Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Cumhurbaşkanı’ndan Şahin’e Novi Pazar’da özel aracı görevi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta başında kalabalık bir grupla önce Ukrayna’ya gidip iki ülke heyetlerinin görüşmelerine başkanlık etti, oradan da Sırbistan’a geçti.

Sırbistan’da karşılanışından uğurlanışına kadar çok büyük ilgi gördü. Hele Müslüman Boşnakların yaşadığı Novi Pazar ziyareti dikkat çekiciydi.

Dahası…

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingde Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dönüp “Sizin yaptığınız reformları yapmak istiyoruz” dedi.

Heyette…

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de vardı.

Yanı sıra…

Ormanlık olan ve Müslüman Boşnakların yaşadığı Sancak’ın gelişmesi için atılacak adımı basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat açıkladı.

Açıklarken de…

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic’in yanında Bursa Milletvekili Şahin’e özel bir görev verdi:

“Sancak bölgesiyle kereste ve mobilya işleri yapılabilir. Bu ilişkileri de Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin Bey koordine edecek.”

Konu…

Basın toplantısında dile getirilmekle kalmadı, Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda dönüşte uçaktan inerken Şahin’e dönüp “Çalışmanı yap ve bana getir, senden sonuç bekliyorum” dedi.

O görevi…

Türkiye’ye dönüşü sonrası Şahin’e sorduk. Şunu söyledi:

“Keresteci ve mobilyacı işadamlarımızdan heyet oluşturup en kısa sürede Novi Pazar ve Sancak’a gideceğiz. Novi Pazar Belediye Başkanı Nihat Bisevac’la pazar araştırması ve iş geliştirme görüşmeleri yapacağız.”

Şunu vurguladı:

“Ağaç ürünleri ve mobilya sektörü olarak geniş bir alandan ürün karşılıyoruz. Şimdi ikili anlaşma gereği Sırbistan’daki Novi Pazar ve Sancak’tan alabilir miyiz diye bakacağız.”

Şunu da ekledi:

“Bakanlar ve belediye başkanlarıyla toplantıda Türkiye’den yatırım ve ticaret için gelen işadamlarına her türlü kolaylığın gösterilmesi istendi.”

 

Vucic’ten mitingde Erdoğan övgüsü

 

Sırbistan’da yoğun olarak Müslüman Boşnakların yaşadığı Sancak bölgesindeki mitingde Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic konuşmasına başlarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gösterilen sevgiyi görünce şunları söyledi:

“Sayın Erdoğan, Sancak’ta hiçbir zaman sizin kadar sevilmeyeceğimi biliyorum. Görüyorum ki sizi burada çok seviyorlar.”

Şunu da ekledi:

“Yabancı devlet adamlarını çok iyi tanıyorum. Ama en insani ve en barışçı olanının Sayın Erdoğan olduğunu gördüm.”

 

Belgrad-Saraybosna otoyoluna destek

 

Ukrayna ve Sırbistan’da yapılan temaslar hakkında bilgi veren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, turizm, ticaret, ekonomi, gıda, tarım, ulaştırma, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü konularında önemli anlaşmalar yapıldığını söyledi.

Şunu da özel olarak vurguladı:

“Belgrad-Saraybosna arasındaki yol 300 kilometre, ama çok kötü olduğu için 6 saatte gidilemiyor. O yolun otoyol olması ve Novi Pazar’a da bir kolla bağlanmasına Türkiye destek verecek.”

 

Sırbistan’dan et ithalatı tartışmasına Şahin’den özel bilgi

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geniş bir heyetle yaptığı Sırbistan ziyareti sırasında bu ülkeden 5 bin ton et ithal edilmesi için anlaşma imzalaması Türkiye’de tartışma konusu oldu.

Heyette bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, tanıklık ettiği anlaşmanın kamuoyuna yansımayan yanını özel bilgi olarak açıkladı:

“Müslüman Boşnakların yaşadıkları Sancak ormanlık olması yanında hayvancılığıyla da biliniyor. Cumhurbaşkanımız et ithalatı için Sırbistan’a kota verirken, bu bölgenin etlerinin değerlendirilmesini istedi.”

Şunu da ekledi:

“Bu isteği Sırbistan Cumhurbaşkanı Sayın Vucic de destekledi. Önümüzdeki yıl yapılacak 5 bin ton ithalatında Müslümanların yaşadığı bölgenin etleri değerlendirilecek.”

Bu arada…

Yine Müslümanların yaşadığı bölge için yapılan anlaşmaları da anımsattı:

“Orada ecdad yadigarı eserlerimiz var. Onları TİKA ve Vakıflar onarıp ihya edecekler. Nitekim, Novi Pazar’da şu anda metruk olan tarihi İsabey Hamamı’nı Vakıflar hemen onaracak.”

Sonra da…

Görüşmelerde dillendirilen isteği aktardı:

“Türk tarafı olarak, tarihi hamam onarıldığında kültürel alanda kullanılması için Yunus Emre Enstitüsü’ne tahsisini istedik. Sırp yönetimi de sıcak baktı.”

 

Ölüm yıldönümünde Bursa anısı: Levent Kırca masaları nasıl sildi?

 

Yıl 1986… Ulucami’nin karşısında, şimdiki Ziraat Bankası’nın yanından İnebey Kütüphanesi’ne çıkılan caddenin hemen başında Fettah Şenay ustanın babadan kalma Hacı İlyas Lokantası vardı.

Bir gün…

Fettah Usta öğle servisi için hazırlık yaparken, turne için Bursa’ya gelen ve Postane’nin yanındaki Artıç Otel’de kalan Levent Kırca girer.

Tanıyanlar bilir…

Fettah Usta renkli ve esprilidir, ama espri yaparken gülmez, çok ciddi olur.

Levent Kırca girdiğinde birkaç kişi yemek yerken masaları silen Fettah Şenay, gelen konuğu televizyondan tanır, ama belli etmez. Kırca çevresine bakınırken “Öyle boş boş durma, yemek istiyorsan önce çalış, al şu bezi masaları sil” der.

Levent Kırca da bu emirle bezi alıp masaları siler. Tam o esnada müşterilerden biri tanır, “Sen Levent Kırca değil misin, ne yapıyorsun burada?” diye sorar. O da “Ustaya sor, o biliyor” der.

Usta sanatçı Levent Kırca’nın dün 2. ölüm yıldönümüydü. Aklımıza da Fettah Usta’nın ona nasıl masa sildirdiği geldi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X