Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

CHP’nin seçim bildirgesinde eğitim Lale Hoca’ya emanet

Siyasi partiler bir yandan adaylıklar konusunda çalışırken, diğer yandan seçim öncesi kamuoyu karşısına çıkıp oy isteyecekleri ve bir çeşit manifesto özelliği taşıyan seçim bildirgeleri üzerine çalışıyorlar.

Aslında…

Siyasi partilerin yol haritası özelliği taşıyan ve seçim hedeflerinin de temelini oluşturan seçim bildirgeleri çok önemli. Çünkü seçmen buradaki sözlere ya da vaatlere bakarak karar veriyor.

Bu kez…

Seçim tarihi çok yakın olduğu için, bildirgelerle ilgili çalışmalar da zamanla yarışılarak sürdürülüyor.

Bu kapsamda…

CHP Genel Merkezi seçim bildirgesini gruplar oluşturarak hazırlıyor. Örneğin, ekonomi ile ilgili bölümlerin hazırlanması görevi Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’ya verildi.

Yanı sıra…

1.-yazi-icin-chp-genel-baskan-yardimcisi-prof.-dr.-lale-karabiyik-001.jpg7 Haziran ve 1 Kasım tarihlerinde yapılan 2015 seçimlerde Bursa Milletvekili olarak TBMM’ye giden, 24 Haziran seçimi için yine Bursa’dan aday adaylığı başvurusu yapan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık da seçmenin önüne çıkacak manifestonun eğitim bölümlerini üstlendi.

Ayrıca…

Lale Hoca’ya seçim bildirgesinde yer alacak çocuk hakları bölümünün de koordinasyonu verildi.

O nedenle…

Karabıyık son günlerde yoğun bir trafik yaşıyor. Bir yandan Ankara-İstanbul-Bursa üçgeninde parti etkinliklerine katılırken, bir yandan CHP Genel Merkezi’nde sabahlara kadar süren çalışmalarda seçim bildirgesinin eğitim bölümünü yazıyor.

Arada da…

İllerden Ankara’ya gelen ve destekledikleri adaylar için CHP Genel Merkezi’nde kulis yapan heyetlerle de görüşüp, parti örgütünü dinlemeye özen gösteriyor.

Gerçi…

CHP Genel Merkezi seçim bildirgesi hazırlıklarını sır olarak saklıyor, dışarı bilgi sızdırmıyor, ama ekonomi ve eğitimin dışında sağlık, doğa hakları, insan hakları, sosyal politikalar, spor gibi bölümlerin de yer aldığı kulağımıza geldi.

 

CHP’nin adayı Abdüllatif Şener mi?

 

Ankara’dan yansıyanlara bakılırsa, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 24 Haziran seçiminde cumhurbaşkanı adayı gösterecekleri ismi belirlemiş.

CHP sözcüleri de adayın cuma günü açıklanacağını söylüyorlar.

Gerçi…

Bugüne kadarki kulislerde İlhan Kesici, Yılmaz Büyükerşen, Muharrem İnce gibi isimler gündeme geldi, ama “AK Parti’yi çıldırtacak” ve “muhafazakâr kesimden oy alabilecek” aday olarak Abdüllatif Şener konuşuluyor.

 

AK Parti’de aday listelerinin şifreleri isimlerle birlikte belli oluyor

 

3.-yazi-icin-faruk-celik.jpgYazıya başladığımızda, AK Parti’ye başvuran aday adayı sayısı 270’i geçmişti. Bu kadar kısa süreye karşın rakam büyük.

Listede son 2 günün sürprizleri de var.

Mehmet Müezzinoğlu baştan açıkladığı için aday olmayacağı biliniyordu. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile birlikte eski bakanlar Faruk Çelik, Efkan Ala’nın aday olmayıp kendileriyle ilgili takdiri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bırakacakları bilgisi vardı.

Ne var ki…

Hükümetin aldığı kararla Çavuşoğlu hafta sonu adaylık başvurusu yaptı. AK Parti Genel Merkezi kararı gereği de Çelik ve Ala yine takdir hakkı Erdoğan’da olmak üzere başvurdular.

Tablo…

AK Parti’nin aday listeleri şifresi için bazı işaretler veriyor.

Eğer…

Çelik milletvekili aday listesinde olmazsa, bakan, ya da Büyükşehir adayı olabileceği düşünülecek. Milletvekili aday listesinde yer alırsa da seçim stratejisi hesabı yapılacak.

Örneğin…

Artvinli aday önemseyen AK Parti için 2. Bölge’de akla gelen ilk isim Faruk Çelik oluyor. Bursa’yı ve Yıldırım’ı sokak sokak bilen, çalmadık kapı bırakmayacak şekilde çalışmayı seven, AK Parti teşkilatını da kılcal damarlarına kadar tanıyan Çelik listede olursa, 2. Bölge’nin lokomotifi Yıldırım’da görülmemiş bir çalışma sergilenebilir.

Aynı şekilde…

Erzurum camiasının güçlü ismi Efkan Ala da önemli katkı getirecek aday olur.

Yanı sıra…

AK Parti’nin bu dönem Samsunlu bir adaya yer vereceği konuşuluyor ki, Şevket Yılmaz Yüksek İhtisas Hastanesi’ndeki performansıyla Mehmet Fidan kulağımıza geldi.

Ayrıca…

AK Parti’nin önemsediği dağ yöresi kontenjanı için halen milletvekili titri süren Osman Mesten şanslı kabul ediliyor. Listedeki doğu oyları kontenjanı da yine Müfit Aydın’ı işaret ediyor. Kafkasyalı aday düşünülürse de Muhammed Gümüşsoy’un şansı var.

Bir de sürpriz bekleniyor: AK Parti ilk kez bir Roman adaya aday listesinde yer verecek.

 

MHP’de liste başı tahminleri yapılıyor

 

25 aday adayının başvurduğu MHP’de dikkat çeken bir durum var: Aday adayı olmak isteyenler önce MHP Genel Sekreteri olan Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’la görüşüp onayını alıyorlar.

Bununla birlikte, aday listeleri için de tahminler yapılıyor.

Buna göre…

İsmet Büyükataman’ın 1. Bölge’de, İl Başkanlığı’ndan istifa eden Tevfik Topçu’nun 2. Bölge’de ilk sırada yer almaları bekleniyor.

 

Galatasaray’ın golcüsü Gomis’ten sürpriz İlhan Parseker ziyareti

 

Galatasaray’ın Senegal asıllı Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis sahadaki golcülüğü kadar saha dışındaki alçakgönüllülüğü ve beyefendiliğiyle de tanınıyor.

5.-yazi-icin-ilhan-parseker-ve-galatasarayli-gomis-001.jpgNitekim…

İzinli olduğu hafta başında sürpriz bir ziyaret için Bursa’ya geldi. Daha açık söylemek gerekirse, geçen ay kardeşini kaybeden İlhan Parseker’e başsağlığı ziyareti yaptı.

Bursa’da bir dönem siyasetin belirleyicileri arasında yer alan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı yapan, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olarak da pek çok gelişmeye katkı koyan Parseker de ziyaret sırasında Bursaspor forması armağan ettiği Gomis’i ayrıca İskender kebabı ile de tanıştırdı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X