Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Cumhurbaşkanı davet etti: Beştepe’de 40 belediye başkanına Bursa sunumu

Köşe Yazısını Dinle

Randevu… 22 Haziran 2021 Salı günü saat 18.00 olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Yer de Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olarak belirtildi.

Buna göre…

Aralarında Bursa’nın da bulunduğu AK Parti’li 15 Büyükşehir Belediye Başkanı ile 25 il belediye başkanı dün akşam için Beştepe’ye davet edildiler.

Toplantıda…

2019’daki yerel seçimlerden bu yana görev yapan AK Parti’li 40 belediye başkanının 2 yılı aşkın süre yaptıklarıyla, önümüzdeki süreçte planladıklarının konuşulması planlandı. Yapılamayanların da sorgulanması düşünüldü.

Bir anlamda…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 yılı geride bırakan AK Parti’li belediye başkanlarından tek tek icraat raporu almak istedi.

Yazı için bilgisayar başına oturduğumuzda Erdoğan’la 40 AK Parti’li belediye başkanının Beştepe buluşması henüz başlamamıştı.

Fakat…

Bu büyük buluşma öncesi AK Parti Genel Merkezi’nde Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki başkanlığındaki toplantıda istişare yapıldı.

Beştepe buluşması için de, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, 2 yıllık sürece ilişkin kapsamlı bir Bursa sunumu hazırladığı kulağımıza geldi.

Aslında…

Erdoğan’ın sık sık Bursa ve yatırımlarıyla ilgili Aktaş’ı arayıp bilgi aldığı biliniyor. Bursa’nın önemsediği kimi projelerle ilgili Ankara bürokrasisinde yaşanan pek çok aksaklık da yine Erdoğan’ın bizzat devreye girmesiyle aşıldı.

O bakımdan…

Beştepe’deki toplantıya Aktaş’ın avantajlı gitmesine karşın geniş kapsamlı sunum hazırlamasından, önümüzdeki sürece yönelik Bursa’nın kent olarak beklentilerini de dile getireceği izlenimi edindik.

Bununla birlikte…

Başkan Aktaş’ın toplantı için Ankara’ya dün sabah erken saatte gittiği bilgisi kulağımıza geldi.

Bunun nedeni ise, gün boyu çeşitli Bakanlıkları ziyaret ederek Bursa projeleri üzerine görüşme isteğiydi. Bunlar arasında Aile Bakanlığı da vardı.

 

Aile Bakanı’yla sosyal projeleri konuştu

Görüldü ki… Belediyelerin, özellikle Büyükşehir belediyelerinin kente yönelik fiziki yatırım projeleri kadar kentte yaşayanlara yönelik sosyal projeler üretip uygulamaları gerekiyor.

Ankara turunda…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı da ziyaret eden Büyükşehir Belediye başkanı Alinur Aktaş çocuklar, gençler ve yaşlılar için hazırladıkları insana dokunan projeler hakkında bilgi verdi.

 

Polemik günü: İYİ Parti’nin ‘skandal’ iddiasına ‘ispatlayın’ çağrısı geldi

Önce… İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu gazetecilerin karşısına geçti ve “Bir Ruhsar Pekcan usulü skandal da Bursa’da” dedi.

Sonra da…

Büyükşehir Belediyesi’nin bazı işlerini, resmen Başkan Danışmanı olan Ferhat Murat’ın mesul müdür olduğunu öne sürdüğü şirkete yaptırdığını iddia etti. Bu yolla ne kadar ödeme yapıldığını da sordu.

Bunun üzerine…

Başkan Danışmanı Ferhat Murat toplantıdan yarım saat sonra, yıldırım hızıyla açıklama yaptı.

O da…

Kurucularından olduğu şirkette 29 Mayıs 2013’ten bu yana hissesi olmadığını söyledi, resmi danışmanlık görevinin başladığı 17 Ekim 2020’den bu yana ise şirketle profesyonel iş anlaşması yapılmadığını açıkladı.

Ardından da…

“Müdde-i iddiasını ispatla yükümlüdür. Eğer dediğiniz doğru ise 2021 yılına ait bir faturayı belge olarak sunmalısınız” çağrısı yaptı.

 

T2 tramvayında sinyalizasyon sözleşmesi imzalandı

T2 Tramvay Hattı olarak bilinen Kent Meydanı-Terminal arası 9.5 kilometrelik hat, İstanbul Caddesi’nin ortasından geçiyor.

Yaşanan çeşitli sorunlar nedeniyle bitmeyen T2 Hattı’nda sinyalizasyon sistemi için Yapı Merkezi-İDİS Mühendislik’le sözleşme imzalandı.

Buna göre…

11 istasyon ve 1 depo sinyalizasyonuyla hat üzerindeki kavşak kontrol sistemleri yapılacak, T1 Hattı ile de entegrasyon sağlanacak.

 

Mustafakemalpaşa tatlısı coğrafi işaret aldı ve hak ettiği unvanı kazandı

Süreci… Mustafakemalpaşa Belediyesi ile Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası birlikte yürüttü. Sonunda, uzun ve zorlu süreç sabırla aşıldı.

Böylece…

Mustafakemalpaşa’nın herkes tarafından bilinen, hatta ünü yurt dışında bile yayılan Mustafakemalpaşa Tatlısı dün itibariyle coğrafi işaret aldı.

Daha önce…

Coğrafi işaret tescili alan Gemlik Zeytini, İskender Kebabı, Bursa Siyahı gibi ürünlerin ardından, Bursa lezzet dünyası için çok önemli olan 13. tescil Mustafakemalpaşa Tatlısı’na verildi.

O nedenle…

Ankara’da Türk Patent ve Marka Kurumu’nda düzenlenen törende tescil belgesini Mustafakemalpaşa adına AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin aldı.

Bursa’nın gastronomi markalarına güç katan coğrafi işaret tescili pazartesi günü Mustafakemalpaşa’da düzenlenecek basın toplantısıyla duyurulacak.

 

Hekimler söyledi, proje ödül aldı

Tıp okurken konservaturda Türk Sanat Müziği eğitimi alan Mudanya Devlet Hastanesi Biyokimya Uzmanı Dr. Özlem Kaya, 2019’da Hekimler Söylüyor albümü yaptı.

Bu yıl da 55 doktorun seslendirdiği şarkı ve türkülerle Hekimler Söylüyor-Volume 2 albümünü yayınladı ve gelirini “hekim olacak kızlara TEV aracılığıyla burs” olarak verdi.

Proje…

Akademi Ödülleri’nde “Kız Çocuklarının Eğitimine Değer Katanlar” ödülünün sahibi oldu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X