Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Çözüm yolunu Cumhurbaşkanı gösterdi, Akpınar dönüşümünü Bakanlık üstlendi

1982 yılının ilkbaharıydı… Dönemin Başbakanı olan Bülent Ulusu bazı açılış ve temel atmalar için Bursa’ya gelmişti.

Temeli atılacaklar arasında, Organize Sanayi Bölgesi’nin tam karşısındaki alanda, fabrikalarda çalışanlar için Teksif önderliğinde kurulan Akpınar Yapı Kooperatifi’nin 1050 Konutlar olarak başlattığı proje de vardı.

Ulusu öğle yemeğini Işıklar Askeri Lisesi’nde yerken, kooperatif üyeleri ve biz gazeteciler, Komanda Bölüğü’nden başka bina bulunmayan bölgede toplanmış, Başbakan’ın gelip temel atmasını bekliyorduk.

Ne var ki…

Yemek sırasında “temeli atılacak konutların ruhsat sorunu olduğunu” duyan

Başbakan vazgeçti ve Yenişehir Havaalanı’na gidip Ankara’ya döndü.

Dönemin Bursa Valisi olan Zekai Gümüşdiş alana geldi ve temel atma törenini tamamladı. Birkaç kürek harç da biz attık temele.

Şimdi…

Bursa OSB’nin karşısındaki bölge kentin en değerli yerleri arasında ve modern yapılarla doldu. 1050 Konutlar ise günün koşullarının gerisinde kaldı. En önemlisi, inşaat tekniğinden kaynaklanan ciddi depremsellik sorunu var.

O nedenle…

2 bin 290 konutun bulunduğu 1050 Konutlar 2013 yılından beri kentsel dönüşüm bekliyor. Bu amaçla kurulan Akpınar Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği yıllardır her kapıyı çalıp çare arıyor.

Bir ara…

Osmangazi Belediyesi ile birlikte kentsel dönüşüm için yol alındı, ama olmadı. Son olarak Bakyapı ile mülk sahiplerini memnun eden anlaşma yapıldı.

Ancak…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir görüşme sırasında projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne koyup görüş istedi.

Bursa’daki bina yükseklikleri konusunda duyarlılığı bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan ise kat yüksekliğine itiraz etti ve indirilmesini istedi.

Kat sayısı azaldığında müteahhidin zarar edeceği anlaşılınca da yolu gösterdi:

“Projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üstlensin, inşaatı TOKİ yapsın.”

Bu noktada da, azalan kat sayısı nedeniyle hak sahiplerinin bir miktar fark ödemeleri gerektiği ortaya çıktı.

Bunun üzerine…

Hak sahiplerini temsil eden Akpınar Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği konuyu düşünmek ve üyeleriyle görüşmek için süre istedi.

Şimdi bu süreç işliyor.

 

Bakanlık dönüşümüne yüzde 72 destek

1050 Konutlar’daki kentsel dönüşüm için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önerisi olan “Projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üstlensin, inşaatı TOKİ yapsın” önerisiyle Akpınar Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği harekete geçti.

Üyeler bilgilendirilirken, derneğin internet sitesinde anket başlatıldı.

Bu satırları yazdığımız sırada, 2 bin 290 hak sahibinden 1.448’i oy kullanmıştı. Oy kullananların yüzde 72’sini oluşturan 1.039 kişi, evet derken, yüzde 28’de kalan 409 kişi de hayır dedi.

 

Kurultaydan 4 PM üyesi ile çıkan Bursa CHP’de yeni dönem şifresi

Aslında… CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, merak edilen Parti Meclisi listesi için 52 kişi yerine 80 kişilik liste hazırlayıp delegeye “aralarından siz seçin” mesajı verdi.

Bu da…

Doğal olarak anahtar listelerle kulis yarışı getiriyor. O yarış da çizdirme anlamında ön kesme mücadelesine dönüşüyor.

Nitekim…

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca da 40 delegenin birlikte hareket edeceği varsayımıyla diğer illerle kulis yaptı ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu’na destek istedi.

Bu açıdan…

Kayışoğlu’nun seçilmesi Karaca’nın başarısı, ancak Orhan Sarıbal’a Bursa’dan 16 oy çıkması da delegelerin bütün olarak hareket etmediğini gösteriyor. Sarıbal başka illerin desteğiyle PM’deki yerini korudu.

Bilim Sanat Kültür Platformu’nda yer alan Prof. Dr. Lale Karabıyık sıkıntı yaşamadan seçildi.

Sonuçta…

TBMM Grup Yönetimi’nde olduğu için PM’nin doğal üyesi olan Erkan Aydın da eklendiğinde Bursa bu kurultaydan 4 PM üyesi ile çıktı.

Gördüğümüz kadarıyla…

Kurultay salonundaki liste pazarlıkları özellikle MYK’nın belli olmasından sonra Bursa CHP’de yeni tartışmalar getirecek.

 

Türkyılmaz belirleyiciliğini tescilledi

CHP kurultayında ortaya çıkan tabloyu Bursa CHP örgütü açısından şöyle gördük:

İl kongresinde İsmet Karaca’nın seçilmesini sağlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz kurultayda PM’ye önerdiği Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun seçilmesiyle belirleyiciliğini tescil ettirdi.

CHP İl Başkanı İsmet Karaca kulis yaptığı Kayışoğlu’nun seçilmesiyle kurultaydan güçlenerek çıkarken milletvekilliği için önünü açtı.

Bir de…

Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz’ın da il başkanlığına yürüdüğü izlenimi edindik.

 

Bayram günlerinde ‘Covid’li hastalarla temaslılar’ için sabahladılar

Görüntüye göre… Vatandaş koronavirüs mücadelesini bıraktı, ama sağlık çalışanları hiç vazgeçmedi.

Özellikle…

Covid tespit edilenlerle temaslı oldukları belirlenenlerin sıkı takipleri bayramda da aksamadan devam etti.

Nitekim…

Vakaların en çok görüldüğü Yıldırım’da Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü kadroları temaslılar üzerindeki takip çalışmalarını bayram günlerinde bile sabahlara kadar sürdürdüler.

Hastanelerdeki doktor ve hemşirelerin çabaları kadar, virüsün yayılmasını önlemek için bayramda bile sabahlayan Kriz Masası ve sahadaki filyasyon ekiplerine teşekkür borcumuz var.

Eğer…

Yıldırım İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Ekinci’nin söylediği gibi, bir gün telefonda ‘Covid-19 Merkezi’nden arıyoruz, geçmiş olsun’ sözünü duymak istemiyorsak önlemlerden vazgeçmemeliyiz.

Salgını atlatmanın başka yolu yok.

 

Futbolseverler onunla ‘Mesut’ oldu

Bursaspor maçlarını Kırkmerdivenler ve Muradiye’den izlemeye başladığımız yıllarda, Mesut Şen’in futbol resitali yukarılardan bile mest ederdi.

Kısmet oldu, sahanın içinden de izledik, tanımanın heyecanını yaşadık.

Üstelik…

Yalnızca Bursaspor taraftarını değil, milli maçlarda tüm futbolseverleri futboluyla ‘mesut’ ederdi. Yeri dolmayan futbolcu olarak gönüllerde taht kurdu.

Bayram günü vefatını öğrenince her futbolsever gibi bizim de Mesut Şen anılarımız canlandı. Allah rahmet eylesin.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X