Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Cumhur İttifakı Harmancık Krizi’ni atlattı, Mustafakemalpaşa MHP’nin

Köşe Yazısını Dinle

14 Mayıs genel seçimi öncesi… AK Parti milletvekili aday listesinde, ilk kez Karacabey-Mustafakemalpaşa bölgesinden aday göstermedi.

O süreçte…

MHP İlçe Başkanı olarak Mustafakemalpaşa’nın sevilen ismi Ahmet Beygirci ise MHP listesinde 1. Bölge 2. Sıra Adayı olarak yer aldı.

Gerçi…

Alınan oylar MHP’nin 1. Bölge’den bölgeden 2 milletvekili çıkarmasına yetmedi, ama Beygirci’nin başarılı performansıyla MHP oyları Mustafakemalpaşa’da ilk kez yüzde 24’e ulaştı.

Seçimin ardından…

31 Mart 2024 yerel seçimi ilk kulislerini aktardığımız 12 Haziran tarihli yazıda; MHP’nin Karacabey-Mustafakemalpaşa bölgesinde Cumhur İttifakı oylarını arttırmasından yola çıkarak şu kulis notunu duyurduk:

MHP’nin yerel seçimde Yenişehir’in yanı sıra ovadan Mustafakemalpaşa, deniz kenarından Gemlik, dağ yöresinden Keles ya da Orhaneli’ni isteyeceği konuşuluyor.

12 Ekim’de de…

“MHP’nin yeni hedefi Osmangazi mi?” sorumuza, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın cevabını aktardık:

“İnşallah daha çok ilçemizde belediye yönetmeyi umut ediyoruz.”

Salı akşamı ise…

AK Parti Genel Merkezi’nde Bursa için yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı değerlendirme görüşmesinden gelen haber Bursa için sürpriz oldu.

O haberde…

AK Parti’nin Yenişehir ve Harmancık’ı MHP’ye bıraktığı bilgisi vardı. Ne var ki, MHP kaynakları haberlerinin olmadığını söyleyip emrivaki kaygısı yaşarken, AK Parti bilgiyi geri çekti.

İşte…

Tüm bunların ardından, Cumhur İttifakı partileri AK Parti ve MHP heyetlerinin yerel seçim görüşmelerinde Bursa için önemli gelişme yaşandı.

Alınan karar gereği…

Bursa’da MHP’ye Yenişehir’den sonra Mustafakemalpaşa da bırakıldı. AK Parti teşkilatı ise MHP Adayı’na destek verecek.

MHP’nin Mustafakemalpaşa Adayı’nın ise 14 Mayıs’ta oyları arttıran Ahmet Beygirci olacağı kulağımıza geldi.

 

AK Parti Harmancık bilgilendirmesi yaptı

Salı akşamı… Ankara’daki Bursa temayülü sırasında ortaya çıkan “AK Parti Harmancık’ı MHP’ye bıraktı” çalkantısı çarşamba gün boyu sürdü.

Ardından…

Perşembe günü yeniden Ankara’ya çağırılan AK Parti Harmancık İlçe Başkanı Ramazan Ay ile Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş’a AK Parti Genel Merkezi’nde bilgilendirme yapıldı ve “Harmancık’ta AK Parti olarak kendi adayımızla devam ediyoruz” denildi.

 

Vaadi açık ve net: Farklı bakış açısı ve ortak akılla yönetilen Nilüfer

Siyasette… 2002-2008 arası İl Başkanlığı yaptığı SHP’den deneyim sahibi. 2016-2018 arası da CHP İl Başkanı olarak başarılıydı.

Şadi Özdemir…

Hafta içinde CHP Nilüfer Aday Adayı olarak ziyarete geldiğinde, vaadini açık ve net ortaya koydu:

“Nilüfer’i daha yukarı taşıyabilmek için farklı bakış açısı gerekiyor. Her şeyden önce, o farklı bakış ve ortak akılla yönetilen Nilüfer vaat ediyorum.”

Belediyeler için yazılım üreten firmasının da öğretileriyle kendini belediyeciliğe hazır görürken, Nilüfer tespitleri yaptı:

“8 OSB’yle Nilüfer artık sanayi kenti, ama geçmişten gelen özelliğiyle de tarım kenti. Nilüfer’den geçen fay hatları ise gerçeğimiz.”

O nedenle…

“Depreme dirençli kent” hedefliyor. Parsel bazlı kentsel dönüşüm yerine ada bazlı dönüşüm düşünüyor. Yaşam alanlarını genişletmek de hedefleri arasında.

 

Yeni Atatürk Spor Salonu görünümüne tepki var

Açıkçası… Mimari proje yarışmalarına oldum olası tedirgin bakarız. Bazen, kullanım amacı ve işlevi dışına çıkılıp kazanma amaçlı zorlamalar olabiliyor.

Nitekim…

Atatürk Spor Salonu’nun yeniden ihale edileceği yazımızdaki yeni salon görüntüsünü sporseverler küçük ve yetersiz buldular.

İYİ Parti Büyükşehir Adayı Selçuk Türkoğlu da, 1972’de 3 bin 500 kişilik yapılıp 5 bin kişiye çıkarılan Atatürk Spor Salonu’nun 3 bin kişiye inecek olmasına tepki gösterdi.

 

Yaşamın doktrini: Öğren, çalış, mücadele et, vazgeçme, paylaş, şükret

1977 Mayıs’ta… Gazeteciliğe çırak olarak başladıktan sonra Merinos Stadı’ndaki amatör maçlarla spor muhabiri olduk.

Tofaş’la da, Avrupa Kulüpler Güreş Şampiyonası’nın Bursa’da yapılan finalinde tanıştık, basketbol maçlarıyla devam ettik.

O süreçte…

Tofaş Spor Kulübü Başkanı Yalçın İpbüken’di. Büyüklük taslamaz, genç ve çömez spor gazetecilerine sıcak yaklaşırdı.

Emekli olduktan sonra Yalın Enstitü’yü kuran Yalçın Abi ile diyaloğumuz  devam etti. 83 yıllık yaşam öyküsünü anlatan, meslektaşımız Dr. Murat Kuter’in 28. kitabı olarak kaleme aldığı kitabının Tofaş Araba Müzesi’ndeki tanıtımına da koşarak gittik.

Kürsüde…

Yokluk günlerini paylaştığı 63 yıllık eşi Sema İpbüken’in sandalyesini taşıyıp yanına koyan Kazılcı Ali ve Demirci Köylü Semiha’nın oğlu Yalçın İpbüken’in kitap kapağı, yaşamının da doktrini:

Öğren… Çalış… Mücadele Et… Vazgeçme… Paylaş… Şükret…

 

Bu ayıp FIBA’nın ve basketbolun!

Perşembe akşamı… Bursa Uludağ Basket Kulübü’nün açıklamasıyla şoke olduk. FIBA Kadınlar Avrupa Kupası maçı için Londra’ya gidecek takımımıza İngiltere 5 oyuncu dışında vize vermemiş.

Öyle nedenle…

Takım sahaya bençte oyuncu ve teknik kadro olmadan çıkmış, yorulanları değiştirememiş.

Kaç sayı fark yediğinin hiç önemi yok. Bu ayıp, organize ettiği maça takımı götüremeyen FIBA’ya yeter.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X