Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Deneyimli siyasetçinin kritik terör uyarısı: Büyük şehirlerimiz dikkat!

Aralarında… Bir bağ ya da bağlantı kurulabilir mi bilemiyoruz. Fakat ortada olan manzara şu:

Amerika Birleşik Devletleri’nin İstanbul Başkonsolosluğu birkaç gün önce terör saldırısı olabileceği gerekçesiyle vize işlemlerini durduğunu açıkladı ve kapılarını da kapattı.

Ardından…

Daha çok Ege-Akdeniz sahillerindeki gösterilerde kullanılan ve paramotur denilen hava araçlarıyla Münbiç’ten Amanos Dağları’na gelen teröristler eylemlerini gerçekleştiremeden fark edilince, içlerinden biri üzerindeki bombayı patlattı.

Bunu…

İskenderun ve Mersin’deki orman yangınları izledi. Daha önce de Hatay’da yerleşim yerlerine zarar veren yangın yaşanmıştı.

Tam da bu noktada…

Bursa’nın siyasetçisi olarak bu kentte yetişen, Ankara’da çok önemli siyasi deneyimler kazanan ve devlet yönetimini iyi bilen deneyimli siyasetçi Faruk Çelik’ten çok kritik bir uyarı geldi.

Önce…

Çinli komutan, filozof ve askeri bilge Sun Tzu’nun “Savaşın en aşağılık şekli şehirlere saldırmaktır” sözünü anımsatan Çelik net bir dille düşüncesini ve olabilecekleri söylüyor:

Ülkemizin düşmanları yöntemleri kadar aşağılık. Hatay’da denediler, belli ki durmayacaklar.”

Sonra da şu kritik uyarıyı yapıyor:

Türkiye dikkat, büyük şehirlerimiz dikkat! Dikkat ve gayretimiz tüm oyunları bozmaya yetecektir.”

Açıkçası…

Çevremize bakınca garip bir durum olduğunu görüyoruz. Irak’ta, Suriye’de, Libya’da, Doğu Akdeniz’de yaşananlarla Azerbaycan’a durup dururken saldıran Ermenistan’a destek verenler de ortada.

Gerçekten de dikkatli olmamız gereken bir dönemdeyiz.

 

Cumhuriyetin değeri daha iyi anlaşıldı

Ülkemizin çevresi tam anlamıyla ateş çemberi görünümünde. Terör de içeriden kendini göstermeye çalışıyor.

Böyle bir süreçte…

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük armağanı olan Cumhuriyet her şeyden daha fazla anlam kazanıyor. Çünkü, Cumhuriyet toplumun en önemli birleşme noktası olma özelliğini taşıyor.

97. yılında; ilk ve son sözü milletin söylediği, ilelebet payidar kalacak Cumhuriyetimiz kutlu olsun.

 

Bu ajandanın özel konsepti ve heyecan veren daha özel gündemi var

Şunu biliyoruz… Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar, Cumhuriyet dönemine ilişkin önemli olaylara ışık tutup, şahsiyetleri tarih sahnesine çıkarıyor.

Şimdi de…

Konsepti çok özel, gündemi daha da özel bir ajanda hazırladı.

Üstelik…

100 Yıllık Vefa Günlüğü adıyla hazırlanan ajanda, 29 Ekim’den başlayan tek ajanda olma özelliği de taşıyor. Cumhuriyetle ilgili 4 ayrı bölüm de var.

Çalışma…

AK Parti Bilecik Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı himayesinde tamamladı.

15 Temmuz gecesi TBMM’de bulunup bugün parlamentoda devam eden tek Bursa Milletvekili olan Hakan Çavuşoğlu’nun Yağcı ile birlikte önsüzünü yazdığı ajandada, TBMM’yi kuran ve Cumhuriyeti ilan eden milletvekillerinin ölüm günleri de yer alıyor.

Bu sayede…

Kurucu Meclis’in kahramanları, ölüm yıldönümlerinde anılabilecekler.

 

47 yıllık gelenek: Cumhuriyet tırmanışı

Süleyman Sılacı, yıllarca dünyanın her yerinde maraton koştu, hepimize gurur yaşattı. 47 yıldır sürdürdüğü bir de geleneği var.

Cumhuriyetin 50. yıldönümü olan 1973’te, Yıldırım Bayezit Lisesi öğrencisi ve Bursaspor atleti olarak arkadaşlarıyla Uludağ Zirve Yürüyüşü başlattı. Önceleri 5 yılda bir olan yürüyüş 2010’da her yıla döndü. Son 3 yıldır tek başına tırmanan Sılacı bugün 9 arkadaşıyla zirve tırmanışını yapacak.

 

Bursalı genç mühendis tarımı eve soktu: Balkonlarda patates-soğan

Gördüğümüz şu… Pandemi günlük yaşam alışkanlıklarını değiştirdi. Pek çok dostumuz balkonunda saksıda domates-biber yetiştirmeye başladı.

İşte…

Bursalı genç Ziraat Mühendisi Melih Ünal idealist bir Ziraat Mühendisi olarak sahada çalıştıktan sonra evde tarım anlayışını balkon tarım uygulamasına çevirdi.

Ziyaretimize geldiğinde…

Elindeki özel kumaştan yapılmış çantayı gösterdi ve “Bunun adı Bitki Çantası… Türkiye’de başka üretimi yok” deyip şunu anlattı:

Bu çantanın dibine patates, soğan, havuç, turp, hatta şekerpancarı benzeri ürünlerin tohumları atılıyor… Üstüne torf cinsi toprağı koyup ağzı kapatılıyor. Her ürün için bir süre var. O süre geçince, yandaki cep açılıp, toprağı eşelemeden patates-soğanlar alınıyor.”

Yerine de yeni tohumlar konup süreç devam ettirilebiliyor.

Geliştirdiği ve hepsiburada.com internet sitesinden satışa sunduğu Tarım Çantası’nı anlatırken şunu söyledi:

Pandemide eve kapananların tarıma ilgisi arttı. O küçücük balkonlarda daha çok çeşit tarımsal ürün hedefledim.”

Anlaşılan, pandemi daha çok şeyi değiştirecek.

 

Marketlere bitki besini yetiştiremiyor

Melih Ünal, genç bir ziraat mühendisi olarak sahada çiftçiler için çalıştıktan sonra, genç bir girişimci olarak evde tarım projelerine yöneldi.

Bu kapsamda…

Üretimini sağladığı, ev bitkilerine yönelik bitki besini ve toprak gibi ürünleri Migros ve BİM gibi yaygın marketler yanında yerel market zinciri Seyhanlar’da satışa sundu, internetten de satış yapıyor.

Ürünler, Tarım Çantası gibi çok ilgi görüyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X