Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Dağ yolundaki büyük hedef: Normal hızla 23 dakikada ulaşılan Orhaneli!

1982 yılıydı… Orhaneli Yolu’na genişletip kısaltma çalışmaları başladığında, fotoğraf çekip haber yapmak için şantiyeye gitmiştik.

Dönemin Karayolları yöneticileri şunu söylemişlerdi:

“Kömür madeni ve termik santral bölgeye hareket getirecek. Fakat asıl hedef İstanbul-Antalya yolu bu güzergâhtan kısalacak.”

O süreçte…

İstanbul’dan Antalya’ya gidecekler için Kocaeli-Sakarya-Bilecik-Bozüyük-Kütahya güzergâhına alternatif olmak üzere bu yol planlanmıştı.

Böylece…

İstanbul-Bursa-Orhaneli-Büyükorhan-Harmancık güzergâhındaki yol, Harmancık’ta Balıkesir-Kütahya yoluyla buluşacak, Sakarya-Bozüyük-Kütahya arasındaki yoğunluk azaltılacaktı.

İşte…

Orhaneli Yolu’ndaki genişletme çalışması bu hedefle başladı. Fakat daha sonra proje rafa kalktı ve zamanla da unutuldu.

Hafta içinde…

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt’la konuşurken bambaşka bir hedef duyduk.

Yıllarca AK Parti Orhaneli İlçe Başkanlığı yapan Aykurt, siyasetten gelen belediye başkanı olarak içinde bulunup takip ettiği gelişmelerin sonundaki dağ yolunun büyük hedefini açıkladı.

Dedi ki:

“Bursa merkezde Carrefour lambalarından itibaren normal bir hızla 23 dakikada Orhaneli’ne ulaşılabilecek. Böylece, Orhaneli de Bursa merkezin bir mahallesi kadar yakın olacak.”

Bunun nasıl olacağını da söyledi:

“Dağ yolundaki tünellerin inşaatı devam ediyor. İlk tünel, anlamlı bir tarih olan 15 Temmuz 2022’de açılacak. Kapıkaya tünellerinin ihalesini Karayolları 2021’de yapacak. Erenler-Harmancık arası 58 kilometre yolun genişletilip asfaltlanması ihalesi yapıldı.”

Dinlerken şunu düşündük:

Otoyolla birlikte İstanbul-Bursa arası 1 saate indiğine göre, dağ yolu ile birlikte İstanbul-Antalya yolu için önemli bir kısalma ortaya çıkıyor.

Görünen o ki…

Orhaneli’nin 23 dakikaya inmesiyle dağ yolu kısalıp ulaşım kolaylaşacak, yanı sıra da dağ yöresi cazibe kazanacak.

 

Orhaneli’nde cezaevi incelemesi, 2 yer öne çıktı

Bir süredir… Gündemde yeni cezaevi var. Gündeme gelen bazı yerlere itiraz gelirken, daveti Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt yaptı.

Bu sütunlardan duyurduğumuz davetinde Gazipaşa’daki 495 dönümlük araziyi öneren Başkan Aykurt, 9 alternatif önerinin olduğu dosyayı Adalet Bakanlığı’na teslim etti.

Hafta içinde de…

Adalet Bakanlığı’ndan gelen teknik ekip önerilen yerleri inceledi, ikisi uygun bulundu.

 

Onur Öymen’den diplomasi ve siyaset tanıklığı: Baskılara Direnirken

Hafta içinde… Kargo paketinden çok özel bir armağan çıktı. Gönderen de, yıllarını Büyükelçi olarak Türkiye Cumhuriyeti için geçiren, 2007-2011 döneminde CHP Bursa Milletvekilliği de yapan Onur Öymen’di.

Daha önce…

1964-2002 yılları arasında diplomat olarak tanıklıklarını Zor Rota adlı kitapta anlatan Öymen, bu kez de 7 yılını CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak geçirdiği, son 4 yılında Bursa Milletvekili olduğu 9 yıllık siyaset tanıklığını kitap haline getirdi ve Baskılara Dayanırken – Bir Cumhuriyetçinin Siyaset Anıları adıyla kitaplaştırdı.

Çok özel tanıklıkların yer aldığı kitapta 1 Mart tezkeresinin Meclis’te reddedilmesinden Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinin başlamasıyla yaşanan engellemelere, Kıbrıs’ta Kofi Annan Planı’yla ülkemiz ve Kıbrıs Türkleri’ne kurulan tuzaklardan Türkiye’nin Ermenistan’la anlaşmaya zorlanmasına kadar çok önemli belgeler var.

 

Çavuşoğlu yılın fotoğrafını seçti

Artık gelenekselleşti… Anadolu Ajansı her yılın sonunda Yılın Fotoğrafları seçimini siyasetçiler, belediye başkanları, üst düzey bürokratlarla yapıyor.

Önceki yıllarda olduğu gibi…

Son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu bu yılın fotoğrafları seçimine de katıldı.

Birinciliği de protez bacaklı Muhammed bebeğin mutluluğu fotoğrafına verdi.

 

Genç Kızılay’dan hemofili hastası çocukların yüzünü güldüren destek

Günümüzde… Kan hastalıkları arasında en yaygın olanı ve bilineni kan kanseri olarak da adlandırılan lösemi hastalığı. Bir de, kanın pıhtılaşmadığı durum olan hemofili hastalığı var.

Özellikle…

Çocuklarda kanamanın durmaması nedeniyle tehlikeli olan hemofili özel bir hastalık.

İşte…

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Tıp Fakültesi’ne bağlı olan Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi’nde çok özel koşullarda tedavi gören hemofili hastası çocukların yüzleri çok özel bir ziyaretle güldü.

Kızılay Bursa Şubesi bünyesindeki Genç Kızılay ekibi ziyaretlerinde hemofili hastası çocuklara özel protein takviyeli besinler dağıttılar.

Yıllarıdır kendini bu çocuklara adayan SBÜ Bursa Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Elif Güler Kazancı’nın da bulunduğu ziyarette çok özel tablolar oluştu.

 

Yenişehir Turhanettin Ergünaç’a üzüldü

Biz onu… Hep gülen yüzü ve herkese gösterdiği saygısıyla tanıyoruz. Turhanettin Ergünaç 1984’te ilçe kurucusu olduğu SODEP’ten, 1994’te de SHP’den olmak üzere iki kez Yenişehir Belediye Başkanı seçildi.

Yenişehir’den ayrıldığı için uzun süredir görüşemiyorduk. Duyduk ki, Didim’de hastanede koronavirüs tedavisi görürken yaşamını yitirmiş.

Allah’tan rahmet, Yenişehir’e de başsağlığı diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X