Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Cumhurbaşkanı Dündar’a hedef gösterdi: Büyükşehir’le uyumlu, Bursa’yı kazanın!

Köşe Yazısını Dinle

Yer… İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezi. 2 yıl önce Ankara’da, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde anma yıldönümü etkinliğine ve yaşam öyküsü kitabının tanıtımına katıldığımız Batı Trakya’nın efsane lideri Dr. Sadık Ahmet’in bu kez yaşamını anlatan filmin gala gösterimi vardı.

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından düzenlenen film gösterisi saat 20.30 gibi başladı.

Saat 21.02’de…

Salonda Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’la birlikte oturmakta olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın elindeki telefonun titreşimi harekete geçti.

İlk anda…

Filme odaklanan salonun atmosferini bozmak istemeyen Dündar telefona bakmadı, ama titreşim devam etti. Baktığında, telefonun ekranında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adını görünce heyecanla açtı.

“Gürültülü bir yerdesin galiba?..” diye soran Cumhurbaşkanı’na da, Dr. Sadık Ahmet’in filminin galasında olduğunu söyledi.

Galada…

Dündar’ı arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan telef onda şunu söyledi:

“Seninle bir dönem daha devam etmeyi uygun bulduk. Hayırlı olsun. Büyükşehir’le uyumlu şekilde çalışıp Bursa’yı kazanın.”

Salı gecesi…

Cumhurbaşkanı’ndan, ya da AK Parti Genel Merkezi’nden diğer 16 ilçenin belirlenen adaylarına gelen telefon olmadı.

Aralarında bilenler elbette vardır, ama adayların çoğunluğu çarşamba sabahı Olay’daki yazımızdan öğrendiler. Sosyal medyada ve internet sitelerinde gün boyu paylaşılan liste de, bizim yazıdaki listeydi.

Böylece…

13 Ocak günü “Osmangazi AK Parti’de ‘iki Mustafa’dan biri’ formülü” başlıklı yazımızda vurguladığımız “üç dönem kuralını Cumhurbaşkanı’nın Dündar için gevşetebileceği” öngörüsü de gerçek oldu.

Dahası…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kişisel cep telefonundan yalnızca Dündar’ı arayıp adaylığını tebliğ etmesi ve bunu yaparken Bursa hedefi göstermesi başka bir anlama geliyor.

 

AK Parti’nin ilçe adaylarında son hamleler

AK Parti’nin… 17 ilçe adaylarını açık kaynaklardan değil, özel kaynaklardan derleyip yayınladık.

Geç saatlerde…

Gemlik’te ibrenin Zafer Işık’a döndüğü haberi geldi, ama sabah yeniden Refik Yılmaz kararını duyduk. Büyükorhan’da ise Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz’ın yerine eski ilçe başkanı Kamil Turhan listeye girdi.

Bu arada…

Karacabey’de Ali Özkan’ın yeniden aday gösterilmesi girişimleri kulağımıza geldi. Onları da cuma günü törende göreceğiz.

 

Yeniden Refah’ın motivasyonu yüksek: AK Parti’yi bekliyorlar!

Görünen o ki… 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimin hesaplarında, Sedat Yalçın’ın Büyükşehir Adayı gösterilmesiyle Yeniden Refah Partisi kritik bir noktaya geldi.

Çünkü…

Geçmişte iki kez AK Parti İl Başkanlığı yapan Yalçın, bu kez aday olarak AK Parti Adayı Alinur Aktaş’la seçim yarışına girecek. Alacağı her oy da, muhafazakâr cepheden olacağı için, Aktaş’ın oylarını etkileyecek.

İşte…

Böyle bir hesaplama içinde motivasyonu yükselen Yeniden Refah Partisi, özellikle merkezdeki büyük ilçelerde adaylarını açıklamak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cuma günü AK Parti adaylarını açıklamasını bekliyor.

Konuştuğumuzda…

“O cenahtan bize gelmek isteyen çok isim var, ama adaylarının belli olmasından sonra bir karar vereceğiz” diyen Yeniden Refah kurmayları, önümüzdeki hafta bunun belli olacağını söylediler.

 

Kayınpederinin yolundan gidiyor

Rahmetli… Kemal Demirel’in bizdeki yeri de çok büyük, anıları da çok fazla. 1977’de CHP Merkez İlçe Gençlik Kolu’ndayken tanıştığımız Demirel, daha sonra Osmangazi Belediye Meclisi olarak kent siyasetinin yıldızı olmuş, Milletvekili seçildikten sonra da Türkiye tanımıştı.

Görünen o ki…

CHP’den Nilüfer Belediye Meclisi Üyeliği’ne aday olan damadı Çağrı Ekici de onun yolundan gidiyor.

 

Üretimi azaldı, ama kestaneyi kaptırmadık, coğrafi işaret tescilini aldık

Bursa’nın… Dünyaca bilinen lezzetleri var. Meyvesinden sebze ve kebabına bu ürünler zaman zaman Türk Patent tarafından tescil işlemleriyle gündeme geliyorlar.

Tescil edilenler de, coğrafi işaret alıyorlar.

Nitekim…

Geçen hafta Bursa Ticaret Borsası başvurusuyla Bursa Havlusu tescil edildi ve coğrafi işaret aldı.

İnciri, zeytini zaten bilinen tescilli ürünler.

2019’da…

Kestane Şekeri’nin tescili yapılıp Bursa’nın coğrafi işareti haline geldi.

Yine…

Geçen süreçte Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kestanesi tescili için Türk Patent Enstitüsüne başvuru yapıldığı biliniyor.

İşte…

Bu başvuruyla, kestane de korunmak üzere 25 Aralık 2023 tarihinde tescil edildi.

Yamaçlardaki kestaneliklerin azalıp yapılaşmaya açılması ve ağaçlardaki hastalıklar nedeniyle üretimi azalsa da, kestaneyi kaptırmamış olduk.

 

Yılın En İyi Doğa Oteli ödülü dağa geldi

Zaman zaman… Keles’e bağlı Gököz Köyü’ndeki göletin yanında, Uludağ’ın zirvesinin adeta gölgesinde harika bir tesis var. Arif Doğru’nun dağ yöresine kırsal turizmi öğrettiği bu tesise farklı ülkelerden konuklar geliyorlar.

En son…

6. Digital Dünyanın Enleri Ödül Töreni’nde, Gököz Natural Park’a Yılın En İyi Doğa Oteli Ödülü verildi. Doğru bu ödülü Turizm eski Bakanı Bülent Akarcalı’nın elinden aldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X