Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Cumhur İttifakı’na devam: Büyükşehir’de AK Parti, ilçelerde birlikte kazanma yolu!

Köşe Yazısını Dinle

Partilerde… Aday adaylığı başvurularının sonuna gelindi. Şimdi ilçe ve illerden t genel merkezlere uzanan değerlendirme süreçleri başlıyor.

Bu süreçte…

Cumhur İttifakı partileri AK Parti ile MHP’nin 31 Mart seçimine yönelik başlattıkları görüşmeler merak ediliyor.

Sonuncusu…

Dün yapılan heyetler arası görüşmelerde ne gibi gelişmeler ortaya çıktığını MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’a sorduk.

Söze…

“Genel Başkanımız 30 Büyükşehir’de seçime ittifak halinde gireceğimizi açıklamıştı” diye başladı ve şunu yolu anımsattı:

“51 ille ilgili görüşmeler devam ediyor. Belli bir aşamaya gelindikten ve liderler onayladıktan sonra kamuoyuyla paylaşılacak.”

Şunu net olarak söyledi:

“Bursa’da, Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti’nin çıkaracağı adayı Cumhur İttifakı olarak destekleyeceğiz.”

Ardından…

İlçelerle ilgili çalışmaların iki parti heyetleri arasında devam ettiğini anımsattı ve masadaki kriteri açıkladı:

“31 Mart’ta yapılacak mahalli seçimde Cumhur İttifakı olarak başarılı olmayı ve seçimi kazanmayı arzu ediyoruz. Birlikte başarılı olabilmek ve neticeye ulaşabilmek için nasıl bir yol izlemek gerektiği, nasıl bir strateji icap ettiği konularında hem biz, hem AK Parti çalışma yapıyor.”

Bu noktada…

“İlçelerle ilgili kesinleşmiş karar yok” dedi ve şunun altını özellikle çizdi:

“Biz de, AK Parti de pazarlık anlayışı içinde değiliz. Şu kadar ilçe isteriz, bunun karşılığında şu kadar ilçe sizin olsun gibi bir at pazarlığı içinde değiliz. Pazarlık anlayışıyla meselelere bakmıyoruz.”

Şu ifadesi ipucu gibi oldu:

“Bursa’da birlikte kazanmak, Cumhur İttifakı olarak daha üst düzeyde başarı yakalamak için ne yapmak, nasıl yapmak ve kimlerle başarıya ulaşmak mümkün olabilecekse, onun arayışı içindeyiz.”

Şunu da ekledi:

“Çok samimi, tamamen başarı odaklı çalışma içindeyiz.”

 

TMO, Türk çiftçisinin buğdayına değer vermiyor mu?

Toplumun önemli sorunlarını… Bazen TBMM kürsüsünden, bazı soru önergeleri vererek. bazen basın toplantısı yaparak dile getiren İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’ndan önemli bir iddia geldi.

Diyor ki:

“Çiftçimizin buğdayı toprak altında çürümeye terk edilirken, Ukrayna’dan ithal edilen buğday Toprak Mahsulleri Ofisi silolarında muhafaza ediliyor. Tarım Bakanlığı ve TMO’yu milletimize şikayet ediyoruz.”

 

Kendiyle barışık, kentiyle barışık: Erdal Aktuğ’un Mudanya bakışı

Onu… Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı olarak tanıdık.Projelere kafa yoran, diyaloğa açık EMO Başkanı’ydı. Çok sayıda sivil toplum örgütüne katılması yanında CHP İl Seçim Koordinasyon Kurulu Başkanlığı yaptı.

Halen de…

CHP’den Mudanya ve Büyükşehir meclis üyesi.

Erdal Aktuğ…

31 Mart yerel seçimi için, “Kendiyle barışık, kentiyle barışık” sloganıyla CHP’den Mudanya Aday Adayı oldu.

Ziyarete geldiğinde…

Sohbetimiz Mudanya üzerine projeler konuşarak geçti. Eskisi gibi proje üretmede yine formda gördük.

Özellikle…

Mudanya’nın trafik sorununa yönelik önemli hazırlıkları var. “Kent merkezindeki sosyal yaşam alanlarının farklı bölgelere kaydırılması” için kafa yoruyor. Bisiklet yolları ve otoparklar planlıyor.

En önemlisi…

Depremin kendini anımsatmasıyla önemi artan kentsel dönüşüm ve rezerv alanları oluşturup sağlıklı kent yapısı kurmaya hazır.

 

Bursa’dan Bulancak’a meclis üyesi adayı

Bursa onu… LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı olarak tanıdı ve sevdi.

Füsun Emecan Özcan bir dönem Bursa’da Bölge Sorumlusu olarak görev yaptıktan sonra Antalya’ya gidip döndü. LÖSEV’i kent kamuoyuna tanıtması yanında önemli projeler üretti, 2 yıl önce görevi devredip memleketi Giresun Bulancak’a yerleşti.

Şimdi de…

CHP’den Bulancak Belediye Meclisi Aday Adayı oldu.

 

Kentsel dönüşümün anahtarı: Kimi yerde ada, kimi yerde mahalle bazında

Bursa’da… İzi olan Akarsu İnşaat’ın yeni jenerasyonu. Tüm mahallelerde inşaat yaptığı için karış karış bildiği Bursa’ya siyaset yoluyla bilgi ve deneyim katmak istiyor.

Halil İbrahim Akarsu…

Aslen Rizeli ve MÜSİAD üyesi. AK Parti’nin ilk üyelerindendi. Şimdi de, Osmangazi Belediye Meclisi Üyesi olarak hizmet için aday adaylığı başvurusu yaptı.

Sohbetimizde…

Osmangazi önceliklerini kertsel dönüşüm, trafik, turizm, otopark olarak sıralarken şunu önerdi:

“Uludağ yamaçlarındaki Kuştepe ve İvazpaşa’da rahatça gezilebilecek sosyal mekanlar ve yeşil alan bantları oluşturulmalı.”

Asıl konu olarak şunu görüyor:

“Osmangazi için kentsel dönüşüm çok önemli. Gerçek anlamda olabilmesi için de kentsel dönüşümü kimi yerde ada bazında, kimi yerde mahalle bazında yapmak gerekiyor. Bina yıkıp yeniden yapmak yetmez.”

 

Muş Sungu’da Yıldırım Belediyesi Parkı açıldı

Kafilede… AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanvekili Müfit Aydın ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz vardı.

Muş’a…

Birlikte giden ve üst düzey karşılanan Bursa siyaseti ve belediyeciliğinin önemli isimleri, Yıldırım Belediyesi tarafından Muş’un sungu ilçesine yaptırılan Yıldırım Belediyesi Parkı’nın açılışına katıldılar.

Büyükşehir ode Gençlik Merkezi yaptı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X