Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Cumhur İttifakı barajını yüzde 52.5 kabul eden Bahçeli ne mesajı verdi?

Kuşku yok ki… MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son dönem siyasetini etkileyen, hatta yönlendiren en önemli aktör haline geldi.

Bu misyonu…

2002’de Kocayayla’dan yaptığı ve koalisyon ortaklarının siyaseten tasfiyesine yol açıp AK Parti döneminin de kapılarını açan “3 Kasım’da erken seçim” çıkışıyla başladı.

Meral Akşener önderliğindeki değişim hareketini MHP’den tasfiye ettikten sonra bu kez Türkiye’de sistem değişikliği getiren anayasa değişikliği için çağrı yaparak siyaset belirleyici aktör tanımını bir adım öteye götürdü.

1.-yazi-icin-mhp-genel-baskani-devlet-bahceli-001.pngO değişiklikle…

AK Parti’nin bile gündeminden çıkardığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için engel kalmadı. 24 Haziran seçimindeki Cumhur İttifakı ile siyasetin kader çizgisini bir kez daha belirledi.

Aslında…

31 Mart seçimine gidilen süreçte AK Parti ittifak için pek istekli değildi, fakat yine Bahçeli siyasetin seyrini etkiledi, Cumhur İttifakı’nın devamını sağladı.

Tüm bunları, siyasetin rutinleştiği ve partilerin içe döndüğü süreçlerdeki sürpriz çıkışlarla yaptı.

Nitekim…

MHP lideri dünkü basın toplantısında güncel konulara ilişkin değerlendirmeler yanında, siyasetin önündeki süreci ilgilendiren önemli bir mesaj daha verdi.

Cümleleri biraz farklı olsa da, anlam olarak şunu söyledi:

“Cumhur İttifakını oluşturan AK Parti ve MHP’nin oyları 24 Haziran’da yüzde 52.5 oldu. 31 Mart’ta Cumhur İttifakı oyları bunun altında kalırsa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için meşruiyet tartışması başlar.”

Bu açıklamada iki kritik mesaj var.

Birincisi…

Bahçeli 31 Mart yerel seçiminde AK Parti ve MHP oyları toplamı için barajı yüzde 52.5 olarak ilan etti.

İkincisi…

Eğer iki partinin oy toplamı bu barajın altında kalırsa sistem için meşruiyet tartışması başlayacağını söyleyerek bambaşka bir yolun da kapısını açtı.

Bu sözler bir tespit midir, yoksa AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için yeni hedef anlamında bir uyarı mıdır bilinmez.

Ama…

Görünen o ki, siyasetin önümüzdeki sürecini çok yakından etkileyecek ve yeni tartışmaların zeminini oluşturacak.

 

MHP’nin gözü büyük ilçelerden birinde

 

AK Parti ile MHP arasında 31 Mart yerel seçimi için yapılan ittifak görüşmelerinde ilk etapta Büyükşehirler belli oldu. İlçelerle ilgili görüşmeler devam ediyor.

Bu kapsamda…

Bahçeli’nin basın toplantısı sonrası Ankara’daki dostlarla sohbet ederken “MHP’nin 35’ten fazla ilçe istediği” kulağımıza geldi.

Bir de…

Bursa’da akla gelen bazı ilçeler olmasına karşın MHP’nin büyük ilçelerden birini istediği konuşuluyor. O ilçenin merkezde mi, yoksa merkez dışında mı olduğunu öğrenemedik.

 

AK Parti’de açıklama için 5 Ocak konuşuluyor

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündem değerlendirmesi yaptığı, ancak siyasete mesajlar içeren basın toplantısı sonrası AK Parti’nin de MKYK toplantısı vardı.

Yazımızı hazırladığımız saatlerde toplantı devam ediyordu, ancak AK Parti kulislerinde ilçelerdeki belediye başkan adaylarının açıklanacağı tarih olarak 5 Ocak konuşuluyordu.

Sürenin uzama nedeni olarak da “MHP ile görüşmelerin sürmesi” gösteriliyor.

 

Bursa firmaları teknoloji ve üretimle savunma sanayi yıldızı oldu

 

4.-yazi-icin-refik-ozen,-tbmm-milli-savunma-komisyonu-savunma-sanayi-baskanligi-ziyareti.jpgAslında… Bursalı firmaların savunma sanayi üretimi için ne kadar önemli hale geldiklerini dünya 2010 yılında Vikileaks adlı internet sitesinin Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı‘nın sembolü olan Pentagon‘dan sızdırdığı belgeleri yayınlamasıyla öğrendi.

O gün…

Bursa’da üretim yapan 3 firmayı Pentagon’un izlediği ortaya çıkmıştı, ama geçen süreçte, özellikle makine alanında üretim teknolojileriyle  savunma sanayi için üretim yapan Bursalı firma sayısı  çok arttı.

Nitekim…

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’in Başkan Yardımcısı olarak görev aldığı TBMM Milli Savunma Komisyonu’nun Savunma Sanayi Başkanlığı’na yaptığı ziyarette görüşülenler arasında Bursalı firmalar da vardı.

Görüşmede…

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’in verdiği bilgiyi, Bursa Milletvekili Özen paylaştı:

“Savunma sanayinde her geçen gün daha da önemli rol alan Bursa’mızdaki sanayicilerimizin daha iyi bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi amacıyla SSB ilk İrtibat Bürosu’nu 2019 yılında Bursa’ya açacak.”

Gerçekten de…

Hem üreten firmalarımız, hem savunma sanayimiz açısından gelinen nokta heyecan verici.

 

Emekli Emniyet Müdürleri güfteleri ve şarkılarıyla sahne alıyor!

 

5.-yazi-icin-emekli-emniyet-mudurleri-dernegi-bursa-subesi-baskani-ibrahim-item.jpgOrganizasyonu… Emekli Emniyet Müdürleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı olarak İbrahim İtem yaptı.

Yıllarca…

Bursalı ve Bursa’dan yetişen polis şefi olarak Türk Emniyeti adına çok önemli görevlerde bulunan Emekli Emniyet Müdürü İtem, bu yıl ikincisi düzenlenen Meşk-i Ahenk gecesi için yine Tayyare Kültür Merkezi’ni seçti.

29 Aralık Cumartesi saat 20.00’de başlayacak gecede Şef Kadir Arman yönetimindeki polis korosu, şair yanlarıyla da tanınan Uğur Gür, Şevki Dinçal, Şükrü Yetimoğlu, Muammer Öz, Nedim Uçar gibi kimi rahmetli olmuş unutulmaz emniyet müdürlerinin güftelerinden oluşan şarkılar söyleyecekler.

İşte…

Bu çok özel geceye, Emniyet Müdürü olarak polisin sembol isimlerinden biri haline gelen İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar ile uzun yıllar Bursa Emniyeti’nin çeşitli kademelerinde görev üstlenen Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya da katılacak.

Konuştuğumuzda…

Emekli Emniyet Müdürleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı İbtahim İtem’i çok heyecanlı gördük. “Geceye yolu Bursa’dan geçen başka efsane emniyet müdürlerinizin de katılmalarını bekliyoruz” dedi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X