Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

CHP’den Ankara çıkarması: İl Başkanı yönetimden olsun

Aslında… Rekabetin siyasette de yaşanması, farklı kişi ya da grupların farklı arayışlar içinde olmaları hiç de kötü değil. Aksine, parti dinamizmi açısından yararlı bile oluyor.

Nitekim…

CHP’de şu sıralar iki aşamalı bir parti içi mücadele söz konusu. İlk mücadele de Metin Çelik’in milletvekili aday adayı olmak için CHP Bursa İl Başkanlığı görevinden istifa etmesi halinde yerine kimin atanacağı noktasında yaşanıyor.

Gerçi…

Tartışmayı seven bir parti olarak bilinmesine karşın, kimin il başkanı olacağına yönelik arayış ve kulislerin kamuoyu önünde gelişmesi de CHP’deki siyaset anlayışının farkı olarak ortaya çıkıyor.

İşte…

Böyle bir süreçte dün çok önemli bir gelişme yaşandı.

Daha doğrusu…

Metin Çelik başkanlığındaki CHP İl Yönetim Kurulu’nun mazeretli 6 kişi dışındaki 25 üyesi dün Ankara’ya gidip Genel Merkez’de çok kritik iki görüşme yaptı.

İlk olarak…

Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’le görüşüldü ve Bursa İl Yönetim Kurulu’nun eğilimi şu sözlerle iletildi:

Genel Merkezimizden bir genelge aldık. Bu doğrultuda yeni il başkanının dışarıdan değil, yönetimimiz içinden atanmasını arzu ediyoruz.”

Şu da vurgulandı:

30 aydır görevdeyiz. 18 de yedek üye arkadaşımız var. Bu süreci devam ettirebilecek güçlü bir yapı şu anda zaten işbaşında bulunuyor.”

Şunu da eklediler:

Aramızda çok deneyimli arkadaşlarımız var. Kimi örgütlerde yıllardır çalıştı, kimi kadın ve gençlik kollarından geliyor. Görevi yerine getirebilecek donanımda bir kadromuz var.”

Beklentilerini ortaya koydular:

Tüm kriterlerin göz önünde bulundurularak yeni il başkanının yönetim içinden belirlenmesini bekliyoruz.”

Bu noktada…

Bingöl karşısında bulunan İl Başkanı Metin Çelik ve yönetim kuruluna “Sizin bir il başkanı adayınız var mı?” diye sordu.

Bunun üzerine…

Yönetim kurulu içinde oylama yaptıklarını, o oylamadan Zafer Yıldız’ın çıktığını ifade ettiler. Konu isim önerme aşamasına geldiği için de taleplerini ortaya koydular:

Metin Başkanın istifa etmesi halinde, CHP Bursa İl Başkanlığı görevine arkadaşımız Zafer Yıldız’ı uygun buluyoruz. Sizden de bu atama için destek istiyoruz.”

Dahası…

Yönetim Kurulumuzun kararıdır” diyerek, hem aldıkları kararı, hem de Zafer Yıldız’ın özgeçmişini Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’e elden verdiler.

Ardından…

Bursa heyeti bir ziyaret de Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’a yaptı. Ona da yönetimin eğilimi anlatıldı ve Bursa’nın arzusu doğrultusunda destek istendi.

Öğle saatlerindeki bu görüşmelerin ardından yönetim dün akşam Bursa’ya döndü.

 

Metin Çelik son günü bekliyor

 

CHP İl Yönetim Kurulu’nun kendi aralarında aldıkları Zafer Yıldız’ı önerme kararının görüşüldüğü Ankara ziyaretleri sırasında, İl Başkanı Metin Çelik’in durumu da gündeme geldi.

Genel Merkez görüşmeleri sırasında “ne yapacağı” sorusuna Çelik şu cevabı verdi:

Genelgeye göre, aday adaylığı için istifaların son günü 25 Aralık. Ben de o tarihte, yani son günü bekleyip öyle istifa edeceğim.”

 

CHP’de ilçe başkanları da karar aldı: Önseçim olsun

 

​CHP şu anda yerel siyasetin en hareketli partisi olarak dikkat çekiyor. Bir yandan yönetimlerin yeniden oluşması aşamasına ilişkin kararlar alınıp adımlar atılırken, bir yandan da milletvekili adaylığı için stratejiler geliştiriliyor, hatta yer yer stratejik işbirliği ortaklıkları kuruluyor.

Böyle bir süreçte…

Özellikle milletvekili adaylarını belirleme yöntemiyle ilgili “önce partide demokrasi” sloganı ve anlayışıyla geçen hafta başlatılan kampanya daha ileri bir noktaya ulaştı.

Dahası…

Bu amaca yönelik kritik adımlardan biri de önceki akşam ilçe başkanları toplantısında ortaya çıktı.

İl Başkanı Metin Çelik başkanlığında yapılan ve Osmangazi, Orhaneli, Büyükorhan ilçe başkanlarının katılmadıkları toplantıda, 14 ilçe başkanı ortak bir karar aldı:

CHP örgütü olarak milletvekili adaylarımızın tüzükte yer aldığı ve Genel Başkanımızın açıkladığı gibi önseçimle belirlenmesini arzu ediyoruz.”

Şu ifade de kararın bir parçası oldu:

Bu yöndeki kararımızın da Genel Merkezimize örgüt kararı olarak bildirilmesine…”

Nitekim…

İl Başkanı Çelik dün yaptığı Ankara ziyareti sırasında, ilçe başkanlarının örgüt kararı olarak aldıkları önseçim isteyen kararı da Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’e verdi.

 

Hasan Taşkut aday olmak için istifa etti

 

CHP’de bugün “önce partide demokrasi” kampanyası başlamışsa ve önseçim isteği örgüt kararı olarak Genel Merkez’e iletiliyorsa, CHP İl Bilgi ve İletişim Sorumlusu Hasan Taşkut’un bu gelişmede çok büyük payı var.

Bu dönem…

Milletvekili aday adayı olma kararı alan Taşkut dün ilk adımı atıp yönetimden istifa etti. İstifasını İl Başkanı Metin Çelik’e teslim eden Taşkut şimdi önseçim olmasını bekliyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X