Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Davut Gürkan: Seçmenin mesajını aldık, artık denetim görevimiz var!

Köşe Yazısını Dinle

3 gündür… Yorgunluk, vücut direnci, soğuk algınlığı gibi etkenlerle hastanede tedavi altındaydı. Cuma sabahı, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’la, hastaneden evine geldiği dakikalarda seçim sohbeti yaptık.

İlk sözü…

“Bu sonuçlardan üzgünüz” oldu. Ardından, “Seçmenin bize verdiği mesajı aldık” dedi.

“AK Parti Bursa’da neden kaybetti?” sorumuza da şu cevabı verdi:

“Seçimi yalnızca Bursa çerçevesinden değerlendirmek çok sağlıklı olmayabilir. Elbette, yerel etkenler kadar genel etkenler de öne çıktı.”

Şunu vurguladı:

“Emeklilerin beklentilerinin yerine gelmemesi, hayat pahalılığı, market raflarındaki fiyatlara tepki gibi etkenleri gözardı etmemek gerekiyor.”

Genel bakışı şu:

“Yerel seçim havasından çok genel secim havasında geçti. Yerel projeler vatandaşın gündemine neredeyse gelmedi. Seçmen de yerelden ziyade genel seçim değerlendirmesiyle tercihini yaptı.”

Yaklaşımı şu:

“AK Parti teşkilatları olarak en önemli özelliğimiz, vatandaşın bize verdiği mesajı anlamak. Eksiğimiz, hatamız varsa bir an önce telafi edip önümüzdeki sürece iyi hazırlanmak. Burada da seçmenin mesajını aldık.”

Ardından…

“2 milyon 388 bin seçmenin olduğu yerde 505 bin 650 kişinin sandığa gitmemesi önemli. Bu çok ciddi bir rakam” dedi ve şunu söyledi:

“Sandığa gitmeyen seçmenin büyük çoğunluğu bizim seçmenimiz. Bu da bir mesaj. Çünkü, başka partiye oy vermemek için sandığa gitmediler. İlk defa Bursa’da bu kadar yüksek oranda sandığa gitmeyen seçmen var.”

Değerlendirmesi şu:

“Vatandaşımız denetim görevini bize verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi çoğunluğu bizde olduğu için yapılan hizmetleri, verilen taahhütleri kontrol etme noktasındayız.”

Mesajı da şu:

“İşimiz bahane üretmek değil. Vatandaşın derdine derman olmak için neler yapabileceğimize bakacağız. Biz Bursa’nın çocuğuyuz. Bursa için hizmet gelecekse destekleriz. Yanlışı da engellemek isteriz.”

Bozbey’in taahhütleri Gürkan’ın takibinde

Sohbetimizde… AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan izleyecekleri yolu dile getirirken, “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey’i kutluyorum” dedi.

Takibindeki konuları açıkladı::

“Sayın Bozbey seçim öncesi her emekliye 2 bin lira vereceği sözünü verdi. 100 kilometreden fazla metro sözü verdi. Her mahalleye kreş sözü verdi. Bunların ve diğer taahhütlerinin hepsi yakın takibimizde.”

Şunu ekledi:

“Bursa’nın yararına olacak işleri destekleriz.”

Gürkan: Seçmen iradesinin yansıması AK Parti’nin en önemli özelliği

Aslında… AK Parti’nin 31 Mart gecesi Bursa’da karşı karşıya kaldığı ve ilk kez yaşadığı tablo, diğer kentler ve ülke bütünü için de geçerli.

Bu durumu…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan şöyle yorumladı:

“Seçim milletimize hayırlı olsun. En iyi kararı veren ve hakem olan merci daima vatandaşımızdır. AK Parti’nin de iktidara geldiğinden bu yana en büyük özelliği, seçimlerin olgunluk içinde geçmesini ve sonuçlarına harfiyen uyulmasını sağlamak. Bu bizim en önemli özelliğimiz.”

Şunun altını çizdi:

“Sonuçta, seçmenin sandıktaki iradesinin sahaya yansıması noktasında en önemli gayreti gösteren iktidar partisiyiz. Seçimleri demokrasi şöleni haline getiren partiyiz.”

Şuna dikkat çekti:

“Aynı gün Van’da yaşanan olaylar, ülkemizi geçmişteki Türkiye’ye bir anda nasıl döndürmeye çalışanlar olduğunu gösteriyor.”

Kur’an-ı Kerim’e el basıp göreve başladı

Açıkçası… Biz ilk kez tanık olduk, ama hoşa giden bir görüntü olduğunu da vurgulamak gerekiyor.

Konu şu:

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, mazbatasını alıp devir-teslimi yaptıktan sonra makam odasında çalışacağı masanın başına geçti.

Masada…

Atatürk’ün Nutuk’u ile Kur’an-ı Kerim vardı. Önce Nutuk’taki Atatürk ilkelerine uyacağının sözünü verdi, sonra da Kur’an-ı Kerim’e el basıp göreve başladı.

Genel Sekreter kim olacak? İşte Bozbey’in izleyeceği yol ve ilk adaylar

Mazbatasını dün akşam aldı… Mustafa Bozbey bugün de Atatürk Caddesi’ndeki tarihi binada Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı devralıp Atatürk Anıtı’na çelenk koyacak.

Sonra da, 5 yıl birlikte çalışacağı kadro planlaması başlayacak.

Bu konuda…

İlk atama hafta içi duyuldu. Nilüfer Belediyesi’nden beri birlikte çalıştığı, geçen dönem Keles Belediye Meclisi Üyesi olan Sedat Akar yeni dönemde Tarım A.Ş. Genel Müdürü olacak.

Fakat…

“Yeni genel sekreteri kim olacak?” sorusu henüz cevap bulmadı.

Duyumlara göre…

Bozbey aceleci değil. Önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sonra İstanbul Büyükşehir Belediyle Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşüp önerilerini alacak. Sonra da atamayı yapacak.

Kulislerde…

Geçen dönem Gemlik Belediye Başkanı olan Mehmet Uğur Sertaslan ile Nilüfer aday adayı olan Mehmet Yıldız’ın adları geçiyor.

Erkan Aydın’dan gece halk buluşması

Erkan Aydın… Üçüncü kez CHP Osmangazi Adayı olduktan sonra çok doğru bir stratejiyle Osmangazi’yi mahalle mahalle, sokak sokak gezdi. Girmedik dükkan, sıkmadık el bırakmadı.

Bir anlamda…

Tüm adaylık sürecini halkla birlikte yürüdü. Pazar günü de halkın oylarıyla sandıktan çıktı. Perşembe günü mazbatasını aldıktan sonra Timurtaşpaşa’da gece yarısı halkla buluştu.

Seçenler de, seçilen de mutluydu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X