Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa mitingi 11 Haziran’da

Seçime artık 26 gün kaldı. Siyasi partilerin genel merkezleri seçim stratejilerini belirlediler, vaat ve programlarını içeren seçim beyannamelerini açıkladılar.

Yerelde de, milletvekili adayları sahaya çıkmaya başladılar.

Gerçi…

Ramazan nedeniyle geçmişin hızlı çalışma tempoları biraz farklılık gösteriyor, ama her parti kendi hedefleri doğrultusunda ziyaretler yapıyor.

AK Parti’nin Bursa’daki seçim çalışmaları startını, hafta sonu kentin farklı bölgelerine ziyaretleriyle Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu verdi.

Bir yandan da…

Siyasi partilerin genel merkezleri, illerdeki teşkilatları/örgütleriyle görüşerek miting programlarını da hızlı bir şekilde hazırlıyorlar.

Bu kapsamda…

Bursa’da ilk mitingi CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yapacak.

Üstelik…

1 Haziran Cuma günü Atatürk Stadyumu Meydanı’nda yapılacak miting ve sonrasındaki iftara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak ve bu da kampanyanın ilklerinden olacak.

Kılıçdaroğlu, seçime kadar Bursa’ya bir kez daha gelmek istiyor.

Ardından…

10 Haziran Pazar günü Saadet Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu miting için Bursa’ya gelecek. 17 Haziran Pazar günü, yani seçimden bir hafta önce İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener miting meydanında Bursalıların karşısına çıkacak.

İşte…

Bu meydan programının tek eksiği olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting günü de dün belli oldu.

Buna göre…

AK Parti Bursa İl teşkilatının bayram sonrası son hafta beklediği Erdoğan miting programına Bursa’yı 11 Haziran Pazartesi olarak aldı.

Ancak…

Referandum mitinginde olduğu gibi Atatürk Stadyumu Meydanı’nda miting yapması beklenmekle birlikte, Ankara henüz onay vermediği için yer kesin değil.

Hatta…

Cumhurbaşkanı Erdoğan günde 2-3 ilde miting yaptığı için Bursa’ya geliş saati de henüz kesin değil.

 

AK Parti sultan türbelerinden yola çıktı

 

2.-yazi-icin-ak-parti-adaylari-osman-gazi-ve-orhan-gazi-turbeleri.pngPartilerin milletvekili adaylarını tanıttıkları toplantıların ilkini daha listelerin YSK’ya verildiği gün MHP yaptı. Onu Saadet Partisi izledi. Hafta sonu önce İYİ Parti, sonra AK Parti adaylarını tanıttı. Dün de CHP aday tanıtımı yaptı.

Sabah saatlerindeyse, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu önderliğinde AK Parti’nin milletvekili adayları büyük bir konvoyla şehir turu yapıp Tophane’deki Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret ettiler.

Kampanyaya da sultan türbelerinden başladılar.

 

Emine Erdoğan’dan iftar mesajı: Kadınları güçlü toplum sağlamdır

 

3.-yazi-icin-emine-erdogan,-kadem-yonetimi-ve-hatice-akbas-sahin.jpgKuruluşunun üzerinden daha 5 yıl geçmedi, ama kısa adıyla KADEM olarak bilinen Kadın ve Demokrasi Derneği kadınların gelişimine yönelik etkinlikleriyle kendini kabul ettirdi.

Doç. Dr. Sare Aydın’ın başkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın başkan yardımcısı olduğu KADEM’in hafta sonunda geleneksel iftarı vardı.

İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve KADEM Bursa İl Temsilcisi Hatice Akbaş Şahin’in de katıldığı iftarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan kadınlara önemli mesajlar verdi.

O mesajları da…

İftar programı dönüşü Hatice Akbaş Şahin’den dinledik:

“Sayın Emine Erdoğan kadınların güçlendirilmesi için nitelikli projeler üretildiğini ifade ederek kadınları güçlü olan bir toplumun sağlam olacağını söyledi.”

Ardından…

“Kadınlarımızın 15 yıl öncesine göre çok daha iyi bir durumda olduğunu dile getirdi” dedi ve şunu ekledi:

“Kadın ve erkeğin birbirini tamamladığı, aklın ruhla buluştuğu, teorinin pratikle bütünleştiği bir dünya inşa etmek zorunda olduğumuza özellikle dikkat çekti.”

 

CHP’den gençlik çıkarması

 

CHP’nin Bursa’daki milletvekili aday listelerinde 3 genç var. 1. Bölge’de Aytaç Şahin ile 2. Bölge’de Baran Güneş ve Kemal Atan genç adaylar olarak toplumun karşısına çıkıyorlar.

İşte…

Bu 3 genç aday için bugün Ankara’dan özel bir destek geliyor. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz bugün Bursa’ya gelip genç adaylarla birlikte sokak çalışması yapacak.

 

İsmail Tatlıoğlu’nun saha gözlemi: Halk siyasetçiden önde gidiyor

 

5.-yazi-icin-prof.-dr.-ismail-tatlioglu.jpgHer defasında tekrarlıyoruz… Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu bu kentin önemli değeridir. Ekonomi bilgisine kimse söz söyleyemez. Siyasi yolculuğunda başına talihsizlikler gelmiş olsa da siyaseti ve siyaset stratejisini iyi bilir.

En önemlisi…

Mükemmel dosttur, karşısındaki değer verip saygı gösterir. Yakından tanıyan dostu olarak İsmail Hoca’nın gözlem ve analizlerini önemseriz, zaman zaman da arayıp görüşünü sorarız.

Sohbet ederken…

24 Haziran seçimi için İYİ Parti Bursa 1. Bölge 1. Sıra Adayı olarak çıktığı sahadaki gözlemini merak ettik.

Söze…

“Şu anda teşkilatlarımızı dolaşıp birlik beraberlik havasını oluşturuyoruz. Adım attığımız her yerde halkla birlikte oluyoruz” diyerek başladı ve şunu söyledi:

“Gördüğüm şu: Halk siyasetçiden daha önde gidiyor. İYİ Parti’nin toplumda karşılığının oluşmasını önemsiyorum. Yeni kurulmuş olmasına karşın her kesimde ve her sosyal grupta karşılığı var.”

Şunun da altını çizdi:

“Çok ciddi anlamda kadınlarımızın ilgisi var. Kadın Kolları’nın ilk defa bu kadar etkili olabileceğini gördüm. Bunun bana göre bir tek nedeni var. O da, İYİ Parti’nin yeni bir yol ve iyi bir alternatif olması.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X