Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Bursa Milletvekili Müfit Aydın’ın raporu

Köşe Yazısını Dinle

Pandemi öncesi… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin milletvekilleriyle 50’şer kişilik gruplar halinde bir araya geliyordu.

Herkesin konuştuğu ve her konunun dile getirilebildiği toplantılara, araya pandemi girince ara verilmişti. O toplantılar, 50 kişilik ilk milletvekili grubu ile bu hafta yeniden başladı.

50 milletvekili arasında Bursa’dan Emine Yavuz Gözgeç ile Müfit Aydın ve Osman Mesten vardı.

Toplantı bitiminde…

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, elini tuttuğu Bursa Milletvekili Müfit Aydın’la birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oturduğu masaya gidip şunu söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı, İstanbul’da bizzat şahit oldum. Müfit Bey Doğu ve Güneydoğu’da çok etkili. İstanbul’da bize çok katkı sağladı.”

Bu sözlere…

“Biliyorum” cevabı veren Cumhurbaşkanı, sonra Aydın’a dönüp önce “Bursa’da durum ne?” ve sonra da “Anadolu nasıl?” soruları yöneltti.

Biz de…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masasına Binali Yıldırım’la eğilip anlatan Müfit Aydın’ı arayıp, “Ne konuştunuz?” diye sorduk.

Tümünü söylemedi, ama şu bilgileri verdi:

“Bursa büyük bir özlemle hızlı tren bekliyor, Ankara da bunu biliyor. Dış kredi ve çalışmaların yeniden başlaması nedeniyle, ilgisini bildiğim için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ettim.”

Şunu vurguladı:

“Bursa’da AK Parti’nin 11 milletvekili olarak birlik içinde ve aynı güzergahta hareket ettiğimizi söyledim.”

Şunu da ekledi:

“Önce Diyarbakır, Mardin, Siirt, Bingöl, Van, Muş, Bitlis’e Bursa’dan gezi yaptık. Geçen hafta da Kars, Ardahan, Ağrı’da mahalleleri, köyleri, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edip vatandaşlarımızı dinledik.”

İzlenimi şu:

“Doğu’daki milletvekillerimizin Batı, Batı’daki milletvekillerimizin Doğu illerinde karşılıklı programlar yapmalarını hep savunuyorum. Terörden arındırılmış vatandaşımız mutlu. Bunu da Sayın Cumhurbaşkanı’mıza sundum.”

Milletvekillerinin Ulaştırma Bakanı planı!

Sohbette… AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın’ın hızlı tren gelişmeleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiğini söylemesi üzerine “Bursa’ya şaşı bakan Ulaştırma Bakanı’nı nasıl aşacaksınız?” diye sorduk.

Önce…

“Cumhurbaşkanı konuyu yakından takip ediyor” dedi ve şunu söyledi:

“11 AK Parti milletvekili olarak Ulaştırma Bakanı üzerinde daha fazla çaba harcamamız gerekiyor.”

Novi Sad’da eski dost: Gegiç’in oğlu Bursa heyetine tercümanlık yaptı

Sırbistan’ın ikinci büyük kenti Novi Sad 2022’de Avrupa Kültür Başkenti ilan edilirken, Bursa da Türk Dünyası Kültür Başkenti oldu.

Bursa’nın tanıtımı için Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın da yer aldığı Novi Sad çıkarmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a TBMM Sırbistan Dostluk Grubu Başkanı olarak AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin eşlik etti.

Sunuma BTSO, Bursa Ticaret Borsası ve TÜRSAB Bursa da katkı sağladı.

Novi Sad’da…

Bursa heyeti tercümanlığını eski bir dost yaptı.

1967’de Eskişehirspor’u başarıya ulaştıran, 1969’da Türkiye Milli Takımı’nı çalıştıran, 1970’de Beşiştaş’ta görev alan, 1974’te Bursaspor Teknik Direktörlüğü yapan ve ertesi yıl Fenerbahçe’ye giden Abdullah Gegiç’in oğlu Brisel Gegiç anıları da canlandırdı.

Türkçe’yi o yıllar öğrenen oğul Gegiç’in Bursaspor anılarında Dundee United ve Dinamo Kiev maçları var.

Bursa-Novi Sad kardeş şehirlik adımı

İkisi de tarih ve kültür kenti. Üstelik Sırbistan’ın ikinci büyük kenti olan Novi Sad’ın Avrupa Kültür Başkenti olduğu dönem Bursa da Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildi.

İki başkentin kardeş şehir ilişkisi için ilk adımlar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Novi Sad Belediye Başkanı Igor Pavliç arasında atıldı

Skal’da kadın devrimi: Dünyada Türk kadını, Bursa’da kadın başkan

Yabancımız değil… Bursa’nın futbol camiasından, tekstil sektöründen, Özen Turizm olarak otobüs taşımacılığından, BTSO Meclisi’nde doğruları söyleme mücadelesinden tanıdığı Halil Güleç’in kızı.

Kendisi de…

Mustafakemalpaşa ve çevresine turizm değeri katan Hande Otel’in sahibi.

Gülçin Güleç, bir dönem bizim de üyesi olduğumuz ve turizm profesyonellerini bünyesinde toplayan Bursa Skal Kulübü’nün ilk kadın başkanı oldu.

Bayrağı Serdal Can’dan devralan Gülçin Güleç’in yönetiminde Akın Esgin, Sema Kara, İsmail Kuru, Ahmet Aydın yer alıyor.

Çarpıcı olan şu:

Gülçin Güleç 1985 yılında kurulan Bursa Skal’ın ilk kadın başkanı olurken, Skal Klüpleri Dünya Başkanlığı görevine ise bir Türk kadını olan Burçin Türkkan seçildi.

Bir anlamda…

Dünya ve Bursa Skal’da aynı dönemde kadın devrimi yaşandı.

Bursa’nın gururu, ayın vatandaşı

Açıkçası… Geç tanıdığımız için üzgünüz. Mesleği inşaat mühendisliği olmasına karşın Bursa’dan kalkıp gökyüzü fotoğrafları için dünyayı gezen, astronomi fotoğrafçılığında 68 kez NASA tarafından ödüllendirilen Tunç Tezel’i 25 Aralık günü kar kaplı Kirazlı Köyü üzerinde üç gezegenin aynı çizgiye geldiği fotoğrafıyla bu sütunlara taşıdık.

Tezel’i…

Büyükşehir Belediyesi de Ayın Vatandaşı olarak ödüllendirdi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X