstelik…

Nilüfer’de, ilçenin adını taşıyan bir kadın adayı var: Nilüfer Akçakoca Demir.

Aslında…

Babası Cevdet Akçakoca’yı iş dünyası iyi tanıyor. Atatürk’ün Bursa’ya armağanı iki fabrikadan İpekiş’te müdürlük yaptı, BUSİAD’da görev aldı.

Şimdi de…

Çevre Mühendisi olan, iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışan kızı Nilüfer Akçakoca Demir 31 Mart’ta DEVA Nilüfer Adayı olarak seçime giriyor.

Toplantıya…

Genel Merkez Kadın Politikaları Koordinatörü Bahar Kayseriloğlu da Ankara’dan gelip katıldı.

Siyasette yüzlerin gülmesinden güzel ne var?

Dikkatimizi çekiyor… AK Parti’nin Yıldırım aday adayı Ali Mollasalih büyük bir enerjiyle mahalleleri geziyor. Muhtarlara, sivil toplum örgütlerine, esnafa çat-kapı ziyaretler yapıyor.

İşte…

Bu ziyaretlerden gülen yüzlerin yer aldığı fotoğraflar yansıyor. Siyasete Yıldırım’da gençlik kollarından başlayan Mollasalih’in, sıcakkanlı ve enerjisi yüksek yaklaşımının vatandaşta da karşılık bulması önemli.

Tıp öğrencisi olarak geldiği Bursa’ya hizmet etti, bir de müze bırakıyor

1983 yılında… Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanıp Bursa’ya geldi. Elinde çantayla, o dönem çalıştığımız Hakimiyet Gazetesi kapısından girdiği günden beri de tanıyoruz.

Dr. Ceyhun İrgil, proje olarak önerdiği Hakimiyet Çocuk Kulübü’nü kurdu. Sonraki yıllar doktor olarak, üstelik meme cerrahisinde Türkiye’nin birkaç isminden biri olarak sağlık hizmeti verdi.

Bir yandan…

Sosyal projeler üretti. Bu yıl 13.’ncüsü düzenlenen Fotofest onun projesi. Büyükşehir Belediyesi ile sosyal çalışmalar yaptı. 2009’da CHP’den Nilüfer ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi seçildi, 2015’te de CHP Bursa Milletvekili oldu. 1 dönem milletvekilliği yapıp çekildi.

Şimdi de…

Nilüfer Belediyesi’yle kente Sağlık Müzesi’ni kazandırıyor. İhsaniye Mahallesi’ndeki eski sağlık ocağından dönüştürülen müzede sona gelindi.

Gökkuşağının büyüleyen renkleri

Sık sık tekrarlıyoruz… Bursa’nın 3 gökyüzü fotoğrafçısı var. Uğur İkizler 3 ustadan biri. Mudanya yamaçlarındaki evinin terasından hem gece, hem gündüz inanılmaz gökyüzü fotoğrafları çekiyor.

8 Ocak Pazartesi sabahı…

Saat 08.53 ile 09.54 arasında, yani 1 saatlik sürede Mudanya üzerinde oluşan gökkuşağını görüntüledi. Ortaya da, gökkuşağının büyüleyen renkleriyle çok özel doğa hareketi fotoğrafı çıktı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X