Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Çocuğa ana kucağı, gence sosyal yaşam, hastaya bakım: Aileye dokunan belediye

Köşe Yazısını Dinle

Yakın zamana kadar… Kentlerde yaşayanların belediyelerden beklentileri sınırlıydı. Yolunun asfaltlanması, suyun akması, çöplerin toplanması yeterliydi.

Günümüzde…

Büyüyen kent, değişen yaşam alışkanlıkları, yeni toplum düzeni ve değişen beklentiler hizmet anlayışını da değiştirdi. Artık sosyal yaşam da belediyelerin sorumluluk alanına girince belediyeler insana dokunan projelere yöneldi.

Nitekim…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yeni nesil aileye dokunan belediyecilik anlayışını öne çıkardı. Söze de çocuklardan başladı:

“Çocuklar ‘anne’ diye ağlıyor. Çünkü en samimi ve sıcak kucak ana kucağı. Biz de Ana Kucağı’nı başlattık.”

Mayıs sonuna kadar 15, dönem sonuna kadar 50 Ana Kucağı planladıklarını söyleyen Aktaş, şuna dikkat çekti:

“Milli Eğitim Müfredatı yanında Şehrim Bursa projesiyle Bursa’ya aidiyet, sahiplenme, şehriyle gurur duymayı küçük yaşta aşılıyoruz.”

Gençlere bakışı şu:

“İlk, orta, lise eğitiminde 550 bin çocuğumuz ve gencimiz var. Neredeyse Bursa’nın altıda birlik kesimi. Bunların yüzde 15’i sporla ilgili. O gençlerin bir spor, bir sanat dalıyla uğraşmalarını istiyoruz.”

Düşüncesi şu:

Büyükşehir Belediyespor-okul işbirliğiyle spora kazandırmak, Millet Kıraathaneleri’yle ders çalışabilecekler ortamlar sağlayıp gençlere dokunmak istiyoruz.”

Bir de…

Evde bakım hizmetiyle yaşlı ve hastalara dokunuş var. “Önceki başkanımıza teşekkür ediyorum” diyen Başkan Aktaş çarpıcı rakamlar verdi:

“2020 yılında 10 bin civarında hastaya 170 bin civarı hizmet verdik. Yani hasta başı ortalama 17 hizmet. Bazı hastalarda bu 30-35’e çıkıyor.”

Hizmeti anımsattı:

“Ambulansla hastaneye götürüp getirme, fizyoterapist, psikolog, iğne-ilaç-serum, pansuman ve benzeri tedavileri evlere gidip ücretsiz yapıyoruz.”

Yeni nesil belediyecilik anlayışını da açıkladı:

“Yollar, kavşaklar, köprüler zaten yapılıyor. Çocuklara, gençlere, eve gidip hastalara ve bu yolla ailelere dokunmayı önemsiyoruz.”

 

Ev ziyaretlerine yansıyan gönül belediyeciliği

Kolay değil… 17 ilçedeki 1.058 mahalleye Bütünşehir kapsamında hizmet götürmek ve insana dokunmak zor, ama mutlu eden yanı da var.

Onu da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş anlattı:

“Her hafta, hizmet verdiğimiz birkaç evi ziyaret ediyorum. Yaşadığım o kadar güzel olaylar, dinlediğim o kadar güzel sözler var ki mutlu olmamak mümkün değil.”

 

Bursa’nın gördüğü en korkunç kazadan sonraki tespiti raporda çıktı

12 Mart günü… Gölbaşı rampasından inen TIR duramadı ve Barakfaki Kavşağı’nda kırmızı ışıkta bekleyen araçların arasına daldı.

Bursa’nın yaşadığı en korkunç kazada 4 kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi yaralandı, 20’den fazla araç da hasar gördü.

Kazadan 2 gün sonra, yol ve ulaşım uzmanı olarak M. Tözün Bingöl iki noktaya dikkat çekmişti:

Bir…

“TIR’ın şoförü acaba direksiyonu sola araçların üzerine kırmak yerine sağa kırıp dolgu yüksekliği alçak olan tarlaya girebilir miydi?”

İki:

“Pandemi dolayısıyla ekonomik gücü düşen taşıma firmalarının yaşlı ve bakımsız araçlarında fren merkezleri paslanmadan yarılıyor. Bu ekipman periyodik muayenede kontrol edilmiyor ne yazık ki.”

Hafta içinde…

Kazaya ilişkin bilirkişi raporu açıklanınca gördük ki, Bingöl’ün 14 Mart günü aktardığımız tespitleri aynen yer alıyor.

 

İYİ Parti Ulaşım Komisyonu kurdu

Kime sorulsa… “Bursa’nın en önemli sorunu” olarak ilk sırada ulaşımı gösterir.

Son yıllarda…

Büyükşehir Belediyesi’nin önceliğini oluşturan bu konuda muhalefet partileri de söylemin ötesine geçti.

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, kentin ulaşım sorunlarının incelenmesi ve çözüm üretilmesi için Ulaşım Komisyonu kurdu. Komisyonun başkanlığını da Davut Yalçın üstlendi.

 

TRT 1’in dizisi Teşkilat’ta Bursalı gazeteci Ahmet Utlu’yu izleyeceğiz

Dün gibi aklımızda… 1983 yılında, köşe yazıp Şehir Haberleri Yöneticiliği yaptığımız Hakimiyet gazetesine Gazi Üniversitesi Basın Yayın mezunu uzun boylu bir genç geldi.

Muhabirliğinin ilk günlerinde yardımcı olduk, ama Ahmet Utlu gazetecilik yeteneği ve isteğiyle kısa zamanda çok yol aldı ve Haber Merkezi’nin vazgeçilmezi oldu.

Protokol haberlerinden trafik kazasına her habere koştu, özel haberler üretti.

Sonra…

İstanbul’a gitti, aynı başarıyı Sabah gazetesinde de sürdürdü, haberleri Türkiye’de gündem oldu. Uzun süre serbest gazetecilik yaptı, motosikletle dünya turunu belgesel hale getirdi ve büyük ilgi gördü.

4 yıl önce Star TV’de yayınlanan Söz dizisinde oyunculuk başarısını da gösteren Ahmet, şimdi de TRT 1’in pazar akşamları yayınlanan ve çok izlenen dizisi Teşkilat’a katıldı.

 

Hem bakım, hem yangına karşı orman yolu

Baharla birlikte… Ormanları korumaya yönelik çalışmalar da hızlandı.

Nitekim…

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bir yandan ormanların bakımlarını yaparken, bir yandan da olası orman yangınlarına müdahale için orman yolları açıyor. Benzer çalışma orman içindeki köylere yönelik olarak da sürdürülüyor.

Bu amaçla…

Kestel ve Yıldırım’a bağlı Gölcük, Sayfiye, Alaçam köylerinde yoğun çalışma başlatıldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X