Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

CHP’li belediyelere 2 mesaj: İktidara hazır olun, vatandaşa uzak durmayın

Köşe Yazısını Dinle

İlk değil… CHP Genel Merkezi daha önce de CHP’li belediye başkanlarıyla toplantılar düzenleyip aralarında bil alışverişi yapmalarını sağlıyordu.

Pandemi nedeniyle uzun süredir ara verilen bu uygulama hafta sonu Gaziantep buluşmasıyla tekrarlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış ve kapanış konuşmalarını yaptığı toplantıya Bursa’dan 3 CHP’li belediye başkanı Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan katıldılar.

Önce…

Cuma günü CHP Genel Başkan Yardımcıları, MYK üyeleri ve belediye başkanları Gaziantep merkez ve ilçelerinde gezilerle gözlem yaptılar.

Ardından…

Büyükşehir Belediyeleri, il belediyeleri, nüfusları ya da bütçeleri birbirine yakın ilçe belediyeleri olarak farklı masalarda çalıştay gerçekleştirildi.

Bursalı başkanlar da farklı masalarda hem geride kalan 2 yıllık süreçte kendi yaptıklarını aktardılar, hem benzer ilçelerin uygulamalarıyla fikir sahibi oldular.

Aslında…

CHP’li belediyelerin Gaziantep buluşmasındaki asıl amaçlardan biri proje paylaşımı olarak planlanmıştı. Özellikle çalıştay masalarında bu amaca yönelik bilgi alışverişi sağlandı.

Kılıçdaroğlu ise açılış ve kapanış konuşmalarında başkanlara mesajlar verdi.

Örneğin…

İktidara yürüyoruz, hepiniz CHP iktidarına hazır olun ve çalışmalarınızı buna göre yapın” dedi.

Sonra…

Vatandaşa uzak durmayın, sürekli sahada olun, vatandaşla beraber hareket edin ve vatandaşla iletişimi hiç aksatmayın” uyarısı yaptı.

Önemli bir uyarısı da şu oldu:

Ülke olarak çok özel bir dönemden geçiyoruz. Provakasyonlara karşı çok dikkatli olun.”

Bu arada…

Erdem, Türkyılmaz ve Sertaslan program sürecinde; desteğini esirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelip teşekkür ettiler ve daha neler yapılabileceğini konuştular.

Kırklareli’nden Davutoğlu’nun selamını getirdi

Hafta sonu… Gelecek Partisi’nin Kırklareli İl Kongresi vardı. Farklı illerdeki parti çalışmalarına katkı sağlayan Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız da kongre için Kırklareli’ne gitti.

Kongre sırasında…

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelen Yıldız, kısa bir Bursa bilgilendirmesi yaptı ve çalışmalarını anlattı.

Görüşmede…

Davutoğlu da Bursa’daki parti teşkilatlarına selam gönderdi.

Karacabeyli Emre, Cumhurbaşkanı Erdoğan için yaptığı şarkıyı söyledi

Programı… Babalar Günü nedeniyle AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları hazırladı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ildeki gençlerle canlı yayında buluşması sağlandı.

Dijital ortamdaki gençlerle Babalar Günü buluşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan çok keyifliydi. Çeşitli illerdeki gençlerle esprili diyaloglara girerken, gençler de yörelerinin müzikleriyle seslendiler.

İşte…

Bu programa Bursa AK Parti gençliği adına Karacabey’den Emre Çelik katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan için kendi şarkısını gitarıyla çalıp söyleyen Emre Çelik şarkısının ardından “En büyük isteğim sizinle tanışmak” dedi.

Şarkıyı beğenerek dinleyen ve alkışlayan Erdoğan da kendisini beklediğini söyledi.

Bu diyalog AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları teşkilatını heyecanlandırdı. Şimdi hep birlikte Beştepe’den haber bekliyorlar.

Esnaf buluşmasında sıcak görüntü

Demirtaşlı esnaf Memiş Kamdi üretimiyle iş dünyasına katkı sağlarken, kazancını da Mali’deki ihtiyaç sahipleriyle paylaşıp kıtalararası yardım yapıyor.

Hafta sonu…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan birlikte çıktıkları esnaf ziyaretinde Memiş Kamdi’ye de uğradılar.

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç’in katıldığı ziyaretten sıcak görüntüler yansıdı.

Hemşeri derneğinden öteye program yaptı: Önce Bursa, sonra memleket

Aralarında… “Tabelamı asayım, hemşerilerim üzerinden siyasette yer tutayım” düşüncesindekiler olsa da hemşeri derneklerini toplumun sibobu görüyoruz.

Çünkü…

Burs vererek, birbirlerine destek olarak hemşerilerinin Bursa’ya tutunmalarını sağlıyorlar.

Hafta içinde…

Malatya Darendeliler Derneği Başkanlığı’na yeniden seçilen Ali Bozkurt bu anlayışı bir adım öteye taşıyıp hemşeri derneğinde kurumsallaşma başlattı.

İlk adımı da…

Kurduğu Sağlık Komisyonu’nu Dr. Selim Doğanay’a, Eğitim Komisyonu’nu Hamitler TOKİ Ortaokulu Müdürü Kenan Budak’a, Esnaf Komisyonu’nu da Bekir Yıldırım’a emanet ederek attı.

Bursa’da 25 bin civarı Malatyalı yaşadığını ifade eden Bozkurt, çok sayıda Malatyalı bürokratın görev yaptığını da ekledi.

İlkesi ise şu:

Bursa’yı çok seviyorum. Önceliğimiz Bursa, sonra geldiğimiz memleket.”

Meslekte Dayanışma kongre yaptı

Üyelerini… Mali müşavir ve muhasebecilerin oluşturduğu Bursa Meslekte Dayanışma ve Birlik Derneği kongresini yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Feti Yıldız, SGK İl Müdürü Erhan Karaca’nın da katıldığı kongrede, Mali Müşavir Fatih Arslan ve yönetimi güven tazeleyip yeni dönem için de vize aldı.

Hedeflerinde…

2022’de yapılacak Bursa Mali Müşavirler Odası seçimlerinde erkin olmak var.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X