Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

CHP’deki kurultay sürecine il başkanları tavrı: Zarar verir!

Gerçi… Seçimden önce de beklenen gelişmeydi, ama beklenenden daha erken başlaması çoğu kişi için sürpriz oldu.

Gelişmeyi de…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ailece yenen yemek sonrası “Yemekte ‘Ben Genel Başkan olayım, sen Onursal Başkan ol’ dedim anlamında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce duyurdu.

Kılıçdaroğlu ise öneriyi ve açıklamayı siyasi nezaketsizlik olarak yorumladı.

O günlerde…

Yani, İnce’nin çıkışından sonra olağanüstü kurultay için harekete geçilen günlerde şu yorum öne çıktı:

“Yerel seçime 9 ay kaldı, adayların belirlenmesi için de 5 aylık bir süre var. İki taraf da belediye başkanı ve belediye meclisi adaylarını kendilerinin belirlemesini istiyor.”

Bu süreçte…

Bursa’da olağanüstü kurultay ya da değişim çağrısı anlamında iki ciddi çıkış yaşandı. Onlardan birini, Nilüfer Belediye Meclisi üyelerini de arkasına alan CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal yaptı, diğeri eski il başkanı Gürhan Akdoğan’ın çağrısıydı. O toplantıya eski il başkanlarından Metin Çelik de katıldı.

Bir yandan bunlar olurken, diğer yandan kurultay ve değişim çağrılarının yaşandığı sürece biraz da el koyma anlamında il başkanları kendi aralarında bir organizasyonla toplantı yaptılar.

Hafta sonunda…

aey1.jpgİstanbul’da yapılan toplantıya aralarında CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un da yer aldığı 16 il başkanı katıldı.

Kulağımıza gelenlere göre, Akkuş toplantıda yaptığı konuşmasına, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da, Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Muharrem İnce de partimizin değeridir, ikisi de bizim için önemlidir” diye başladı ve şunu söyledi:

“Gerçek olan şu ki, yerel seçimler için önümüzde kısa bir süre var. Böyle bir sürçte yapılacak kurultay kimseye yarar getirmeyeceği gibi, partimize zarar verir ve olumsuzluklara yol açar.”

Sonrasında…

Toplantıya katılan 16 il başkanından şu karar çıktı:

“Muharrem Bey’i de dışarıda tutmadan, kurultayın toplanmaması için süreci il başkanları olarak biz yürütelim. Çatışma değil, uzlaşma kültürünün ortaya çıkmasını sağlayalım.”

 

Kurultay imzası için son gün!

 

CHP’de olağanüstü kurultay için başlatılan imza kampanyasında bugün son gün. Tüzüğe göre, kurultayın olağanüstü toplanabilmesi için 634 imza gerekiyor. Ne var ki, dün akşam saatine kadar 126 imzaya ulaşılabildi.

Buna karşın…

36’sı seçilmiş, 5’i doğal 41 delegesi olan Bursa’da dün akşama kadar imza veren delege çıkmadı, ama 6 ile 8 arasında imza vermeye eğilimli delege olduğu kulağımıza geldi.

Bu da, olağanüstü kurultayın toplanamayacağı şeklinde yorumlanıyor.

 

Uludağ’da yer bulunabilseydi, İYİ Parti Bursa’da toplanacaktı

 

aey3.jpgTürkiye’nin en yeni partisi olarak seçime girerken hedefleri büyük olan İYİ Parti arzu ettiği sonuca ulaşamadı, ama büyük bir ciddiyetle nedenlerini irdelemek üzere harekete geçti.

Bu amaçla…

İYİ Parti’nin Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyeleriyle milletvekilleri ve il başkanlarından oluşan yaklaşık 300 kişinin katılacağı geniş tabanlı değerlendirme toplantısı planlandı.

Üstelik…

Daha MHP’de olduğu dönem ilk çıkışını Bursa’da yapan Akşener ilk seçim sonrası değerlendirme toplantısını da Bursa’da gerçekleştirmek istedi.

Biz de…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla 20-22 Temmuz tarihleri arasında Bursa’da planlanan toplantıyı duyunca, Akşener’in en yakın çalışma ekibinde yer alan İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nu aradık.

Önce şu bilgiyi verdi:

“Evet, başlangıçta toplantının Bursa’da yapılması düşünüldü. Fakat Uludağ’da bu mevsim açık oteller arasında 300 kişinin ağırlanabileceği bir yer maalesef bulunamadı.”

Sonra da şunu söyledi:

“O nedenle, 20-22 Temmuz tarihleri arasında yapılacak 300 ktişilik geniş tabanlı değerlendirme toplantısı tesisler daha uygun olduğu için Afyon’a alındı.”

 

Tatlıoğlu: Meclis’te ayağa kalktık

 

Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin etmek üzere TBMM Genel Kurulu Salonu’na girişi sırasında CHP ve HDP grupları ayağa kalkmadı. Bazı haberlerde İYİ Parti’nin de kalkmadığı bilgisi yer aldı.

Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu bu konuya şöyle açıklık getirdi:

“Sayın Cumhurbaşkanı’nın genel kurula girişi sırasında ayağa kalktık. Ancak yemin sırasında ayağa kalkılması iç tüzükte yer almıyor. Biz de tüzüğe uyup kalkmadık.”

 

Özyüksel’den Genelkurmay Başkanı Yaşar Paşa’ya kutlama

 

aey5.jpgİçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun çalışma ekibinde yer alan ve Danışmanı olarak en yakınındaki odada oturan Harun Akın’ın oda komşusu, salı sabahına kadar Jandarma Genel Komutanı olan Yaşar Güler’di.

Akın’ı ziyarete gidenler de, Yaşar Paşa’ya uğrayıp dostluklar kurdular.

İşte…

Bu dostluğu kuranlardan AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve insan Hakları Başkanı Feridun Özyüksel’in çektiği selfiyi bu sütunlarda yayınladık.

Özyüksel fotoğrafı, Hulusi Akar’ın Milli Savunma Bakanı olmasıyla Genelkurmay Başkanlığı’na  getirilen Orgeneral Yaşar Güler’i bu kez de kutlama amaçlı paylaştı.

 

Türk Telekom, bilgilerini paylaştığı abonelerini mağdur ettiriyor

 

Aslında sorun yeni değil… Türk Telekom’un çözüm ortağı bazı acenteler, ulaştıkları abone bilgileriyle uzun süredir farklı firmalar adına internet abonesi yapmak üzere arıyorlar.

Şimdi bunlara…

“Türk Telekom’dan arıyoruz, bulunduğunuz semtte altyapı sorunumuz var. Size jest için internet hızınızı arttırıp faturanızda indirim yapıyoruz” diye başlayan kışkırtıcı ifadelerle bir digital platformun pazarlanmansı eklendi.

Bu yolla…

Türk Telekom önce kendi mağdur olsa bile, paylaştığı bilgiler nedeniyle abonelerinin kandırılmasına göz yummaya hakkı yok. Ayrıca, kandırarak abone toplanan o digital platform bundan kazançlı çıkmadığı gibi kötü imaj nedeniyle değer bile kaybediyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X