Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Deneyim önerileri: 54 yıllık CHP’liden adaylar ve siyasilere Bursa yol haritası

Köşe Yazısını Dinle

Şahin Gençal… 1970’te CHP’ye üye oldu. 1988’de rahmetli Şemsettin Şen’in İl Yönetimi’nde yer aldı. 1989’daki ilk Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeydi. 1999’da CHP İl Başkanı oldu. 1990-1994 arası da Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığı yaptı.

Karşısındakine saygılı, Bursa’ya duyarlı duruşuyla hep nezaket örneği oldu.

Sohbet ederken…

“Deneyimli bir CHP’li ve Bursa siyasetçisi olarak bugünü nasıl gördüğünü” sorunca, “Bana göre ideal siyasetçide olması gereken üç temel unsur var” diye başlayıp kriterlerini sıraladı:

Bir…

“Siyasetçi derin değil, ama derinliği olmalı. Entelektüel birikimi olmalı. Kitap okumalı. Bana göre, tüm milletvekilleri Beyaz Zambaklar Ülkesi kitabını okumalı. Gazeteyi dijitalden değil, kağıdı koklayarak okumalı.”

İki…

“Siyasetçi halka dokunmasını bilmeli. En basitinden, tokalaşırken gözleri başka yere bakmamalı. Halkın sorunlarına çözüm için kafa yormalı.”

Üç…

“Lider adayı olabilecekler kadınsa güzel, erkekse yakışıklı olmalı. Elbette aktör ya da aktrist aramıyoruz, ama kendine saygı önemli. Giyim kuşamına ve özel yaşamına dikkat etmeli.”

Bu seçimin değerlendirmesini şöyle yaptı:

“Partiler Büyükşehir adaylarını belirledi. CHP’den Sayın Mustafa Bozbey, AK Parti’den Sayın Alinur Aktaş, İYİ Parti’den Sayın Selçuk Türkoğlu, Yeniden Refah Partisi’nden Sayın Sedat Yalçın aday gösterildiler. 4’ünü de iyi tanıyorum. Hepsi birbirinden değerli.”

Ardından…

“Hangisi kazanırsa, kente katkı koyacağına inancım tam” dedi ve ekledi:

“Geriye baktığımızda, kente bir şeyler yaparak da, yıkarak da ihanet edilebildiğini görüyoruz.”

Örnek verdi:

“Doğanbey konutları, yeni stadyumun kent içine ve Şehir Hastanesi’nin dışına inşası ‘yaparak’  ihanetlerdir. Atatürk Stadı ve Nazım Hikmet’in, Balaban’ın Orhan Kemal’in, Aziz Nesin’in kaldığı Bursa Hapishanesi de ‘yıkarak’ kentin anılarına ihanettir.”

 

Gençal’ın ‘deli-dolu başkan’ örneği: Kemal Bengü

Sohbetimizde… “Kentlere bazen sözünü ve tarzını esirgemeyen deli-dolu tipler gerekir” diyen deneyimli siyasetçi Şahin Gençal, geçmişten örnek verdi:

“1963’te Adalet Partisi’nden Bursa Belediye Başkanı seçilen, 1968’de bağımsız girip kazanan tek kişi olan rahmetli Kemal Bengü, ‘Gerekirse yıkarım’ dediği yeri kayırmacılık gözetmeden yıkan kişidir.”

Çağrısı şu:

“Yerel yöneticiler kente örnek olacak kişilerdir. Partiler en birikimli ve halka en iyi gelecekleri aday yapmalı.”

 

CHP’de Kestel sürprizi: İlçe yönetimi adaya tepki olarak istifa etti

Kestel’de… Aday adayı olarak CHP’ye başvuranlardan biri İlçe Başkanlığı görevinden ayrılan Hatice Doğan’dı.

Fakat…

Cuma gecesi toplanan Parti Meclisi; yıllardır Kestel’de eczacılık yapan, geçen dönem de Osmangazi Belediye Meclisi Üyesi olan Cevat Asa’ CHP Kestel Adayı açıkladı.

Ne var ki…

Eski İlçe Başkanı Hatice Doğan’ın adaylığını bekleyen CHP Kestel İlçe Başkanı Kadir Ayas ve yönetimi, karar açıklandığında yapılan “Kestel adayımız” paylaşımına karşın cumartesi akşamı topluca istifa kararı aldı.

İstifaya, Kadın ve Gençlik kolları başkanlarıyla yönetimleri de katıldı.

Bu arada…

Mustafakemalpaşa’daki görevden almayla ilgili Serda Tandoğan Kuru aradı ve şu bilgiyi verdi:

“Aday adayı olmak için 1 Aralık’ta ilçe başkanlığından istifa ettim. Yerime de Anıl Cengiz arkadaşım görev üstlendi. Fakat görevden almada asıl hedef benim.”

 

Özel’i bekleyen Sağlık Müzesi’ne Özyurt’tan katkı

İhsaniye’de… Dr. Ceyhun İrgil’in projesiyle Nilüfer Belediyesi’nin kente kazandırmak üzere olduğu Sağlık Müzesi artık açılışa hazır.

Açılış için…

Şubatın ilk haftasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in gelmesi bekleniyor.

Uzun yıllar…

Tıp Fakültesi’nde hocalık yaparak Bursa’ya hizmet veren, bir dönem CHP Bursa Milletvekili olan Prof. Dr. Mustafa Özyurt da bazı kişisel eşyaları ve malzemeleri Müze’ye bağışlayarak katkıda bulundu.

 

Bursa için Büyükşehir-STÖ proje işbirliği adımı: Yarına Şans verecekler

Yıllarca… Sivil toplum kuruluşlarında sosyal projeler hazırladı. AK Parti’de İl Kadın Kolları Başkanlığı ile ana kademe yönetimlerinde siyaset yaptı.

Gülten Kapıcıoğlu…

Son 5 yıldır da, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yine Bursa için projeler üretmeye devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mimar Gülten Kapıcıoğlu, geliştirdiği Bursa İçin STK’lar Projesi kapsamında, neler yapılabileceğini görüşmek üzere, kentte son dönem yıldızı parlayan yardım amaçlı sivil toplum örgütlerinden Yarına Şans Ver Derneği Başkanı Emire Cantürk Eren ve yönetimini ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş. Genel Müdürü Yıldız Geyik ile Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. İş Geliştirme ve Proje Müdürü Hatice Akbaş’ın da katıldıkları ziyarette, yarına şans verecek ortak projeler konuşuldu.

 

Bursa’nın kültürel mirası bu sergide

Son dönem… Hem Bursa üzerine araştırmalara imza attı, hem kent kültürü çalışmalarına katıldı.

Bursa Kent Konseyi Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu Üyesi Kenan Yetişen, doğup büyüdüğü Bursa için geçmişten bugüne değerleri yaşatmaya devam ediyor.

Şimdi de…

Yıllarca büyük emekle toplayıp biriktirdiği eserleri, Ördekli Kültür Merkezi’nde açtığı Bursa Kültür Mirası adlı kişisel sergisinde Bursalılara sunuyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X