Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Depremin kalbi Sığacık’ta sarsıntıyı yaşadı, tsunaminin ortasında kaldı!

Cuma günü… İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında deprem olduğunda, şirin sahil yerleşimi Sığacık hafta sonu yoğunluğunu yaşıyordu.

O gün…

Sığacık’ta bulunanlardan biri de, Bursalı iş insanı Ozan Kozan’dı.

Bir dönem DYP’de Gençlik Kolları Başkanlığı ve Demokrat Türkiye Partisi’nde Osmangazi İlçe Başkanlığı yapan Kozan, depremin tam da kalbi olan Sığacık’ta yakalandı.

Önce…

Bulunduğu konuttaki sarsıntıyı yaşadı. Bitmek bilmeyen şiddetli sarsıntının ardından kendini dışarı attığında, bu kez de depremin etkisiyle denizde oluşan ve sahili kaplayan tsunaminin içinde kendini buldu.

Tsunamiyi yaşarken çektiği görüntüleri izlerken bile dehşete kapıldık. Ozan Kozan o anları şöyle anlattı:

85 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de 30 Ekim Cuma günü Sığacık’ta bulunan kaç kişi varsa, onlardan biriyim. Tarif edilemez bir afet yaşadık.”

Ardından…

Deprem feci bir durum, ama inanın bana tsunami tam bir felaket” dedi ve devam etti:

Öncelikle son derece zor anlar yaşanıyor. Bitmek bilmeyen bir depremin ardından, ilk şoku atlatamadan tsunami ile karşılaşıyorsunuz ve ilk defa bu dehşeti yaşıyorsunuz. Çok zordu.”

Hissettiği şu:

Depremle sarsıldıktan sonra tsunaminin içinde kalınca insan çaresizliği yaşıyor ve derin bir yok oluş hissi kaplıyor bedeninizi. Depremi biliyordum, ama tsunamiyi bilmiyordum, bunun dehşetini ilk kez gördüm.”

Gözlemi şu:

Benim tespitim şu ki, binalar doğru katlar ve yeraltı faaliyetlerine göre ruhsatlandırılırsa can kaybı olmuyor. Nitekim Sığacık’ta tek can kaybı oldu, o da tekerlekli sandalyede bir yaşlı hanımdı. Yani deprem enkazı görmedik.”

Çaresizlik sonrası düşüncesi şu:

Depreme karşı dayanıklı binalar yapılır. Fakat tsunami etkisine karşı ne yapılacak? Bence bunun üstünde de çalışmak lazım. Çünkü Türkiye’nin tüm sahil şeritleri için geçerli bir tehlike. Her yerde olabilir.”

 

Sığacık’ta deprem dehşetini o da yaşadı

İzmir’in Seferihisar ilçesinin otantik sahil yerleşimi Sığacık’ta cuma günü depreme yakalananlar arasında LÖSEV Bursa Koordinatör Yardımcısı Aslı Metin Sakarya da vardı.

Bir dönem Olay’da birlikte çalıştığımız Sakarya, deprem anında yaşadığı dehşeti ve hissettiği çaresizliği sosyal medyadan şu sözlerle paylaştı:

Ömrümde ne bugün yaşadığım korkuyu unutabilirim, ne de seni Sığacık.”

 

Türkiye’nin sayılı uzmanlarından Beyhan Hoca deprem bölgesine gitti

Şubat ayında… Elazığ depremi yaşandığında bölgeye ilk gidenlerden biri Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan Bayhan’dı.

Aynı zamanda…

BTÜ Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olan Beyhan Hoca, deprem ve binaların depremselliği konusunda Türkiye’nin sayılı uzmanları arasında yer alıyor.

Elazığ’da olduğu gibi İzmir Bayraklı’da depremin yıktığı binalarda inceleme yapan Prof. Dr. Bayhan sıcağı sıcağına izlenimlerini A Haber kanalında paylaştı.

Ortaya koyduğu da…

Depremlerde çöken binalar ve can kayıplarının yegane nedeni olan “Yanlış proje, kalitesiz malzeme ve insan hatası” ana eksenindeki ülke gerçeklerimiz oldu.

Ne yazık ki…

Bunca felakete rağmen uyarılara aldırmama ve ders çıkarmama geleneği sürdüğü için her deprem bunları yaşamaya devam ediyoruz.

 

Deprem bölgesinde saniyelerle yarış

Türkiye’nin gözü kulağı İzmir’in Bayraklı ilçesindeki arama kurtarma çalışmalarında.

Bunları da…

Ankara’dan, AFAD Personel ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda Hizmet Grupları Lojistiği Hizmet Grubu’nda görev yapan Bursalı genç Burak Edin yönetiyor.

Saniyelerle yarışılan çalışmaları rakamlarla şöyle özetledi:

Sahada 4 bin 995’i arama-kurtarma personeli olmak üzere 7 bin 208 personel görev yapıyor.”

 

MHP Genel Sekreteri Büyükataman’ın Aktaş ziyareti Bursa zirvesi oldu

Yıllarca… MHP İl Başkanı olarak Bursa’da siyaset yaptı, MHP Bursa Milletvekili olarak parlamentoda Bursa’yı temsil ediyor. Aynı zamanda MHP Genel Sekreteri olarak da Ankara siyasetinin erkin isimleri arasında yer alıyor.

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman fırsat buldukça Bursa’ya geliyor. Gelişlerinde de zaman zaman Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret ediyor.

Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı Adayı olan Aktaş için çalışıp oy isteyen Büyükataman, bu hafta sonu geldiğinde de MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı ile birlikte ziyarete gitti.

Dahası…

Büyükşehir Belediyesi’ndeki ziyaret, konu Bursa olunca bir anda Bursa zirvesine dönüştü.

Aktaş yapılanlar ve planlanan hizmetlerle ilgili bilgi verirken, Büyükataman da gözlemlerini paylaşıp bazı önertilerde bulundu.

 

Cem Davran genç timsahlara hayran kaldı

Bursaspor’un genç futbolcuları mücadeleleriyle keyif veriyorlar. Ünlü sanatçı Cem Davran izlediği Boluspor maçı sonrası Twitter’da şunları yazdı:

Kafam dağılsın diye şöyle bir kanallara bakayım dedim, Bursaspor-Boluspor maçına denk geldim. Hayranlıkla Bursa gençlerini izliyorum. 17-18 yaşında çocuklar nasıl coşkulu, yetenekli. Zor bir ligde nasıl da özgüvenli. Emeği olanları, gençlere güvenenleri tebrik ederim.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X