Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Cumhurbaşkanı, karşı olduğu ‘af’ için umut verdi: Seçimin ayak sesi

Siyasi partiler… Her fırsatta “Seçim zamanında olacak” açıklaması yapıyor ve 2023’ü gösteriyorlar, ama erken seçim beklemeyenler bile 2023’e inanmıyor.

Bununla birlikte…

Ankara’da öyle gelişmeler yaşanıyor, öyle adımlar atılıyor ki, her an seçime gidilecekmiş havası yansıyor. Siyasi partilerin 3 yılı beklemeden 2 yılda kongre yapmaları bile bu beklentiyi körüklüyor.

Böyle bir ortamda…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez düzenlediği değerlendirme toplantısı ile 2019’u anlattı, bir anlamda halka hesap verdi. Özellikle da ekonomide yaşanan gelişmeler ve iyileşmeler üzerinde durdu.

Dinlerken…

Kamu vicdanını rahatsız etmeyecek, suçluların cezalarını çektiği, ceza adaleti sisteminin amacına uygun, ölçülü ve adaletli bir infaz rejimi üzerinde çalışıyoruz” cümlesini duyunca dikkat kesildik.

Ardından şunu söyledi:

İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz.”

İşte…

Alınan ekonomi önlemleri, siyasi çıkışlar ve yine siyasi hedefli açıklamalar yanında bu cümleyi duyunca “seçimin ayak sesleri” diye düşündük.

Nedeni şu:

Bu sütunlarda 28 Kasım 2019 günü “Siyaset şekillenirken sürpriz adım:

Toplumsal Mutabakat Affı geliyor” başlığıyla bir Ankara kulisi aktardık.

O yazıda…

10 yılın altında hüküm alıp cezaevlerinde yatmakta olanlar Toplumsal Mutabakat Affı kapsamına girecekler” cümlesi de yer alıyordu.

Elektronik postadan, sosyal medya üzerinden ya da doğrudan gelen mesajlardan af konusunun çok ilgi gördüğünü fark ettik. Toplumda bu yönde ciddi bir beklenti var. Özellikle yakınları cezaevlerinde olanlar bu beklentiyi her ortamda ifade ediyorlar.

Anımsıyoruz da…

MHP gündeme getirdiğinde yapılan iktidar açıklamalarında af konusuna soğuk bakıldığı ve gündemde olmadığı mesajı veriliyordu.

Gelinen noktada…

Ekonomideki umut veren gelişmeler yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en karşı olduğu af konusunda, geniş kapsamlı olmayan yeni çalışmayı gündeme aldıklarını söylemesi bu nedenle “seçimin ayak sesleri” algısını güçlendirdi.

Rektörler Ankara’da destek arıyor

 

TBMM uluslararası sözleşmelerle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Meclis açık olduğunda da, kurumlar eksikleriyle ilgili destek aramak için milletvekillerinin kapısını çalıyorlar.

Çarşamba akşamı da…

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ile Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir kuliste AK Parti milletvekilleriyle bir araya geldiler.

Kılavuz, kampusa yapılabilecek spor yatırımları için, Karademir de, öğrenci yurdu sorunu için destek istiyordu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ‘çok adaylı’ kongreleri programına almıyor

 

Gerginlik yaşanan Kestel hariç 16 ilçede en sakin kongrelerini yapan CHP, 19 Ocak’taki Gürsu kongresiyle ilçe kongrelerini bitirecek. 9 Şubat’taki İl kongresiyle de süreç tamamlanacak.

O bakımdan…

Adaylar iki aşamalı çalışma içinde tempolarını arttırdılar.

İlçe kongreleri başlamadan adaylığını açıklayan Erol Gülmez delege görüşmelerini hızlandırdı.

Hüseyin Akkuş bir yandan 18 Ocak’taki adaylık açıklaması hazırlığı, bir yandan ilçe gezileri yapıyor. Aynı şekilde İsmet Karaca da 25 Ocak’taki açıklama hazırlığıyla kulis çalışmalarını birlikte yürütüyor.

Ankara’da ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongre programı için Genel Merkez planlama yapıyor. Haberlere göre, tek adaylı kongrelere katılacak olan Kılıçdaroğlu çok adaylı kongreleri düşünmüyor. Program da buna göre hazırlanıyor.

Parti Meclisi’nin de bugün toplanıp, kurultay tarihini mart ya da nisan olarak belirlemesi bekleniyor.

İznik’ten Spor Bakanına teşekkür ziyareti

 

Türk Olimpiyatı olarak da bilinen Göçebe Olimpiyatı için İznik’te heyecan yaşanıyor. Türk dünyasının tanıyacak olması ve oyunlar için binlerce kişinin gelmesi yanında, yapılacak konaklama ve spor tesisleri de İznik’e kalacak.

Bu nedenle…

AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin, Refik Özen, Zafer Işık ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu ziyaret eden AK Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut ve yönetimi desteği nedeniyle teşekkür ettiler.

Adem Amca ve Yaren Leylek belgeseli Prag’da birincilik için yarışıyor

 

Onların dostluğu bir başka… Balıkçı Adem Amca ile Yaren Leylek her yaz Uluabat’ın Karacabey sahillerinde buluşuyorlar.

İlginç yanı…

Yaren Leylek her yıl kış bitip havalar ısındığında gelip yuvasını kurduğu Eskikaraağaç Köyü’nde Balıkçı Adem Amaca’yı buluyor. Alper Tüydeş’in bu dostluğu anlatan fotoğrafları öyle ilgi gördü ki, Yönetmen Burak Doğan Soysal belgesel film haline getirdi.

Sonra da, Prag Film Festivali’ne katıldı.

Üstelik…

La Fontaine masallarındaki gibi öyküsü olan belgesel, yüzlerce film arasından ilk üçe kaldı. Bunun üzerine, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, filmin oyuncusu Balıkçı Adem, onun Yaren Leylek’le fotoğraflarını çekerek dostluklarını gündeme taşıyan Fotoğraf Sanatçısı Alper Tüydeş ve Yönetmen Burak Doğan Soysal birlikte Prag’a gittiler.

Açıkçası…

Bizler de burada heyecanlandık. İlk üçe kalan Balıkçı Adem ve Yaren Leylek’ten artık birincilik haberi bekliyoruz.

Türk Metal’de mitingin yeri değişti

 

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanınca grev kararı alan en büyük işçi sendikası Türk Metal en güçlü olduğu il Bursa’da sahaya çıkıyor.

Bugün gazetecilerle sohbet edecek olan Türk Metal Başkanı Pevrul Kavlak, cumartesi akşamı da AS TV ve LİNE TV’den ortak yayınlanacak programda gazetecilerin sorularını cevaplayacak.

Pazar günü ise Sanatçı Haluk Levent’in konser vereceği Bursa mitingi var. Saat 12.30’da başlayacak mitingin yeri değişti ve FSM’deki Hastane Alanı’na alındı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X