Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Demokrat bakış: Bizim için dar gelen Anadolu herkese büyük gözüküyor!

Köşe Yazısını Dinle

Ziyarete… Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Okur ve İl Başkanı Çağrı Kaplan birlikte geldiler.

Amaçları da…

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un pazar günü 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın ölüm yıldönümü nedeniyle Gemlik Umurbey’de yapılacak törenle, katılacağı DP İnegöl İlçe Kongresi’ne davet etmekti.

Sohbette…

1980 öncesi Bursa’dan Ankara’ya AP Gençlik Kolları Genel Başkanı olarak giden ve o dönemden beri Ankara siyasetinin içinde olan, bugün de DP Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Okur’a siyaset ortamını sorduk.

Söze…

“Korkunun olduğu yerde siyaset yapılmaz. Bizim yürekli insanlara ihtiyacımız var” diye başladı, “sisli havayı dağıtmaya çalıştıklarını” söyledi.

Gözlemi şu:

“Türkiye’nin en öncelikli meselesi Türkiye birliğidir. Bundan daha önemli işimiz yok. Çünkü öyle bir tehlikeli sürece giriyoruz.”

Şunu vurguladı:

“Bizim için dar gelen Anadolu, bizim dışımızdaki herkese çok büyük gözüküyor.”

İçinde olduğumuz “ateş çemberinin iyi yorumlanamadığı” düşüncesini dile getirip “İşin bu noktasında Demokrat Parti lazım. Çünkü DP, Türkiye’nin özgürlük alanı” dedi.

Bunu söylediğinde…

DP’nin bunu yapabilecek güçte olup olmadığını sorduk. Şu cevabı verdi:

“Geçmişte yaptı, yine yapar. 1960’ta darbeyle karşılaşınca Adalet Partisi ile ayağa kalktı. 12 Eylül’de kapatıldı, DYP etrafında birlik olundu. Yine ihtiyaç var.”

Ardından…

DP karar mekanizmasındaki Okur’a tam bu noktada ittifak planlarını sorduk.

Dedi ki:

“Bugünden onu konuşmanın kimseye faydası yok. Demokrat Parti’yi bugün aldığı oy oranlarıyla değerlendiren hata eder. Çünkü Türkiye’nin her yerinde var. Sadece partinin adı değişti.”

Bir de önerisi var:

“Türkiye siyasetinde yeni bir lider yetişiyor. Gültekin Uysal’ı herkesin iyi tanıyıp takip etmesi, anlaması lazım. Çünkü adı çok sık duyulacak.”

 

İsmail Hakkı Arslan’ın acı günü

1978’de… Küplüpınar Spor Kulübü Başkanı olarak tanıdık. İsmail Hakkı Arslan sonrasında Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi oldu, DYP İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Osmangazi Belediye Meclisi Üyesi’nde siyaset yaptı, AK Parti’den Osmangazi Belediye Meclisi’ne seçildi.

Recep Altepe döneminde Büyükşehir Başkanvekili olarak her yere yetişen Arslan, 55 gün önce hastaneye yatırdığı eşi Meliha Arslan’ı toprağa verdi.

O herkese koşuyordu, dostları da onu yalnız bırakmadı.

 

Müberra Çakır’ın Kastamonu’da sel gözlemi: İklim krizi can alıcı

Müberra Çakır… Son dönem siyasetin Ankara’daki karar mekanizmasına giren gençlerden biri.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi olması yanında Gençlik Politikaları Başkanlığı Genç Sorunlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev üstlendi.

O günden beri de Bursa-Ankara arasında adeta mekik dokuyor.

Bu kez…

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın başkanlık ettiği heyetle, en büyük sel felaketinin yaşandığı Kastamonu bölgesine gitti.

Bartın’dan başlayıp Kastamonu’nun Bozkurt, Abana, Çatalzeytin ilçelerinde korkunç sel felaketinin izlerini inceleyen, vatandaşlarla görüşüp yaraların sarıldığı yardım çalışmalarına katılan İYİ Parti GİK Üyesi Müberra Çetin gözlemini şöyle dile getirdi:

“İklim krizinin can alıcı durumlarını yaşıyoruz. Acil eylem planları kağıt üzerinde kalmayıp uygulamaya alınmalı.”

 

Genç siyasetçiler üniversitede eğitimi konuştu

Daha… Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimin nasıl olacağına karar veremediği süreçte, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yeni eğitim-öğretim yılında derslerin yüz yüze olacağını açıklayıp öncülük üstlendi.

Dün de…

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Temiztürk ve yönetimini kabul eden Prof. Dr. Kılavuz, gençlerle yeni dönemde üniversite eğitimi üzerine sohbet etti.

 

Sinyalizasyonda kırmızı ışık süresi yoğunluğa göre ayarlanamaz mı?

Öneri… Kısa adıyla MASUDER olarak bilinen Türkiye Madensuyu Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Ercan Yiğit’ten.

Aslında…

Genel anlamda, Bursa’nın neredeyse tüm yolları için geçerli bir durum.

Yiğit diyor ki:

Ankara Yolu’nun Kestel çıkışıyla Coca Cola arasında kalan yoldaki trafik lambalarında iki yönde de araçlar gereksiz şekilde bekleyip kuyruk oluşturuyorlar.”

Vurguladığı şu:

“Bu güzergahta Ankara Yolu’nu kesen tali yoldan geçen araç sayısı çok az. Hatta bazen hiç geçmemesine rağmen araçlar boşu boşuna bekliyor.”

Önerisi şu:

“Trafik lambalarının hemen önüne, tali yoldan çıkan araçları görüp tanıyacak manyetik sistem kurulursa, tali yoldan çıkan araç olmadığında ana yoldaki lambalar sürekli yeşil yanar ve akışı sağlar.”

Aslında…

Günümüzün teknolojisi için basit olan bu sistem her yola lazım.

 

Kestel’den kardeşe otobüs ve çöp kamyonu

Fotoğrafı… Bilecik’e bağlı, ama Bursa’ya yakın hisseden, sorunlarını Bursa’da çözen Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin paylaştı.

Öyküsü de önemli.

Pazaryeri Belediyesi ile kardeş belediye olan Kestel Belediyesi, kardeşliğin gereğini yerine getirip otobüs ve çöp kamyonu armağan etti.

Pazaryeri Belediye Başkanı Tekin de bu armağan nedeniyle Tanır’a ve Kestel Belediye Meclisi’ne teşekkür etti.

1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. İZMİR Yolunda ÖZLÜCE Köprülü Kavşağı geçtikten sonra yayalara geçiş sağlamak için 2 noktada trafik lambası var.Geçenlerde Karacabey’e giderken kırmızı yanınca baktım birinde bir diğerinde iki yaya geçti.Ancak kırmızıda ise bekleyen araç sayısı yüzün üzerinde içinde ise 200 -300 insanın beklediği bir garabet var.Halbuki bu yerlerde üstgeçit olsa hem akışkan trafik durmaz hemde yayaların can emniyeti sağlanır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X