Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Cumhurbaşkanı söz verdi, yasa Meclis’e geldi: 100 bin kişi doğalgaza kavuşuyor

İlk adımı… 25 Şubat 2020 günü bu sütunlardan duyurduk, ama konunun başlangıcı daha eskilere gidiyor.

Hakan Çavuşoğlu, 2011 genel seçimde milletvekili adayı olarak gittiği Mevlana, Ulus, Arabayatağı, Millet ve Fatih mahallelerinde “evleri ruhsatsız olduğu için su, elektrik ve doğalgaz bağlanmadığı” şikayetiyle karşılaştı.

Sonrasında…

24 Mayıs 2018’de Başbakan Yardımcısı olarak katıldığı Olay TV’deki programımızda, tarihin en büyük imar barışı müjdesini verdi.

O yasa 6 Haziran 2018’de Meclis’ten geçti. Yasa yapı kayıt belgesi alan binalara elektrik, su ve doğalgaz bağlanmasını öngörüyordu. Ayrıca yıkım olmayacak, verilen idari para cezaları da kalkacaktı.

O süreci…

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu şöyle anımsattı:

“Bursa’da büyük bir imarsız yapı stoğu var. Vatandaşımızı bu durumdan kurtulmaları için yapı kayıt belgesi almaya teşvik ettik. İl Çevre Müdürlüğümüz ve muhtarlarımızla toplantı yapıp tereddütleri giderdik.”

Şunu vurguladı:

“Yapı kayıt belgesi almaları halinde, hak ettikleri su, elektrik ve doğalgazın bağlanacağını söyledik. Su ve elektrik bağlandı, ama doğalgaz konusunda dağıtım şirketinin yorum farklılığı ortaya çıkınca kafalar karıştı.”

Bu noktada…

Hemşerilerinin yaşadığı bölgeler olması nedeniyle AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın da devreye girdi ve Ankara temaslarına başladı.

Devamını yine Çavuşoğlu anlattı:

“2019 yerel seçimi için gelen Enerji Bakanımız Fatih Dönmez’i Vakıf ve Panayır mahallelerinde vatandaşımızla buluşturduk. Sorunu birinci elden Bakan’a duyurdular. Bakanımız da işin önemine tanıklık etti.”

Ardından…

AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın’la yürüttükleri çalışmayı aktardı:

“O tarihten beri Enerji ile Çevre ve Şehircilik bakanlarımız ve Grup Başkanvekilimiz Mehmet Muş’la yasal düzenleme üzerinde çalışıyoruz.”

Şurası önemli:

“Cumhurbaşkanımız 2019 yerel seçimi öncesi Bursa mitinginde ‘Elektrik ve suyu nasıl çözmüşsek doğalgazı da bağlarız’ dedi. Sözü yerine geliyor.”

Nitekim…

TBMM Başkanlığı’na başvuruda teklif sahibi olarak Hakan Çavuşoğlu’nun imzası var. AK Parti Bursa milletvekillerinin hepsi imzalarıyla destek oldular.

Böylece…

Osmangazi, Yıldırım ve Gürsu ilçelerinde 100 bin kişiyi doğalgaza kavuşturacak yasa dün itibarıyla Meclis gündemine girdi.

 

3 ilçede 20 mahalleye doğalgaz

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’na, yasayla kaç ilçede kaç mahalleye doğalgaz geleceğini sorduk.

Hemen sıraladı:

“Osmangazi ilçemizde Çukurca, Doğanevler, İsmetiye, Mehmet Akif, Soğanlı, Yeniceabat, Yunuseli, Panayır, Yıldızevler mahallelerinde toplam 4 bin 900 konut; Yıldırım’da Arabayatağı, Çınarönü, Hacivat, Millet, Samanlı, Şirinevler, Vakıf, İsabey mahallelerinde toplam 10 bin 230 konut; Gürsu’daki Kurtuluş ve Yenidoğan mahallelerinde 2 bin 946 konut doğalgaza kavuşacak.”

 

Bursa’da 100 bin kişiyi doğalgaza kavuşturacak yasa neler getiriyor?

TBMM Başkanlığı’na verilen ve 100 bin kişiyi doğalgaza kavuşturacak yasa teklifinde neler var?

Soruyu…

Son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu cevapladı:

“Yapı kayıt belgesi alınan yapının bulunduğu bölgenin uygulama imar planı olmaması veya yolların imar mevzuatına uygun açılmaması halinde belediye meclis kararıyla bu bölgedeki şebekeleri deplase edebilecek.”

İki…

“Yol var, ama imar yolu değilse… Bu durumda, belediye meclisi karar alacak, doğalgaz firması da yatırımı yapıp doğalgazı bağlayacak. “

Şu bilgiyi de verdi:

“Süreç içinde Yıldırım, Osmangazi, Gürsu belediye başkanlarımızla defalarca toplantı yaptık. Grup Başkanvekilimiz Mehmet Muş Bey konuyu sahiplenip teklifi hazırladı. Tüm arkadaşlarımız imza verip destek oldu.”

 

Bursa’ya özel yasa için teşekkür

Şunu biliyoruz… AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın, kendi hemşerilerinin yoğun olarak yaşadıkları mahallelerdeki doğalgaz sorunu için başından beri devrede.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da bunu vurgulayıp şunları söyledi:

“Yasa nedeniyle Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Enerji ile Çevre ve Şehircilik bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Bursagaz’ın yapıcı yaklaşımına da çok teşekkür ediyorum.”

 

Kemal Demirel’den Milli Eğitim’e yeni çağrı: Kapatılan okulları açın

Meclis’te… İki dönem CHP Bursa Milletvekili olarak görev yaparken de Kemal Demirel’in öncelikli gündemi kapatılan köy okullarının yeniden açılması oldu.

Mücadeleyi…

Aktif siyaset sonrası Milli Eğitim Bakanı’na mektup yazarak sürdürdü. Biz de köşemize taşıdık. 22 Ağustos tarihli son yazımızda “Taşımalı eğitim kalksın, köy okulları açılsın” demişti.

İşte…

Milli Eğitim Bakanlığı tam da bu mektubun üzerine yeni bir genelge yayınladı. Genelge, köy okullarının açık kalma süresini 10 öğrenci barajına düşürüyor.

Kemal Demirel bu düzenleme üzerine yeni bir çağrı yaptı:

“Köy okulları kapanmasın. Kaç öğrenci kalırsa kalsın okul devam etsin.”

Umarız…

İlk mektup sonrası adım atan Milli Eğitim Bakanlığı bu çağrıyı karşılıksız bırakmaz.

 

Diş Hekimliği öğrencileri önlük giydi

Hiç de kolay olmadı… Başta siyasi iradenin uzun süreli girişimlerinin sonunda Bursa Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ardından 62 öğrenciyle bu yıl faaliyete geçti.

İşte…

BUÜ’nün en yeni fakültesi olan Diş Hekimliği Fakültesi’nin dün çok özel bir töreni vardı. İlk akademik yıl açılışı nedeniyle yapılan törende, akademik kadro ve öğrenciler ilk kez bir araya gelirken, fakültenin ilk öğrencileri beyaz önlük giyip yeminlerini ettiler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X