Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

CHP’nin Büyükşehir’deki B planı Bozbey olmazsa Ceyhun İrgil mi?

İznik’te, sivil toplum örgütü temsilcileriyle yaptığı toplantıdaki konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açık açık söyledi:

“Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni bize verin.”

Bunu söylerken…

CHP tarafından yönetilen belediyeleri referans gösterdi ve siyasi anlamda Bursa’nın kurtuluşu mesajı verdi. Konuşmasındaki çağrıyı Orhangazi ve Gemlik ilçelerini ziyaretlerinde de tekrarladı.

Kılıçdaroğlu’nun kafasındaki CHP Büyükşehir Adayı’nın Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey olduğunu artık herkes biliyor. Zaten, bu konuşmaları da Bozbey’in kızının düğünü için gelmişken yapıyor.

Ne var ki…

Uzunca zamandır Kılıçdaroğlu’nun böyle düşündüğü bilinmesine ve geçen seçim olduğu gibi beklentilerin yoğunlaşmasına karşın Mustafa Bozbey’in Büyükşehir adaylığına istekli olmadığı da artık sır değil.

Dahası…

CHP kamuoyunda, oluşan havanın tersine Bozbey’siz girilecek seçimde Nilüfer’in kaybedilme riski yüksek sesle konuşuluyor. Parti içinde Nilüfer’de devamını daha doğru bulanlar düşüncelerini seslendirmeye başladılar.

Böyle bir ortamda…

1.-yazi-icin-mustafa-bozbey-ve-ceyhun-irgil.jpgCHP’nin nasıl davranacağını da cuma akşamı Olay Televizyonu’ndaki Her Açıdan programında konuk ettiğimiz CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş açıkladı:

“Önümüzdeki hafta geniş çaplı bir ankete başlıyoruz. Vatandaşa soracağız, anketten ne çıkarsa ona göre hareket edeceğiz.”

İşte…

Bu açıklamanın ardından CHP kulislerindeki değerlendirmelerde şu öne çıktı:

“Anketten Mustafa Bozbey’li Nilüfer çıkar. Özel seçmeni olan Bozbey’siz CHP’nin Nilüfer seçiminin riskli olacağı anlaşılır.”

Peki…

Anket Bozbey’in Nilüfer’e devamı mesajı verirse ne olur? Bu soruya da şöyle cevap veriliyor:

“Bozbey vatandaşa dokunan ve iyi ilişkiler kuran bir belediye başkanı. O nedenle çok seviliyor. CHPnin elinde bu özelliklere uyan bir de yeniden milletvekili adayı olmayan Dr. Ceyhun İrgil var.”

Hesap şu:

“Bir dönem milletvekilliği yaptı ve kendi kararıyla aday olmayıp bıraktı. Onu da herkes tanıyor ve seviyor. CHP’nin B plan İrgil olur.”

 

Ceyhun İrgil aday olmayı kabul eder mi?

 

CHP liderinin İznik’ten başlayan ilçe gezisi Orhangazi ve Gemlik’le devam ederken, CHP’liler de gün boyu aday üzerine kafa yordular.

Büyükşehir’deki B planı olarak Dr. Ceyhun İrgil’i düşünen partililerden birine, “İyi ama daha 2 hafta önce hiçbir yere aday olmayacağını açıkladı” anımsatması yaptık.

Şöyle düşünüyor:

“Ceyhun Bey’in kendi düşüncesi bu olabilir, ama halkta karşılığı olan ve sevilen bir isim. İnsan ilişkilerinde de Bozbey gibi başarılı. Partinin ihtiyacı varsa karşı çıkmaz.”

 

Başkan’ın mutluluğu: Yaşam kalitesinde Bursa dünya listesinde

 

3.-yazi-icin-yasam-kalitesi-en-yuksek-sehirler-arastirmasi-alinur-aktas-paylasimi.jpgGerçi… Yaşadığımız şehirle ilgili zaman aman olumsuz düşüncelere kapılıyoruz, ama dünya kriterleri arasında Bursa’nın ayrı bir yeri var.

Nitekim…

Hürriyet gazetesinin internet portalında yayınlanan Numbeo Yaşam Kaliyesi indeksi de bu gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi.

Yaşam kalitesi standardı olarak dünyanın 100 şehri sıralamasında ilk sırayı Avustralya’nın Canberra kenti alıyor. Amerika’nın doğusundaki Kuzey Karolina’da bulunan Raleigh kentinin ikinci sırada olduğu listenin üçüncü sırasında ise Hollanda’dan Eindhoven var.

Yaşam kalitesi en yüksek dünyadaki 100 şehir arasında Türkiye’den yalnızca Bursa var. 59. sıradan listeye giren Bursa uluslararası alanda çok bilinen İstanbul, Ankara ve İzmir’i de yaşam kalitesinde sollamış oldu.

Listeyi…

Sosyal medya hesabından paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da mutluluğunu takipçileriyle paylaştı.

 

Keles’in 42 mahallesinin çöpleri Harmanalan’ın en büyük derdi

 

4.-yazi-icin-keles-coplugu-ve-harmanalan-koyu.jpgBir yandan daha yaşanabilir bir dünya için el ele verip daha iyi yaşanabilir kentler ortaya çıkarmaya çalışıyoruz, ama bir yandan da insanlara yaşam alanı bırakmayan işlere imza atıyoruz.

Keles’in tarihi çok eski köylerinden Harmanalan’dan gelen eylem fotoğraflarına bakarken ister istemez böyle düşündük.

Çünkü…

Keles’in 42 mahalle ve köyünden toplanan çöpler getirilip Harmanalan Köyü kenarına yığılıyor. Açık çöplükten yayılan koku ve bakteriler de Harmanalan’da yaşayanları etkiliyor.

Aslında…

Keles Belediyesi’nin Harmanalanı Köyü’nün yanını çöplük ilan etmesi ve çöp dökmesi yeni bir uygulama değil, yıllardır sürüyor. Ne var ki, alan çöplük ilan edildiğinde, Türkiye Kömür İşletmeleri Harmanalan Ocağı’ndaki hafriyatın döküm alanıydı.

O nedenle, dökülen çöplerin üstü maden için yapılan hafriyat atıklarıyla örtülüyordu ve sorun da olmuyordu. Madendeki çalışmalar durunca çöplerin üstüne toprak dökülemedi, çöplük de giderek büyüdü ve köyü rahatsız eder duruma geldi.

İşte…

Harmander önderliğindeki köylüler çöplüğü protesto eylemini bu nedenle yaptılar. Dernek yönetimi, Keles Belediyesi’ne girişimlerinden sonuç alamayınca sorunu Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ilettiler.

Şimdi de umutla çözüm bekliyorlar.

 

Güzelyalı ve Dağyenice’de Çöp Toplama Günü

 

2008 yılında Estonya’da başlayan ve hızla yayılan bir etkinlik var. Her yıl 15 Eylül’de Dünya Çöp Toplama Günü nedeniyle kirletilen doğada temizlik yapılıyor.

Bu amaçla…

Bursa’da da dün 2 etkinlik vardı. Birinde Ömer Kızıl’ın başkanı olduğu BİRCAM Vakfı üyeleri tarafından Güzelyalı sahilindeki çöpler toplandı.

Ayrıca…

JCİ olarak tanınan Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Bursa Şubesi üyeleri de Dağyenice Göleti çevresindeki çöpleri topladılar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X