Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müstesna bir şehir Bursa’ya yapılanlar, yapılacakların girizgahı

Köşe Yazısını Dinle

Açıkçası… Geçen hafta sonuna kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programında Bursa yoktu. Adayları Genel Başkanvekili olarak AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın açıklaması öngörülüyordu.

Ne var ki…

Hafta başında Erdoğan kararını verdi ve çevre illerden sonra Bursa’ya da gelip Büyükşehir’den sonra 17 ilçenin adaylarını tek tek açıklayıp tanıttı.

İşte…

Bu değişikliğin nedeni, Tofaş Spor Salonu’ndaki toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarim saatlik süresiyle Bursa’daki en kısa konuşmasında gizliydi.

Dedi ki:

“Bursa müstesna bir şehir. Kuruluşun şehri. Gece gündüz çalıştık, çabaladık, uzun süre ihmal edilmişliğin sancısıyla yaşayan Bursa’yı geleceğe güvenle bakan modern şehir haline dönüştürdük.”

Ardından…

“Elbette hâlâ eksiklerimiz var” dedi ve şu mesajı verdi:

“Kazandırdığımız eser ve hizmetleri, asıl bundan sonra yapılacakların girizgahı kabul ediyoruz.”

Bu mesaj…

Kentteki seçmene olduğu kadar AK Parti teşkilatları ve adaylarına yönelikti.

Nitekim…

Yeni projeleri, seçim tarihine yakın gelip ayrıntılı açıklayacağını vurguladıktan sonra şu sözleriyle de mesajının altını çizdi:

“Emin olun, Bursa altyapısı ve üstyapısıyla Türkiye Yüzyılı vizyonunun en ideal şehirleri arasında ilk sırada. İstiyoruz ki; Bursa’nın Türkiye Yüzyılı yürüyüşü 31 Mart’ta Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri adaylarının tercihiyle daha da hızlanacak.”

Konuşmasında…

Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasi alandan mesajlar da verdi. Örneğin, “Programları, projeleri olmayanların AK Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na kaybettirmek için gösterdikleri çabaya” dikkat çekti.

Yanı sıra…

“Her kim bizden daha iyisini yapabileceğini iddia ediyorsa, hodri meydan, buyrun çıksın ortaya” dedi.

Şunu da ekledi:

“Biz Türkiye Yüzyılı peşinde koşarken, kendi yıldızını parlatmaktan başka gayesi olmayanlara cevabı milletimiz verecek.”

 

Son gece Ali Özkan sürprizi

İlk olarak… Salı günü duyurduğumuz üzerinde çalışılan liste dün Tofaş Spor Salonu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı isimlerle kesinleşti.

Salıdan bu yana; Keles’te Mustafa Bektaş’ın yerine Ali Doğru yazıldı, Büyükorhan’da Kamil Turhan kesinleşti, Kestel’de de Ferhat Erol aday oldu.

Son gece de Karacabey’de Ali Özkan sürprizi yaşandı.

Yansıyan aday belirlemede kararsızlık algısı AK Parti’nin alışık olduğu bir durum değil.

 

Şaşırtan atama: AFAD’ın deneyimli müdürü Mumcu Aydın’a gitti

Yalçın Mumcu’yu tanıyoruz… 2006’da Bursa Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü olarak atanınca Erzurum’dan geldi. 2016’da vekil olarak atandığı Bursa İl Afet ve ve Acil Durum Müdürlüğü görevine 2019’da b kez asaleten atandı.

8 yıla yaklaşan Bursa İl AFAD Müdürlüğü görevinde bize göre başarılıydı. Bursa için malzeme depolarından eğitim ve tatbikatlara kadar planlamalar yaptığı gibi; başka bölgelerdeki kentlerde yaşanan depremden sel baskınına, orman yangınından heyelana kadar her göreve yetişti ve afet deneyimini arttırdı.

O nedenle…

Perşembe gecesi Aydın İl AFAD Müdürü olarak atandığını görünce şaşırdık. Bursa’da da birlikte çalıştıkları Aydın Valisi Yakup Canbolat’la yeniden bir araya gelmiş oldular.

Bursa’ya ise…

Afyon İl AFAD Müdürü olarak görev yapmakta olan Mehmet Buldan atandı.

 

Yeniden Refah Yenişehir Adayı belli oldu

Kulaklar… Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’nin seçim işbirliği için AK Parti yönetimiyle görüşmesinden gelecek haberdeydi.

Bir yandan da…

AK Parti’nin adaylarını açıklaması bekleniyordu.

Yeniden Refah Partisi böyle bir bekleme sürecinde, Yenişehir Adayı olarak Kasım Kaya’yı açıkladı.

Böylece…

AK Parti’nin değerlendirmediği merkezdeki ilçelerin aday adayları için Yeniden Refah’ın özel ilgi süreci başladı.

 

Dünyaya dönmeden uzay istasyonuyla son kez Mudanya üstünden geçti

Alper Gezeravcı’nın… Uzay yolculuğu 19 Ocak gecesinin ilk dakikalarında başladı ve Türkiye için tarihi bir an yaşandı.

15 günlük…

Uluslararası Uzay İstasyonu görevinde Gezeravcı çeşitli deneylere katıldı, dünya ve uzaya ilişkin gözlemler yaptı. Bu süreçte, İznik Elbeyli üzerinden geçişini Bursa’nın 3 gökyüzü fotoğrafçısından biri olan Şenol Şanlı görüntüledi.

Perşembe akşamı da…

Mudanya yamaçlarındaki evinin terasını gözlemevine dönüştüren Uğur İkizler, yağışın ardından havanın açmasıyla hemen teleskobunu ve objektifini hazırladı.

Uzaya giden ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Uluslararası Uzay İstasyonu’nun saat 19.26’da Mudanya semalarından geçişini görüntüledi.

Gözlemini paylaşırken de, “İstasyonun uzay boşluğundaki Capella yıldızının çok yakınından geçtiğini” vurguladı.

 

Mudanya hafızasını kaybetti

Hafta başı… DSP ve AK Parti’den iki dönem Mudanya Belediye Başkanlığı yapan Hasan Aktürk’ün vefatına üzüldük. Yıllarca birlikte çalıştığımız, Mudanya’da herkesin Foto Çetin olarak tanıdığı Çetin Gerçekçi’nin vefatı da yüreğimiz sızlattı.

Yılların Mudanya fotoğrafları arşivini dijital müzeye dönüştürme hazırlığında olduğunu bildiğimiz Çetin Gerçekçi fotoğrafçı ve gazetecinin ötesinde Mudanya’nın hafızası olarak yaşadı.

Allah rahmet eylesin.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X