Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Cumhurbaşkanı ile Amerika’ya giden Burkay’dan Bursalı ihracatçıya çağrı

Köşe Yazısını Dinle

Hafta başında… Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde Türkiye’nin damgası gibi yükselen ve Türkevi adı verilen gökdelen Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan tarafından açıldı.

Birleşmiş Milletler binası karşısındaki sembol yapının ilk konukları da, Erdoğan’la görüşmeye gelen BM Genel Sekreteri Antonio Guaterres, İngiltere Başbakanı Boris Johnson oldular.

Yoğun programla New York’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kafilesinde iş dünyası temsilcileri TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, DEİK Başkanı Nail Olpak, TAİK Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ da vardı.

Ayrıca…

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak kafiledeydiler.

Siyasetten de…

AK Parti Bursa Milletvekili ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala ile bazı Bakanlar programa katıldılar.

Burkay gözlemlerini aktarırken söze Türkevi binasından başladı:

“Görüntüsüyle görkemli, üstlendiği misyonla çok önemli bir anıt eser oldu. Birleşmiş Milletler’in tam karşısında olması önemini ve etkisini arttırıyor.”

Şunun altını çizdi:

“Türkevi açılışı olsun, katıldığı konferans olsun, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu olsun Sayın Cumhurbaşkanı dünyaya çok önemli mesajlar verdi. Çok önemsediğimiz bu mesajlar arasındaki ekonomik hedefler için bize düşen görevin bilincindeyiz.”

Şunu vurguladı:

“BTSO olarak üzerimize düşen sorumlulukların bilinci ile hareket ediyor, çalışmalarımızı devletimizin stratejileri çerçevesinde şekillendiriyoruz.”

Bakışı şu:

“Üretim ve ihracat yanında, yatırım ve istihdamda da ülkemizin en önemli oyuncuları arasında yer alan Bursa, Türkiye’nin dünyada hak ettiği konuma gelebilmesi için çalışmaya devam edecek.”

Şunu da açıkladı:

“Bu amaçla, BTSO olarak New York Türk Ticaret Merkezi’nde iki katı Bursalı ihracatçılarımızın hizmetine sunduk.”


Bursalı ihracatçı için Amerika’da 4 program

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la gittiği Amerika’dan BTSO Başkanı İbrahim Burkay izlenimleri yanında Bursalı ihracatçılara mesaj verdi.

Örneğin…

“Yılsonuna kadar ABD’de farklı bölgelerde 4 ayrı program gerçekleştireceğiz” deyip şunu açıkladı:

“Üyelerimiz New York’ta IFE, Los Angeles’da LA Textile ve Las Vegas’ta AAPEX Fuarı’na Küresel Fuar Acentesi projemizle gidebilecekler. Mobilya UR-GE kapsamında firmalarımız Kuzey Carolina’da yurt dışı pazarlama yapacaklar.”


AK Parti’nin ilk interaktif İl Danışması: Herkes görüşünü söyleyecek

Davette… AK Parti Bursa 51. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısı için şu ifade dikkatimizi çekti:

“Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştireceğimiz interaktif İl Danışma toplantımızla…”

Bunun üzerine…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ı arayıp interaktif İl Danışma’nın ne olduğunu sorduk. Şunu söyledi:

“Cumartesi günü Merinos Osmangazi Salonu’nda saat 14.00’te başlayacak toplantımıza katılan teşkilat mensuplarımıza girişte QR kod olan kart verilecek.”

Devam etti:

“Toplantıya katılanlar cep telefonundan QR kodla uygulamaya girecekler. Belli bir süre açık kalacak sitede 2 bölüm var. İlkinde bazı sorulara cevap verip görüşlerini yazacaklar. İkinci bölüm teşkilat içine yönelik değerlendirme amaçlı.”

Şunu da ekledi:

“Türkiye’de ilk olacak uygulamayla toplantıya katılan herkes görüşünü söyleyecek. Biz de değerlendirmekle yükümlüyüz.”


İki koldan belediyeler ve teşkilatlar turu

AK Parti ilçe teşkilatlarında ve AK Parti’li belediyelerde ciddi bir yoğunluk var.

Nedeni şu:

AK Parti Adana Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ahmet Zenbilci 3 günde AK Parti’li belediyeleri ve ilçe teşkilatlarını ziyaret etti, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ufuk Ay da eşlik etti.

Ardından…

AK Parti Osmaniye Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı İsmail Kaya ilçe ve belediye turu yaptı. Ona da İl Başkanvekili Mustafa Yavuz eşlik etti.


Üniversitelilerin yurt sorunu siyaset gündeminde: Kampuslara ek yurt

Gündemde… Üniversitelerin yüz yüze eğitime başlayacak olması nedeniyle üniversite öğrencileri için kiralık ev ve yurt sorunu var.

Bu konuda…

Gelecek Partisi il Başkanı Alpaslan Yıldız’dan çarpıcı bir değerlendirme ve buna bağlı olarak çağrı yaptı.

Değerlendirmesi şu:

“Üniversiteyi kazandığı halde imkansızlıklar nedeniyle gençlerin bir kısmı üniversiteye kayıt yaptırmaktan vazgeçiyorlar. Gençlerimize yazık oluyor.”

Ardından…

KYK yurtlarına giremeyen öğrencilerin özel yurtlar ve ev kiraları yüzleşmek zorunda kaldıklarını vurgulayıp “Ailelerin işleri çok zor” dedi.

Sonra da şu çağrıyı yaptı:

“Sayıları ve kapasiteleri çok yetersiz KYK yurtlarının acilen artırılması gerekir. Bunun için de üniversitelerin kampus alanları içinde ilave yurtlar yapılarak kalıcı çözüm getirilmeli.”


İYİ Parti’den Vali Canbolat’a ziyaret

Sahada… Teşkilatlarıyla enerjisi yüksek parti olarak çalışıyor. İYİ Parti bir yandan kent adına muhalefet yaparken, bir yandan kent yönetimiyle iletişimi aksatmıyor.

Nitekim…

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ile İl Başkanı Selçuk Türkoğlu bilgi alışverişi için Vali Yakup Canbolat’ı ziyaret ettiler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X