Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Değişmeyen kural: Ankara’da erken seçim konuşulunca, olur!

Pazar günü… Ankara’da yaşayan ve siyasetin hem ana damarlarını, hem kılcal damarlarını da iyi bilen iktidar partisinden bir dostla konuşuyorduk.

Son günlerde…

Karşılaştığımız siyasetle ilgili herkesin merak ettiği soruyu doğrudan sorduk:

“Erken seçim çok konuşulmaya başlandı… Olacak mı?”

Önce gevrek gevrek güldü, sonra şunu söyledi:

“Sen de iyi bilirsin ki, eğer Ankara’da erken seçim konuşuluyorsa o seçim olur. Bugüne kadar hep böyle oldu. Siyasetin değişmeyen kuralı bu.”

Tam bu noktada…

“Cumhurbaşkanı seçileli henüz 2 yıl oldu. Önümüzde 3 yılı ve 1 dönemi daha var. İkinci döneminde Meclis seçim kararı alırsa bir kez daha aday olabiliyor. Kalan süresini harcamak ister mi?” diye sorduk.

Bu kez…

Hafifçe düşündü ve şu cevabı verdi:

“Haklısın, ama şu anda siyasi konjonktür bambaşka bir noktada. İçeride siyaset yeniden şekillenirken, özellikle bu salgın sonrası yeni dünya düzeni planlamaları yapılacak. O sürece güçlü girmek gerekebilir.”

Şunu da anımsattı:

“Unutulmasın ki, pandemi dönemini Türkiye çok iyi yönetti. Bugün içeride bunu kabul etmeyenler olsa bile, pek çok ülke Türkiye’ye gıpta etti, hatta mücadelenin nasıl yapıldığına dair görüş aldı.”

Ardından…

“Dünya ekonomisi ve siyaseti üzerinde etkisi bulunan ülkeler dahil pek çok ülkeye Türkiye yardım malzemesi gönderdi, bunu da unutma” deyip ekledi:

“Hükümetin pandemi mücadelesindeki başarısıyla halka anlatmak için güçlü ve etkili bir hikayesi var.”

Şunun da altını çizdi:

“Ekonomi yönetimi mağduriyetleri en aza indirmek için önemli paketler hazırlayıp açıkladı. Yeni paketler de geliyor. Önümüzdeki süreçte ekonomiden iyi sinyaller geldiğinde erken seçim daha da net görülür.”

Beklentisi şu:

“Atılacak adımları göz önünde bulundurarak gerçekçi bir hesap yapmak gerekirse, bu yıl için seçim olacağını düşünmüyorum. Gelecek yıl nisan ayı pek çok açıdan seçime uygun bir tarih olabilir.”

Telefonu kapatmadan bir de uyarıda bulundu:

“Meclis çalışmaya başlıyor. Baroların ve Odaların seçim sistemleriyle ödünç milletvekilliğini engelleyen düzenleme Türkiye’de milat olacak.”

Eski bir “Erken seçim olur mu?” anısı

2017 sonbaharıydı… Bu sütunlarda “Ankara’da erken seçim konuşuluyor” diye yazdık.

AK Parti Genel Merkezi’ne girip çıkan siyasi kimlikli eski dost, bir gece Twitter’dan “En yetkililer olmayacağını söylüyor, uyduruyorsun?” deyip bize ayar çekmeye kalktı. Sosyal medya gece kuşlarının gazıyla da “Gel iddiaya girelim” çağrısı yaptı.

Sonra ne mi oldu?

Şubat ayında erken seçim kararı alındı, “Nereden uyduruyorsun diyen eski dost da aday adaylığı başvurusunu ilk yapan oldu.

Siyasette bunlar olabiliyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açacağı salonda sürpriz bir fotoğraf var

 

Tarih 5 Ekim 2019… AK Parti milletvekillerinin aileleriyle birlikte katıldıkları Kızılcahamam Kampı’ndan verilen siyasi mesajlar yanında doğallığı yansıtan renkli görüntüler de vardı.

O görüntüler arasında biri daha da dikkat çekiciydi.

O fotoğrafta…

Geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun küçük oğlu Hasan Berk, kulağına eğildiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir şeyler anlatıyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu fotoğrafı tamam emojisi ve “Anlaşıldı” notuyla sosyal medyada paylaştı.

İşte…

O fotoğraf, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptırdığı ve daha çok atletizm amaçlı olan Burhan Felek Spor Kompleksi içinde bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak Kitap ve Kahve Salonu’na asıldı.

Açılış sonrası…

Küçük Hasan’ın fotoğrafının asılı olduğu salonda Cumhurbaşkanı gençlerle buluşup sohbet edecek.

Pompalı silahı nereden buluyorlar?

 

Pazar akşamı… Kahreden haber Hacivat Mahallesi’nden geldi. İki grup arasındaki tartışmada açılan pompalı tüfek atışıyla polis memuru Erman Özcan şehit oldu, iki vatandaş can verdi.

Açıkçası…

Bursa’da bu tür olaylara pek fazla alışık olmadığımızdan üzüntüsü daha fazla oluyor. Nitekim, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Yakup Canbolat ve Bursa milletvekillerinin katılımıyla Orhangazi’deki şehidin cenazesi çok kalabalıktı.

Fakat…

Asıl soru şu: Pompalı tüfeği nereden buluyor, nasıl silahlanıyorlar?

 

Harmancık Kaymakam Yasin Şahin’i çok sevdi, ama doyamadan gitti

 

İlk olarak… 2019 Mayıs’ta Harmancık’a atanan genç Kaymakam Yasin Şahin’in mahalle arasında çocuklarla top oynaması ilgimizi çekti.

Sonrasında…

Küçük ve durağan dağ ilçesi Harmancık’a enerji kattı. Osmanlı’nın sancağını bulup duvara astı, Canip Efe için anma düzenledi.

Yeri geldi…

Yola çıkıp denetim yaptı, yeri geldi Kızılay yeleğiyle evlere yardım dağıttı. Sokak sokak, köy köy gezdi, adım atmadık yer bırakmadı.

Göreve başladıktan 5 ay sonra evlendi, eşi Sinem Şahin de sokak hayvanlarını korumaktan köy evlerinde yer sofralarına kadar Harmancık’la kaynaştı.

Açıkçası…

Harmancık Kaymakamı Yasin Şahin’in gelecekte iyi bir mülki amir olup önemli görevler üstleneceğini düşünenlerdeniz.

Fakat…

Kısa sürede kaynaştığı Harmancık’la yolu erken ayrıldı ve Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesine atandı. Ekim ayında da Ankara’ya atanacak olan Şahin’i sonrasında ilerideki görevler için yurt dışı eğitimi bekliyor.

Çocukları kırmadılar, ‘Erik Dalı’ oynadılar

 

Kızılay karantina döneminde yoğun çalışmayla Bursa’nın her köşesinde ihtiyacı olan herkesin yardımına yetişti. Özellikle ramazan ve bayram günleri dahil sokağa çıkma yasağı günlerinde yardımların yanında moral de dağıttı.

İşte…

O görüntülerden biri Nilüfer’de yaşandı. Yardım götürülen sokakta çocuklar “Televizyonda gördük, Kızılay’cılar ‘erik dalı’ oynamışlar, bize de oynar mısınız?” deyince Kızılay Nilüfer Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fatoş Şahintürk de kırmayıp çocuklara eşlik etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X