Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Cumhurbaşkanı’ndan İnegöl’e jest: Bursa’nın en büyük Millet Bahçesi

1.5 yıl önceydi… AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel randevu aldı ve Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Görüşmede…

İnegöl’ün sorunları hakkında ayrıntılı bilgi sunan Gürel, ayrıca bazı isteklerde bulundu.Erdoğan da isteklerden üçü için söz verdi.

İşte…

1.5 yıl önce İnegöl için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği sözlerden ilki projeye dönüşüyor. Onu da, sözü alan AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’le sohbet ederken öğrendik.

Dedi ki:

“Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmemizde, İnegöl’ümüz için 3 müjde almıştık. O 3 müjdeden biri yaşama geçiyor. Bursa’nın en büyük Millet Bahçesi’ni İnegöl’de yapacağız.”

Şu bilgiyi verdi:

“Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Bey’le konuyu sürekli görüşüyoruz. Millet Bahçe’mizin fizibilitesi hazırlandı.”

Devam etti:

“İnegöl’le birlikte Yenişehir’imize de hitap edecek proje olacak. Yani, 2 ilçemiz Bursa’nın en büyük Millet Bahçesi’nden birlikte yararlanacak.”

Üzerinde durduğu şu:

“450 bin metrekare alana yapılacak Millet Bahçesi projemizi hayırsever desteğiyle gerçekleştireceğiz. Çocuklar, gençler, aileler için hem temiz havalı doğa ortamında zaman geçirebilecekleri, hem eğlenebilecekleri bir yer olacak.”

Sohbetimizde…

İnegöl’e yakışacak Millet Bahçesi projesine ne zaman başlanacağını sorduk. Gürel de şu cevabı verdi:

“Her şeyimiz hazır. Proje belli. Hayırseverimiz sabırsızlıkla bekliyor. İlk adım olarak da Orman Bakanlığı arazinin tahsisini İnegöl Belediyesi’ne yaptı.”

Sohbetimizin ardından…

AK Parti’nin TBMM Grup Toplantısı’na katılan Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, toplantı çıkışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya geldi.

İnegöl Millet Bahçesi projesiyle ilgili son gelişmeler ve bilgileri aktaran Gürel’i, daha ayrıntılı görüşme için Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi İstanbul’a çağırdı.


İnegöl’den Ankara’ya üçlü çıkarma

İnegöl pek çok İl’den daha gelişmiş bir kent. Bu da, hem yeni beklentiler, hem yeni sorunlar ortaya çıkarıyor.

İşte…

O sorun ve beklentiler için Ankara’ya güçlü çıkarma yapıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel organizasyonunda İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ sorun ve beklentileri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a ilettiler.

İşçi kadınlardan mor maskeli ve mor fularlı ‘kadına şiddet’ tepkisi

Temposu yoğun… Selda Tekman bir ayağı Bursa’da, bir ayağı Ankara’da sendikal çalışma yapıyor. Türk Metal Bursa Kadın Kolları Başkanı olarak kadın çalışanlar için eğitimden sosyal yaşama etkinlikler düzenliyor.

Ankara’da da Türk Metal Genel Merkezi’nin kadın etkinliklerini planlıyor.

İşte…

Türk Metal Bursa Kadın Kolları Başkanı Selda Tekman, kadın işçilerle birlikte Kadına Şiddete Hayır etkinliği düzenledi.

Mor maske ve mor fular takan kadın işçiler kadına şiddetin önlenmesini isterken, Tekman da şu çağrıyı yaptı:

“Kadına şiddet kader değil, düpedüz suçtur. Bir kadının gördüğü şiddet, hepimizin yarasıdır. Biz sessiz kaldıkça kanamaya devam edecek yara.”

Mesajı şu:

“Kadınların korkusuzca ve geleceğe umutla yürüdüğü bir dünya için el ele kadın dayanışmasını büyüteceğiz. Gelin şiddeti birlikte durduralım.”

 

Orhan Çetin’e rahmet diliyoruz

Tablo ciddi… Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından çalışan ve emeklilere kadar her kesime koronavirüs uzandı. Neredeyse artık her apartmanda vaka var

İşte…

Böyle bir ortamda Keles Belediye Meclisi’nin AK Parti Grubu Üyesi olan, Başkan Mehmet Keskin il dışına çıktığında Keles Belediye Başkanvekili olarak görev üstlenen Orhan Çetin’in vefat haberi geldi.

Allah’tan rahmet diliyoruz.


Raylı sistem polemiği… Lale Hoca’dan Esgin’e ikinci kez itiraz geldi

Görülen o ki… AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in geçen hafta TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma Bakanlığı bütçesi görüşülürken yaptığı konuşma Bursa siyasetinin polemik nedeni oldu.

Konuşma…

Kamuoyuna bu sütunlardan yansıdığı için, Esgin ve sözlerine ikinci kez itiraz eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık’ın bu konuyla ilgili her açıklaması bizi ilgilendiriyor.

Nitekim…

Esgin’in son noktayı koyduğunu vurguladığımız açıklaması üzerine Lale Hoca aradı ve “Cumhuriyet tarihi boyunca CHP iktidarlarında Bursa 1 metre raylı sistem yatırımı görmedi” cümlesine itirazını dile getirdi.

Söylediği şu:

“Mustafa Esgin’in Bursa raylı sistem tarihini çarpıtmak yerine yapması gereken, 8 yıl önce temeli atılan ve bir türlü sona ulaşmayan Bursa hızlı treninin durumunu konuşmaktır.”

 

İYİ Parti’de Müberra Çakır’a görev

İYİ Parti kurultayında Bursa’dan Müberra Çakır’ın Akşener’in listesinden Genel İdare Kurulu’na seçilmesi sürpriz olmuştu.

Şimdi de ikinci sürpriz yaşandı ve Müberra Çakır bu Gençlik Politikaları Başkanı Berna Sukas’ın Genç Sorunlarından Sorumlu Yardımcısı atandı.

Yani…

Bursalı genç isim Müberra Çakır yönetimde Genel Başkan Yardımcısı’nın yardımcısı karşılığı pozisyonda Başkan Yardımcısı görevi üstlendi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X