Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

CHP’nin son kararı: Bozbey aday, Akkuş yerinde, Mudanya devam!

Seçime artık neredeyse 3 ay kaldı. Siyasi partilerdeki aday belirleme çalışmaları son aşamaya gelirken ilk başlayan parti olan CHP’de bir süredir devam eden örgütü de kapsayan adaylıklar yapılanması tartışması aşıldı.

Tartışma…

Uzun süre direndikten sonra Büyükşehir Adayı olmayı kabul eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in gerek adaylık sürecinde, gerek seçilirse çalışacağı kadroyu oluşturma isteğiyle ortaya çıktı.

1.-yazi-icin-mustafa-bozbey-ve-hayri-turkyilmaz.jpgBu doğrultuda…

İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un değişeceği söylentileri yayılırken, yerine gelmesi beklenen isimlerle ilgili spekülasyonlar yapıldı.

Yine…

Bozbey’in, yerine Nilüfer Adayı önerme isteğine Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a itirazını da eklemesi tartışmayı büyüttü.

Kulis hareketlerini elektriklendiren de bu oldu.

Çünkü…

Türkyılmaz’ın yenirden aday gösterilmesine itirazı olan tek kişi Bozbey değil. Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık’ın aynı doğrultudaki itirazını bir adım daha ileri götürüp kırmızı çizgi kabul ettiği biliniyor.

Buna karşın…

Bursa’dan çıkan diğer Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ile İl Başkanı Hüseyin Akkuş da uzun süredir Türkyılmaz’dan yana tavır alıyorlar.

Yanı sıra…

İl Başkanı Akkuş’un adı, Nilüfer Adaylığı arayışlarında da geçiyor.

İşte…

Cepheleşmeye dönüşen tüm bu tartışmalara CHP Genel Merkezi son noktayı koydu ve ortaya çıkan Ankara’nın görüşü konunun tüm taraflarına iletildi.

İlk olarak…

Kulağımıza, Mudanya’da Türkyılmaz’ın yeniden adaylığını kırmızı çizgi kabul edip karşı çıkan Karabıyık’ı bizzat CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ikna ettiği duyumu geldi.

Bozbey’le yapılan görüşmede, Nilüfer’de yerine önerdiği Turgay Erdem’in adaylığına onay verilirken “Seçime 3 ay kala il başkanı değişikliğine gidilmesi halinde yaşanabilecek riskler” anlatıldı.

Dahası…

Akkuş’un CHP İl Başkanı olarak devam edeceği iletildi.

Bu şekilde oluşan yeni kadronun da 4 Ocak’ta yapılacak Parti Meclisi’nde açıklanması kararlaştırıldı.

 

Tansal’ın istifasının perde arkası

 

2.-yazi-icin-mehmet-turan-tansal.jpgAçıkçası… Mehmet Turan Tansal’ın 30 Kasım tarihli başvuruyla 19 Aralık’ta CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’ndan istifa etmesi CHP için tam bir sürprizdi.

Bu istifa…

Bozbey’le ilişkilendirilip yerine bırakmak istediği Nilüfer Adayı yorumu yapıldı. Ankara’dan görüştüğümüz dost ise şunu söyledi:

“Tansal’ın Nilüfer Adaylığı için istifa ettiği sanıldı, ama aslında İl Başkanlığı içindi.”

Bundan sonrası için şöyle düşünüyor:

“Geri dönemez, ama belediye meclisine seçilip başkan yardımcısı olabilir.”

 

Yıldırım’da aday belli, karar belli değil

 

3.-yazi-icin-bahattin-kusoglu.jpgAnkara’daki son tablo CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un görevi başında, Mustafa Bozbey’in Büyükşehir ve yerine Turgay Erdem’in Nilüfer Adayı olacağını, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın devam edeceğini gösteriyor.

İttifak gereği İYİ Parti’ye Osmangazi bırakılırken, CHP’nin Yıldırım’ı da İYİ Parti’ye bırakma eğiliminde olduğu, buna karşın Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’ın aday çıkarmak istediği konuşuluyor.

2 parti de aday çıkarırsa CHP Yıldırım Adayı Bahattin Kuşoğlu olacak.

 

Bursa’dan Zonguldak’a yatırımcılarla köprü kurmak istiyorlar

 

4.-yazi-icin-zonsiad-serkan-durmus,-senol-guney,-sadi-kayabasi,-volkan-gur,-zonguldakli-sanayici-isadamlari-dernegi.jpgHepsinin ayrı öyküsü var… Örneğin, kısa adı ZONSİAD olan Bursa Zonguldaklı Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği’nin bu akşam yeni başkanı seçilecek Serkan Durmuş 1995’te Kilimli Belediyespor’dan Bursaspor’a transfer olmuş.

Bu transferde üniversite eğitimi de önemli. Bursaspor’dan sonra Merinos, Filament, Oyak Renault’ta oynamış.

Şimdi…

Bir yandan gıda mühendisi olarak kente katkı koyarken, iki dönem üstlendiği Gıda Mühendisleri Odası Başkanlığı’ndan sonra ZONSİAD görevini Kurucu Başkan Erol Taşçı’dan devralmaya hazırlanıyor.

Yönetiminden Şenol Güney, Sadi Kayabaşı, Volkan Gür’le birlikte ziyarete geldiğinde Bursa’daki Zonguldaklılar hakkında bilgi verdi:

“TÜİK kayıtlarına göre Bursa’da 30 bin civarı Zonguldaklıyız ve 9. sıradayız.”

Üniversite ya da iş için Zonguldak’tan Bursa’ya gelindiğini ifade edip ZONSİAD’ın hedefini açıkladı:

“Kendi örf ve adetlerimizi unutmadan Bursa için çalışmaya, bir Bursalı olarak yaşamaya ve yatırama aday sivil toplum örgütüyüz.”

Şunu da ekledi:

“Bursalı ve Zonguldaklı sanayicileri tanıştırıp yatırım köprüsü kurmak istiyoruz.”

 

Kırat’ta İl Kongresi var

 

5.-yazi-icin-dp-il-baskani-cagri-kaplan.jpgKasım ayının başıydı… Yenilenme sürecine giren Demokrat Parti’de Ömer Seymen sonrası Osmangazi İlçe Başkanı olan Çağrı Kaplan atamayla İl Başkanlığı görevine getirildi.

Göreve başlar başlamaz başka partilerde siyaset yapan demokratları yuvaya çağıran Kaplan, pazar günü Küçük Sanayi Sitesi’ndeki Liya Salon’da yapılacak kongreyle yönetimine bir anlamda 31 Mart yerel seçimi takviyesi yapacak.

Kongre saat 13.00’te başlayacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X