Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Cumhurbaşkanı’na söyledi, orman köylülerinin sorunu anında çözüldü

Köşe Yazısını Dinle

Salı günü… AK Parti’li 15’i Büyükşehir ve 25’i il belediye başkanı toplam 40 belediye başkanıyla istişare toplantısı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kez milletvekillerini Beştepe’ye davet etti.

Aslında…

Milletvekilleriyle gruplar halinde görüşmeler pandemi nedeniyle durmuştu. O buluşmalar perşembe günü yeniden start aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye giden 52 AK Parti Milletvekili arasında Bursa milletvekillerinden Dr. Mustafa Esgin ve Zafer Işık vardı.

Önce…

Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekillerine nasıl bir anlayışla siyaset yapmaları konusunda mesajlar verdi. Milletvekilleri de söz alıp saha gözlemlerini ve iletilen sorunları dile getirdiler.

O kapsamda…

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık söz aldığında, “Türkiye’nin gururu yerli otomobilimiz TOGG yatırımının Gemlik’e yapılması nedeniyle Gemlik ve Bursa adına teşekkür ediyorum” diye söze başladı.

Sonra da…

Gemlik ilçemizin Narlı ve Büyükkumla ile İznik ilçemizdeki orman köyleri bir konuda kendilerini mağdur hissediyorlar. Hatta konu Türkiye’deki tüm orman köylerini ilgilendiren ciddi bir sorun” dedi ve saha çalışmalarında iletilen sorunun dile getirdi:

Orman Köyleri Kalkındırma Kooperatifleri üst birliği 2015 yılında tahsisli kesim yönetmeliğini yargıya götürmüş, 2019’da da iptal edilmiş. 2019’dan beri tahsisli kesim yapamayan köylü mağdur.”

Şunu aktardı:

Tarım ve Orman Bakanımız ve Orman Genel Müdürümüzle görüştük. Hazırlanan yazının makamınıza gönderildiğini öğrendik. Yazı şu an Cumhurbaşkanlığı’nda.”

Bunun üzerine…

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerinden kalkıp yan odaya geçti, bazı görüşmeler yaptıktan sonra doğrudan Bursa Milletvekili Zafer Işık’a seslendi:

Bu işi hallettik… Hadi hayırlı olsun.”

Böylece…

Sorun, Işık’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a söylemesiyle anında çözüldü, Resmi Gazete’de yayınlanıp yürürlüğe de girdi.

Anadolu’dan Zafer Işık’a tebrik yağıyor

Beştepe’de… Orman köylerindeki tahsisli kesim sorununu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletip çözümünü sağlayan Zafer Işık’la konuştuk.

Çok sayıda milletvekili arkadaşım arayıp tebrik ediyorlar. Yine bir çok ilden orman köylüleri mutluluklarını dile getiriyorlar.”

Değerlendirmesi şu:

Cumhurbaşkanımız iletilen sorunları anında çözüyor. Türkiye’de ciddi sayıda orman köylüsü var. Hayırlı olsun.”

Erdoğan mesajları: Sahada olun, vatandaşı dinleyip derdiyle dertlenin

AK Parti Genel Merkezi milletvekillerini 5 grup halinde planladı. İlk grupta yer alan 52 milletvekili ise perşembe günü Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne davet edildi.

İlk gruptaki 52 milletvekili arasında Dr. Mustafa Esgin’le birlikte yer alan Zafer Işık’ı arayıp Erdoğan’ın mesajlarını öğrenmek istedik.

Şunu söyledi:

Öncelikle hep sahada olmamızı istedi. Vatandaşla iç içe olmamız, vatandaşı dinleyip derdiyle dertlenmemiz gerektiğini söyledi.”

Şunu vurguladı:

Çok önem verdiği ‘tevazu, gayret, samimiyet’ vurgusu yaptı. Bu üç kritere kesinlikle uyulmasını istedi.”

Şunu da ekledi:

AK Parti kadroları her an seçime hazır, hep sahadayız. 8 Temmuz’da Meclis tatil olduğunda milletvekillerinin sahada dinledikleri sorunları kendisine iletmelerini istedi, ‘Teşkilatlara yakın olun’ mesajı verdi.”

Pazaryeri-Kestel kardeş belediye

Son dönem… Bilecik’e bağlı Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin sık sık Bursa’daki ziyaretlerle sorun çözme amaçlı görüşmeler yapıyor, yatırımcıdan turizme kadar davette bulunuyor.

Son olarak…

Zekiye Başkan’la belediye meclisi üyeleri kardeş belediye oldukları Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ı ziyaret ettiler.

Ziyarette iki ilçe AK Parti ilçe başkanlarıyla ilçe kadın kolu başkanları da bulundu.

CHP’de Mustafa Bozbey artık masada: Vekiller ve başkanlarla strateji

Açıkçası… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mart ayındaki Bursa programında “Büyükşehir Adayımız Mustafa Bozbey” açıklaması yaptığında büyük bir sürpriz olmuştu.

Çünkü…

İlk kez bir siyasi parti seçime 3 yıl varken Büyükşehir Adayı açıklamıştı.

Sonrasında…

Bozbey ziyaretler yapıyor, sohbetlere katılıyor. Geçen hafta da CHP İl Başkanı İsmet Karaca ile birlikte Kapalıçarşı turu yaparak mesaj verdi.

Şimdi de…

CHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda masada yer aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık ile Bursa milletvekilleri Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayıoşğlu’nun yanı sıra Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan’ın da katıldıkları toplantıda sandık stratejisi konuşuldu.

Özgöz’den DEVA Mudanya’ya: Arı gibi teşkilat

Bursa’da gördüğümüz şu… Farklı yorum ve tahminlere karşın DEVA Partisi kadroları Bursa’da dinamik bir teşkilatlanma anlayışı ve çalışma sergiliyorlar.

Nitekim…

DEVA İl Başkanı Serkan Özgöz önceki akşam Mudanya İlçe ziyareti sonrası sosyal medyadan “Arı gibi teşkilat” benzetmesiyle paylaşım yaptı.

Özellikle de…

Kongre ve açılıştan çok “samimiyet, sohbet ve Mudanya’ya DEVA olmak arzusuna” dikkat çekti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X