Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan sürprizi: Bursa gençliğiyle buluşmaya geliyor

Köşe Yazısını Dinle

Ekranlardan izliyoruz… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir süredir çeşitli bölgelerde gençlerle buluşma programlarına katılıyor.

Bu buluşmalarda…

Bir yandan AK Parti dönemi icraatlarını ve Türkiye’nin bu dönemdeki değişimini anlatıyor, bir yandan da gençler üzerinden ülkenin geleceğine yönelik mesajlar veriyor.

İşte…

En son Adana’dan yansıyan gençlik buluşmaları kapsamında bir yenisi önümüzdeki ay Bursa için planlanıyor.

Gerçi…

Tarih henüz kesinleşmedi, ama kulağımıza gelenlere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programında Bursa ziyareti için 20 Kasım tarihi taslak program olarak yer alıyor.

Nitekim…

Bu taslak program doğrultusunda Bursa’da hazırlıklar başlarken, gençlerle buluşma yeri olarak Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin en büyük salonu olan 1.623 kişilik Osmangazi Oditoryum üzerinde duruluyor.

Yanı sıra…

AK Parti’nin kongrelerini yaptığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu kongrelere katıldığı Nilüfer’deki Tofaş Spor Salonu da buluşma yeri seçenekleri arasında yer alıyor.

Bununla birlikte…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programına önerilmek üzere Bursa’da bazı ziyaretler üzerinde de hazırlık çalışması yapılıyor.

Yine…

Kulağımıza gelenlere göre, Cumhurbaşkanı’nın geçen yıl temmuz ayında temelini attığı Gemlik’teki Türkiye’nin yerli otomobil fabrikası TOGG inşaatı ziyareti ile tamamlanan bazı yatırımların açılışlarını yapması da söz konusu.

Bu arada…

Programa AK Parti teşkilatlarıyla buluşma eklenmesi de bekleniyor.

Ancak…

Başta da vurguladığımız gibi, tüm bunlar ve 20 Kasım ziyareti şu an taslak özelliği taşıyor. Kesin programlar tarihin kesinleşmesi sonrası ortaya çıkacak. Bunun da kasım ayı başında belli olması bekleniyor.

O nedenle…

Erdoğan’ın gelişiyle ilgili net bilgi ve program henüz oluşmadı, ama ön hazırlık süreci başladı ve taslak üzerinde çalışılıyor.


Kucağında kediyle sıcak görüntü

Programı… Yeni oluşturulan ve AK Parti teşkilatları arasında Türkiye’de öncü olan AK Parti İl Başkanlığı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı düzenledi.

Panorama 1326 Fetih Müzesi’nde Net Konuşalım toplantılarının ilkinde AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan gençlerin karşısına Orhan Samast’la çıkıp sosyal ikilem üzerine her şeyi konuştu.

Buluşmada…

Müzenin kedisi Gürkan’ın kucağına sıçrayınca ortaya da sıcak görüntü çıktı.


Bursa gururlu: Ortaokul öğrencisi İpek matematik dünya birincisi oldu

Her şey ortada… İyi yetişmiş gençler başarılarıyla ileride neler yapabileceklerini de gösteriyorlar.

Nitekim…

Özel Şahinkaya Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi olan İpek Aydın’ın uluslararası yarışmada dünya matematik birincisi olduğunu okurken çok gururlandık.

Okulunun yanı sıra…

Nilüfer’deki Halil İnalcık Bilim ve Sanat Merkezi’nde kendini geliştiren İpek Aydın bu başarıya, Kanada merkezli olan Caribou Mathematics Contest adlı yarışmayı birinci bitirerek ulaştı.

Bu başarıyı…

İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür şu sözlerle duyurdu:

“Bu önemli başarıya hayatının ilkbaharında imza atan yetenekli yavrumuzun bundan sonraki hayatında daha büyük başarılara imza atmasını teminat altına alma konusunda çaba sarf edecek meslektaşlarımı bugün ve yarın için kutlarken, göğsümüzü kabartan öğrencimizi gözlerinden öpüyorum.”


Milletvekilleri Dülger’i yalnız bırakmıyor

Bursa çocuğu olan Sabahattin Dülger kentine önce Yıldırım İlçe, sonra İl Milli Eğitim Müdürü olarak hizmet etti, Bursa bürokratı olarak Ankara’ya gitti ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü görevi üstlendi.

Yeni görevinde, AK Parti Bursa milletvekilleri Dülger’i yalnız bırakmıyorlar. Ziyaretine gelen AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’la da eğitim hizmetlerini konuştu.


Sokak canlarının hayatta kalabilmeleri için besleyip aşılarını da yaptılar

Bursa’da… Hayvanları koruma amaçlı pek çok dernek var ve güzel çalışmalar yapıyorlar.

Bunlar arasında…

Henüz çok genç dernek olan DOHADERN ise sokaktaki canların yaşamlarını sürdürebilmelerine ilişkin kritik bir adım attı.

Daha önce…

Sokak hayvanlarının beslenebilmeleri için mama kampanyaları düzenleyen ve üyeleriyle besleme programları yapan DOHADERN bu kez sokak canlarının hayatta kalabilmeleri için kendi aralarında para toplayıp destek de alarak, yönetici ve üyeleriyle bölge bölge gezdiler ve besleme kadar önemli aşılarını yaptılar.

DOHADERN Başkanı Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş amaçlarını anlatırken kamu kurumlarına seslendi:

“Biz bu kampanya ile bir kısım sokak canına şifa olduk. Kamu kurumları ve belediyeler de kampanyalar düzenlemeli. Hiçbir doğa canlısını kaderlerine terk edemeyiz.”


Gülsüm Anafarta’nın şiirini TRT’de okudu

Gülsüm Anafarta kültür ve sosyal politikalara önemli katkıları olan bir Büyükşehir Belediyesi bürokratı.

Aynı zamanda…

Duygularını mısralara döken başarılı bir şair.

Şiirleri zaman zaman çeşitli programlarda okunan Anafarta cumartesi günü hoş bir sürpriz yaşadı. Çünkü Aylardan Kasım şiirini bu kez TRT Nağme’de yayınlanan Türk Sanat Müziği programında TRT İstanbul Radyosu Ud Sanatçısı Hüseyin İpek okudu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X